• Vinst med 7 mål mot serieledande Huddinge på bortaplan

Med senaste hemmaförlusten i minne och det faktum att Huddinge är serieledare var Annas maning att hålla tätt bakåt, hjälpa Issa i mål men ändå ge järnet och ge motståndarna en riktigt bra match. Lite förvånande för alla tog vi direkt ledningen och kommandot och tog sannolikt Huddinge lite på sängen med bra fart och bra försvar. De tog time-out redan efter 6 minuter men det gjorde ingen skillnad när det gällde målskillnad, tvärtom, vi ökade på vår ledning. Tufft försvarsspel och snabba kontringar bäddade för detta. Nadia hade gott självförtroende och satte fyra straffar på raken. Vi avslutar halvleken med en ledning på tre mål. I pausen kunde vi konstatera att vi verkligen fick en lysande start, både med försvar och som förvaltades av fin målvaktsinsats. Huddinge kämpade på och knappade in något på oss men kommer inte närmare än ett mål ifrån. De sista tio minuterna ägde vi matchen och drar in mål efter mål, samtidigt som vi höll tätt bakåt. När slutsignalen gick stod det 20-27 i Lidingös favör och glädjen var total! Den energin som laget hade som hjälpte oss fram till segern har vi sällan sett maken till! Alla kämpade, sprang, gjorde fina rörelser, täckte upp i försvaret, kastade sig efter bollar och nyttjade situationer men främst var ändå Issa. Vår nya Palicka! Vilken match du gjorde, Issa, den går till historien! Det blir också fikabjudning i och med att Nadia scorade elva mål. Slutligen måste vi också tacka tillresande publik som till och med överröstade hemmapubliken, bra jobbat! Nästa match är på hemmaplan och i LSK-hallen på lördag mot Hammarby. Många hjärtan till hela laget från stolta ledare. Anna och Lollo Damer B 16 feb 0kommentarer
  • Revansch mot Westermalm – vinst i söndags

Vid förra mötet mot Westermalm på bortaplan förlorade vi så nu var det dags att ”tagga till” ordentligt för att bjuda upp till motstånd. Kaj och Zach manade laget inför avkast att få till försvarsspelet tidigt in i matchen. Trots förmaningar får motståndarna snabbt in de tre första målen på oss innan vi får till vårt försvar och målvaktsspel och lyckas ta igen Westermalms försprång. Vi lyckas dock inte riktigt dra ifrån och avslutar i halvlek med 11-11. Planen inför andra halvlek är att fortsätta fokusera på kontringsspel och då behövs det ett fortsatt bra försvarsspel och målvaktspel. Vi följer matchplanen men vi byter mål med Westermalm under hela andra halvleken. Först sent in i andra halvlek skaffar vi oss övertaget med två mål och orkar därefter hålla i det hela vägen. Vi avslutar med LSK-flaggan i topp med vinsten 21-19 och kan ändå konstatera, trots en del brister, att vi gör en bra insats. Vera L fortsätter scora mål och Ester stärkte upp också med fina skott. Damer B 8 feb 0kommentarer
  • Förlust mot Skuruiterna med 30-26

Efter ett antal vunna matcher var det dags att möta Skuruiterna igen som vi visste skulle bjuda på hårt motstånd. Vi kom överens om att fokusera på vårt spel, våga kontra och pressa på framåt. Vi håller emot första kvarten i första halvlek när Skuruiterna börjar få lite lucka på oss och plötsligt leder med sex mål efter 20 minuter. Vi kämpar på och lyckas ändå reducera till halvleksresultat 17-15, bara två måls ledning för motståndarna. I andra halvlek hänger vi med de första tio minuterna men sedan kopplar Skuruiterna greppet och vi kommer aldrig i fatt. Vi avslutar matchen med två utvisade spelare och slutresultat 30-26 till Skuruiterna. Vi gör en krigarinsats men det räcker tyvärr inte hela vägen, vi har stolpe ut lite många gånger med oss idag. Två spelare som vi hyllar lite extra är Vera L och Emelie som gjorde fina individuella prestationer, utöver att de gjorde 7 respektive 6 mål. Bra jobbat! Nästa match har vi hemma i Gångsätrahallen mot Westermalm. PS: Lagledaren tackar ödmjukast för sången efter matchen. 😊 Damer B 29 jan 0kommentarer