• Seger i höstpremiären

Efter en lång och skön sommar var det igår dags för Malmbäcks IF U att åter gå in i sitt seriespel. Tanken var att vi skulle spela vår match hemma mot Eksjö Fotboll men klimatet har inte varit på vår sida i år och Önnemo IP ser mer ut som en grushög i södra Spanien. Dock ställde Eksjö upp och upplät sina fantastiska fotbollsplaner åt oss och matchen kunde spelas, stort tack från oss i Malmbäck. Höstens första lag som tränarduon Källström och Broberg ställde upp med var som följer Målvakt: Jonathan Björnlund Backar: Axel Strandberg, Armin Ali, Filip Brtan, Tobias Alinder Mittfält: Erfan Nazari, Rebaz Muhammed, Jacob Malmqvist, Oskar Josefsson Anfall: Noel Gunnargård, Karim Wazzi På bänken: Tomislav Jakesevic, Valentin Bekteshi, Isak Malmqvist, Simon Broberg Första halvlek präglades mycket av att MIF var ringrostiga efter sommaruppehållet och farten var mycket lägre än vad vi var vana vid att se under vårsäsongen. Eksjö bjöd på bra motstånd under första halvlek men var något uddlösa framåt vilket även vi i MIF var och i paus stod det fortsatt 0-0. Det enda vi kan nämna från första halvlek var när Axel Strandberg jobbade till sig en straff som Karim Wazzi skulle förvalta, dock räddade Eksjös målvakt bollen. Coach Källström manade på grabbarna under paus och förklarade att vi måste höja oss om vi ska lyckas ta en trepoängare med oss hem. När vi gick ut för andra halvlek blev det något högre fart och vi började hitta våra passningsvägar på ett bättre sätt, det resulterade i 1-0 redan i den 48:e minuten efter att Karim Wazzi kastat ett stenhårt inkast in i boxen och bollen kom till slut ut till Oskar Josefsson som för en gångsskull lyckades att pricka mål vilket resulterade i kanske säsongens snyggaste mål när bollen dunkades upp i nättaket. Stort grattis till Oskar då vi vet att han varit mycket sugen på att få till en sådan praktträff. Därefter kom chanserna allt oftare för MIF och när väl Eksjö kom till läge så stod en stabil backlinje tillsammans med Jonathan i mål för flera avgörande räddningar som gjorde att vi fortsatt höll vår ledning. 2-0 kom i den 68:e minuten av Isak Malmqvist och undertecknad missade målet vilket innebar att jag har inte den blekaste hur det gick till. Under andra halvlek blev det lite rockader i uppställningen och Filip Brtan fick kliva upp från sin mittbacksplats och spela anfallare och han tog inte lång tid på sig innan han kom fri med målvakten och chippade bollen snyggt in i mål och 3-0 var ett faktum. Efter det målet kan man säga att luften gick ur Eksjö något och MIF kom till flera fina lägen för att uttöka sin ledning ytterligare och tillsist fick även MIFs kakmonster Noel Gunnargård göra sitt 9:e mål för säsongen vilket gör att han är i fortsatt ledning i skytteligan. Noel blev sista målskytt igår och slutresultatet skrevs till 4-0 vilket får anses godkänt efter ett långt sommaruppehåll. Nästa match för MIF U är mot Höreda GIF den 19:e augusti, och då hoppas vi kan återvända och spela på Önnemo igen. U-lag 6 aug 2018 0kommentarer
  • Storseger på Flexatorvallen

Det är ju som bekant bättre sent än aldrig och här kommer ett referat från söndagens seger mot Anneberg. I söndags tog vi den långa färden ut till Anneberg för att möta de grönsvarta i utveckling B, Coachtrojkan Källström/Broberg hade mönstrat följande lag till matchen Målvakt: Jonathan Björnlund Backar: Kevin Ericsson, Armin, Simon Broberg, Albert Andersson Mittfält: Oskar Josefsson, Jacob Malmqvist, Valle Bekteshi Anfall: Isac Malmqvist, Noel Gunnargård Bänk: Rebaz Muhammed, Karim Wazzi, Jesper Björnlund Det var ett slitet Malmbäcks IF som kom till start då nästan hela startelvan spelat 90 minuter under lördagens A-lagsmatch och det märktes att det var trötta ben som klev ut för uppvärmning. Men när matchen väl kom igång fortsatte vi vårt fina spel som vi haft tidigare under