• Äntligen Cafeteriatajm!

    Eftersom det var ett tag sedan vi höll på med detta finns nedan checklist för oss att ögna igenom som repetition vid behov:Så här gör ni när ni öppnar Cafét• Be vaktmästaren låsa upp cafét• Häng av er ytterkläder på toaletten i korridoren - nyckel finns ovanför handfatet• Tvätta händerna och sätt på dig/er rena förkläden• Sätt igång kaffet - se instruktion nedan• Öppna fönsterluckan/jalusiet• Starta upp korvlådan (ej vardagar) - se instruktion nedan• Sätt på toastjärnet - se instruktion nedan• Öppna hänglåset på kylskåpet med dricka• Fyll bordet ute med godis, bars, frukt mm (se till att det ser fint/inbjudande ut)• Lägg upp fikabröd och ställ ut (är det vardag titta i frysen där brukar finnas fikabröd)• Ställ ut kaffe, te, mjölk och muggar på det höga bordet. Ketchup och senap (helg)• I förrådet bredvid drickakylen finns lagervaror och öppet-skylt. Skylten ställs utanför ingången till Gångsätrahallen.• Inför helg förbered toast så det finns färdigbredda toastbröd i kylen. Om inte så är det bra att börja morgonen med att bre smörgåsar.• Om inte korvbröd finns i kylen ta fram det ur frysen så det tinar (helg)• Vi är en kontantlös cafeteria och tar bara swish. I varuautomaten är det endast kortbetalning. Där är det enkelt att handla - blippa kreditkortet, välj siffra (på varan) och blippa kortet igen. Korvlådan• Tryck på knappen som finns i skåpet under korvlådan. Temperaturen ska vara 70 grader• Sätt i korvlådan, fyll på med vatten (koka i vattenkokaren och häll i så går det fortare att få varmt.)• Lägg i några lagerblad och kryddpepparkorn (finns i skåpet ovanför)• Lägg i korv i ena halvan. När det börjar ta slut fyll på med fler i den tomma delen så de får tid att bli varma.Kaffebryggaren- brygga kaffe• Tryck på knappen till vänster (på/av)• Lägg filter i filterhållaren, finns i skåpet under kaffebryggaren• Lägg i en rågad skopa kaffe i filtret/eller en portionspåse och sätt in filterhållaren i kaffebryggaren• Tryck på knappen med dropparna• Tryck på värmeplattan Obs! Fyll inte på med vatten, det sker automatiskt Toastjärnet• Tryck på knappen (på/av)• Vrid värmen till ca 200°• Lägg i toast, fungerar att göra fler åt gången, och värm så att deblir fina grillränder/osten smälter• Lägg färdig toast i pappersfickaTips! Skriv namn på pappersfickan om det är många som beställer samtidigt, då kan du ropa till när det är klart och de slipper stå och vänta framme vid luckan Stänga cafétVardag• Stäng av kaffebryggaren, släng kaffesump och rengör kannor• Plocka in varor utifrån bordet och lägg tillbaka i hyllan – gärna på rätt ställe så är det lättare att ha koll på vad som finns och inte• Se till att det finns korv och korvbröd i kylen om det ska säljas dagen efter• Stäng/lås kylen med dricka. Se till att den är välfylld och snyggt ordnad.• Lås förrådet• Torka av borden• Kontrollera om något måste köpas in av familjen som kommer imorgon och meddela dem det.• Stäng fönsterluckan/jalusiet• Ta in öppetskylten från gatan/övervåning• Släck och lås Stänga cafétHelg• Stäng av kaffebryggaren, släng kaffesump och rengör kannor• Stäng av korvlådan (Fråga gärna vaktmästarna om de vill ha evöverbliven korv)• Töm korvlåda på vatten och diska ur• Diska kaffekannor, termosar mm• Plocka in varor utifrån bordet och lägg tillbaka i hyllan eller i kylen– gärna på rätt ställe så är det lättare att ha koll på vad som finnsoch inteJ• Se till att det finns lite korv och korvbröd i kylen om det ska säljasdagen efter• Stäng/lås kylen med dricka. Se till att den är välfylld och snyggtordnad.• Torka av borden• Städa läktaren (sopborstar finns i skåp till vänster i korridoren,dörr märkt ”Städ”)• Ta ner flaggan i hallen (vik ihop och lägg under disken i cafét)• Töm soppåsarna uppe på läktaren och i cafeterian• Kolla panthinken, töm och sätt i ny påse• Torka av alla bänkar• Torka av kyl och frys• Torka golv inne i cafét• Lägg förkläden i smutstvätt• Se till att det ser rent och snyggt ut inför nästa vecka• Ta in öppetskylten från gatan/övervåning• Lås förrådet• Stäng fönsterluckan/jalusiet• Släck och lås• Panta burkarna- laget får pantpengarna Detta köps in av lagen på Willys eller ICA• Toastbröd• Smör• Ost• Skinka• Mjölk vid behov F2007 (F14) 22 sep 24kommentarer
  • Stort tack för denna Cuphelg!

    Äntligen måndag, kan man tänka efter denna intensiva handbollshelg. Stort tack till alla föräldrar som hjälpt till med Lidingö Cup i Hersbyhallen. Bra jobbat! Stort tack och bra kämpat av alla skjutsande föräldrar, ledare och våra härliga tjejer som kämpat tappert i Nacka. Vi ser fram emot seriestarten om ett par veckor.KÄMPA LSK! F2007 (F14) 5 sep 0kommentarer
  • UPPDATERAT BEMANNINGSSCHEMA HERSBYHALLEN

    Hersbyhallenlördag 4/9 ramtid: 7 - 13.30 caFilmning 7.30 - 10.00 OrtlerFilmning 10.00 - 13.00 Lindell (L Ortler kan ta över från 13)Näslund kan hoppa in och stötta i sekretariatet, ev. med hjälp av L OrtlerKafeteria 7.00 - 10.00 KanKafeteria 10.00 - 13 ca AllerbySöndag 5/9 ramtid: 7.00 - 11.30 caFilmning 7.30 - 10.00 FredholmKafeteria 10.00 - 11.30 JaegerNu kör vi så det ryker! F2007 (F14) 3 sep 5kommentarer
  • Visa fler nyheter