Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Mariebo IK

Följ

Mariebo IK

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Mariebo IK
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Mariebo IK
Adress Sprängkullevägen 10
Postadress 55446 Jönköping
Telefon 036-712247
E-post kansli@marieboik.org
Orgnr 826000-2822
Kontonr 335-3513
Öppettider Måndag - Fredag Kl 10 - 15 Torsdagar - 18:00
A-lag Herrar

Om Mariebo IK

Historik
Mariebo IK bildades i Rune Lundqvists källare på Marielundsgatan den 28 november 1958 och är en idrottsklubb från bostadsområdet Mariebo i Jönköping. Från början hade man grenar såsom ishockey och bordtennis utöver fotboll på programmet och 1999 startade man upp damfotbollen.


Nutid
Idag har föreningen omkring 600 medlemmar och den mesta aktiviteten sker runt Mariebovallen "Nubba" i folkmun. Mariebovallen drivs av ideella krafter, på arrenderad mark av Jönköpingskommun. Här har i alla tider lagts ned ett antal arbetstimmar varje vecka för att det ska vara en funktionell idrottsanläggning. Senaste projektet som nästa är helt i hamn var att anlägga en ny Konstgräsplan. Fortsatta planer finns att investera och rusta upp klubbhuset med start i hygienutrymmen. Det påbörjas om allt går som det är tänkt till hösten 2019. Under förra säsongen så gjordes även många timmar med enkla medel att modernisera och fräscha till café och något omklädningsrum och toaletter.

Mariebo IK är en renodlad fotbollsförening, med både damer, herrar och ungdom. 2019 spelar damerna i två serier, div 1 och 3. Representationslaget i div 1 spelar sina hemmamatcher på Stadsparksvallen. Herrarna börjar om från div 6 efter ett års uppehåll.
Mittemellan senior och ungdom så finns en juniortrupp på damsidan som också spelar seriespel.
Mariebo IK har en aktiv ungdomsverksamhet med 16 ungdomslag i seriespel i åldrarna 10 till 16 år. Innan 10 års ålder tränar man och leker fotboll och spelar i s.k. poolspel. Varje sommar arrangerar Mariebo IK också fotbollskola för de allra yngsta. Föreningen har aktiviteter från det man är 6 år gammal.
Just nu är det nästan exakt lika många pojkar som flickor som spelar fotboll i Mariebo IK.
Ungdomslagen tränas och leds av ideella ledare. Varje träningsgrupp har en aktiv föräldragrupp som ger stöd till allt runt om lagen och hjälper också till med föreningsgemensamma aktiviteter över sektionsgränserna.