• Revansch mot Westermalm – vinst i söndags

Vid förra mötet mot Westermalm på bortaplan förlorade vi så nu var det dags att ”tagga till” ordentligt för att bjuda upp till motstånd. Kaj och Zach manade laget inför avkast att få till försvarsspelet tidigt in i matchen. Trots förmaningar får motståndarna snabbt in de tre första målen på oss innan vi får till vårt försvar och målvaktsspel och lyckas ta igen Westermalms försprång. Vi lyckas dock inte riktigt dra ifrån och avslutar i halvlek med 11-11. Planen inför andra halvlek är att fortsätta fokusera på kontringsspel och då behövs det ett fortsatt bra försvarsspel och målvaktspel. Vi följer matchplanen men vi byter mål med Westermalm under hela andra halvleken. Först sent in i andra halvlek skaffar vi oss övertaget med två mål och orkar därefter hålla i det hela vägen. Vi avslutar med LSK-flaggan i topp med vinsten 21-19 och kan ändå konstatera, trots en del brister, att vi gör en bra insats. Vera L fortsätter scora mål och Ester stärkte upp också med fina skott. Damer B 8 feb 0kommentarer
  • Förlust mot Skuruiterna med 30-26

Efter ett antal vunna matcher var det dags att möta Skuruiterna igen som vi visste skulle bjuda på hårt motstånd. Vi kom överens om att fokusera på vårt spel, våga kontra och pressa på framåt. Vi håller emot första kvarten i första halvlek när Skuruiterna börjar få lite lucka på oss och plötsligt leder med sex mål efter 20 minuter. Vi kämpar på och lyckas ändå reducera till halvleksresultat 17-15, bara två måls ledning för motståndarna. I andra halvlek hänger vi med de första tio minuterna men sedan kopplar Skuruiterna greppet och vi kommer aldrig i fatt. Vi avslutar matchen med två utvisade spelare och slutresultat 30-26 till Skuruiterna. Vi gör en krigarinsats men det räcker tyvärr inte hela vägen, vi har stolpe ut lite många gånger med oss idag. Två spelare som vi hyllar lite extra är Vera L och Emelie som gjorde fina individuella prestationer, utöver att de gjorde 7 respektive 6 mål. Bra jobbat! Nästa match har vi hemma i Gångsätrahallen mot Westermalm. PS: Lagledaren tackar ödmjukast för sången efter matchen. 😊 Damer B 29 jan 0kommentarer
  • Vilken vecka, vilket segertåg!

B-laget hann med att spela tre matcher på en vecka och lyckades vinna alla tre, en härlig insats från alla inblandade! Vad är hemligheten bakom denna vinstvecka, Zach? - Nyckeln till segrarna både i tisdags och nu i söndags har framför allt legat i försvarsspelet. Det har också resulterat i en hel del kontringar och det var segerreceptet. Däremot bjöd vi upp till en riktigt målrik match mot Årsta i söndags för en vecka sedan där försvarsspelet var ganska frånvarande under stora delar. Generellt, det som är roligt att vi har en stor många målskyttar och ett brett spel som funkar bra.” Det känns som att det har varit högre energi i laget, eller vad säger du? - Instämmer om energin! Mycket bättre och en generellt bättre känsla i truppen i sin helhet. Nu hoppas vi att vi kan sy ihop den här säcken inför sista delen av serien. Vi har fått tillbaka vår multispelare Issa i mål igen som snabbt har lyckats slå om från utespel till målvaktsspel och det är vi så tacksamma för. Laget har haft en hel del målspottare under de tre matcherna, bland annat Maja med 10 mål förra söndagen, Wilma i tisdags som även tillsammans med Helena scorade många mål under söndagens match. Nu laddar vi om för nya tag och siktar på att fortsätta utvecklas! Laget får lite välbehövlig vila till söndag då vi möter Skuruiterna i Nacka Bollhall. Damer B 23 jan 0kommentarer
  • Där satt den! 28-18 mot Årsta

”Nu är det lite tomt på kontot, det börjar bli dags att fylla på med poäng”, inleder Kaj och Zach med inför söndagens match. Efter lite taktiksnack kring hur vi ska arbeta på plan och kommunicera med varandra, är det dags att ta sig an Årsta på hemmaplan. Vi får upp farten rätt bra redan från början och Liv spräcker nollan redan i första minuten. Vi skapar bra chanser som ofta resulterar i mål men det är också en del bollar som går i ribbor och stolpar. I 18:e minuten tar Årsta time out, Kaj och Zach passar på att påminna spelarna om att fortsätta ha bra tålamod och inte glömma av kanterna. Strax efter time outen kopplar vi ett ännu bättre grepp om matchen och ökar på målskillnaden resten av matchen. Första halvlek avslutas 14-6 till vår favör. Under pausen pratar vi om att fortsätta springa, vi har noterat att motståndarna verkar vara trötta med bara en avbytare på bänken. Samtidigt är det viktigt att värdera spelarna då några utmärker sig lite extra. Målfesten fortsätter direkt in i andra halvlek och vi ökar på vår ledning. Liv fick tyvärr rött kort i 42:a minuten, en bland många utvisningar för Lidingö men vi håller ändå tempot uppe. Matchen slutar 28-18 och det är ett mycket glatt gäng som rusar in på planen och firar segern. Överlägsen målspottare blev Nadia med hela 12 mål. Nu verkar det vankas fika…Ett extra varmt omnämnande till Kalén som kämpade hårt fram till dess hon skadade sig. Vi håller tummarna och hoppas att hon kan repa sig och komma tillbaka till oss snart igen. Och som ett sista tack till hela laget från en tacksam lagledare: ni höll ert löfte till mig och gav mig chansen att ta ett segerfoto på er i målet! Damer B 29 nov 2023 0kommentarer