säsongen mot Höreda, Forserum och Stensjön och vi kom till flera fina frilägen. Våra mittfältare matade bollar mot våra snabba anfallare Noel och Isac, dock hade grabbarna lite dåligt krut i skorna och de brände friläge efter friläge och undertecknad tror att det kan varit för att Noel glömt sin beryktade kaka. Efter ungefär 20 minuter kände coach Källström att det behövdes förändring och nya pigga ben behövde avlasta och Rebaz Muhammed blev inbytt på backen samtidigt som Simon Broberg blev uppflyttad från backen till anfallet, det visade sig vara ett mästardrag då Simon målade efter fyra minuter som anfallare efter lätt missförstånd i Annebergs försvar vilket friställde Simon helt. Malmbäck hade äntligen en ledning efter en fin inledning med massvis med chanser, det ska också sägas att Annebergs målvakt för dagen Fredrik Andersson stod för flera fina räddningar inledningsvis. Därefter fick Malmbäck lite mer självförtroende i avsluten och fler mål skulle det bli, Axel Strandberg utökade ledningen till 0-2 i den 43:e minuten, men målet vi alla kommer komma ihåg kom från en back denna gång och undertecknad antar att Rebaz Muhammed fortfarande drömmer om målet när han ligger och sover i lärarrummet på Norråsaskolan. Strax innan paus fick Rebaz bollen på egen planhalva och han drev upp centralt till strax ovanför mittcirkeln innan han beslöt sig för att skjuta, han fick på en riktigt praktträff och då menar jag en sådan praktträff som Roberto Carlos möjligtvis lyckades med på träning 1997. Bollen gick spikrakt in i det högra krysset och Rebaz hybris gick från 0-100 på tre sekunder. Det målet gjorde att Malmbäck gick till halvtidsvila med en 0-3 ledning. I paus pratade vi om att fortsätta hålla fokus och att vara mer kliniska när vi kommer till lägen, med tanke på att om vi satt våra lägen i första halvlek hade vi haft minst en 0-5 ledning och vi knöt näven och bestämde oss för att fortsätta kämpa på trots trötta ben och tunn bänk. Mot slutet av matchen spelade vi med endast en avbytare då Albert Andersson fick kliva av med smärta i ljumsken. Andra halvlek fortsatte till stor del som första med många halvchanser för Malmbäck men Anneberg tog också för sig mer och mer i takt med att vi blev allt tröttare, men vi skulle få mer utdelning på vårt hårda jobb och nästa målskytt för MIF var Oskar Josefsson då han var sist på bollen precis framför mål. Därefter reducerade Anneberg genom Alexander Dannhed innan Noel Gunnargård sköt sig själv upp i toppen av skytteligan med sitt åttonde mål för säsongen. Axel Strandberg som jagar Noel i den interna skytteligan ville inte vara sämre utan han gjorde sitt andra mål för matchen i den 68:e minuten och vi hade genast en 1-6 ledning vilket är den största ledningen Malmbäcks IF U har haft sedan vi samlades för träning för första gången förra våren. Därefter gick vi ner oss lite i intensitet och Anneberg lyckades reducera två gånger om innan det var dags för en premiärskytt för Malmbäcks IF. Karim Wazzi som gjorde sin andra match för Malmbäcks IF och har under dessa två matcher bränt fler lägen än vad Danny Welbeck gjort för Arsenal under de senaste tre säsongerna men nu var det äntligen dags för Karim att måla när han fastställde slutresultatet till 3-7 och glädjen visste inga gränser för Monstret från Marocko. Sammanfattningsvis gjorde Malmbäcks IF en bra match med tanke på hur trötta och slitna många spelare var efter deras deltagande i A-lagsmatchen under lördagen. Dagens veaträ går till: Ett veaträ Jonathan Björnlund Två veaträ: Oskar Josefsson Tre veaträ: Axel Strandberg Ett extra veaträ delas ut till Noel Gunnargård då han sköt sig upp till skytteligatoppen. Nästa match för Malmbäcks IF U är på söndag mot Solberga borta, det är den sista matchen innan sommaruppehållet, väl mött i Solberga. U-lag 20 jun 2018 0kommentarer
  • Segertåget fortsätter - Derbyseger mot Forserum

I söndags var det äntligen dags för premiär hemma på Önnemo IP, det måste vara en av de senare premiärerna på hemmaplan som Malmbäcks IF genomfört. Dessutom stod Forserums IF för motståndet och det var ett härligt väder när derbykalaset skulle till att börja. Följande spelare var uttagna att spela för MIF U Målvakt: Jonathan Björnlund Försvar: Isak Johansson Härnvall, Ludwig Lönnberg, Armin Ali, Kevin Eriksson Mittfält: Philip Erledal, Lukas Ekedahl (K), Frank Ekedahl, Oskar Josefsson Anfall: Noel Gunnargård, Isac Malmqvist På bänken: Linus Fransson, Jacob Malmqvist, Valentin Bekteshi, Albert Andersson, Axel Strandberg Malmbäck inledde matchen strålande och som tidigare hade Coach Källström pratat om spelbarhet och att hela tiden hitta alternativ utmed backen och grabbarna har anammat detta fullständigt och när vi rullar boll är vi svårstoppade, vi fick tidigt flera farliga lägen i matchen och Mert Cimen i Forserums mål fick göra några svettiga räddningar under första halvlek. Våra unga forwards Isac Malmqvist och Noel Gunnargård kom till flera lägen där det kunde blivit mål men det är fortfarande så att vi saknar viss skärpa i sista tredjedelen, dessutom fick vi ett bortdömt mål för offside tidigt i första halvlek vilket skapade viss upprördhet hos åskådarskaran. Målen skulle dock komma och i den 31 minuten lyckades vi spräcka nollan när Noel Gunnargård halvklackade in en boll från nära håll efter ett inlägg från högerkanten. Tio minuter senare var det dags igen på hörna då Axel Strandberg lyckades med bedriften att nicka in bollen med bakhuvudet, extra glädjande att se att vårt nötande av hörnor under förra veckans träningar gav resultat. I paus drog vi oss tillbaka till vår fina läktare för att söka skydd mot solen, undertecknad hade ägnat sig åt att jobba på solbrännan under första halvlek och tyckte därför att det var en strålande idé att söka skugga. Under pausen talade vi om att fortsätta med vårt fina spel och att fortsätta låta bollen rulla längs backen. Andra halvlek går vi ner oss lite i tempo och kanske hade det att göra med det varma vädret samt att vi kört ganska hårt under första halvlek. Grabbarna kämpade och slet men vi hade lite svårare att söka de tydliga passningsvägarna utan började återigen ägna oss åt att slå långbollar i större utsträckning. Dock skulle vi kämpa in ytterligare ett mål när det studsar oturligt för Forserum i deras backlinje och vårt kakmonster till anfallare Noel Gunnargård löpte sig fri och kom ensam med målvakten och han avslutade majestätiskt till 3-0 för hemmalaget. Andra halvlek blev präglades också av hård kamp mellan motståndarna där domaren oftare fick anledning att blåsa i sin pipa, kanske trodde båda lagens spelare att söndagens ishockeyfinal redan börjat och de använde sig av regelrätta ishockeytacklingar åt båda håll. När domaren blåste för fulltid stod det alltjämt 3-0 till Malmbäcks IF och en stabil seger var bärgad. Ytterst glädjande att vårt stabila försvarspel med General Lönnberg och Löjtnant Ali håller stången och motar Olle i grind flera gånger under matchen. Mittfältet ska också ha beröm för sitt slitiga spel med de båda Ekedahlarna i spetsen. Philip Erledal ska också ha beröm för sin fina frisparksfot som han fick använda sig av ett par gånger under matchen. Det ska ju alltid delas ut veaträ och dagen till ära har följande fått veaträn Ett Veaträ: Armin Ali Två Veaträ: Ludwig Lönnberg Tre Veaträ: Noel Gunnargård (gör man två mål ska man ha) Dessutom ska ett helt lass veaträ delas ut till Erfan Nazari som trots skadefrånvaro kom och deltog i matchen som materialare och bistod undertecknad och Lillbjörnis på ett utomordentligt sätt. Den killen kommer bli en klippa i Malmbäcks IF. Nästa match för U-laget är nästa helg och då tar vi den långa turen till Bodafors för ytterligare ett derby. U-lag 22 maj 2018 0kommentarer