• Dags för semioff matcher mot division 1 !

Vi kan se fram mot spännande kvalmatcher för spel i division 1 för både dam- och herrlaget. Närmast väntar semioff mot Arbrå HK för damerna och likaså semioff för herrarna mot HK Tyrold. Både damerna och herrarna börjar hemma. Det är bäst av tre matcher som gäller där LSK i båda fallen har en ev. tredje match på bortaplan. Hemma i Gångsätra fredag 22 mars kl 20.00 LSK-Arbrå HK och måndag 25 mars kl 19.30 LSK-HK Tyrold. Vi ser fram emot välfyllda läktare och ett som vanligt härligt supporterstöd för våra lag ! Bildmontage: Matthew Tipple Lidingö SK Handboll för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Vinst i sista seriematchen

Sista seriematchen för säsongen inleds med en del slarv från båda lagen i form av missade och tappade passningar. Åtta minuter in i matchen tar Lidingö ledning med 4-3, och är sedan i ledning resten av matchen. Lidingö utnyttjar Rosersbergs misstag genom att trycka och kontra. Lidingös försvarsspel är bra till och från, och räddningarna i målet av Mathilda Adolfsson gör att vi kan trycka på och göra en del kontringar i slutet av första halvleken. Skotten går utanför målet emellanåt men i halvtid är det fördel för Lidingö med 15-8. Andra halvlek börjar med att Rosersberg byter målvakt och hon står stabilt i målet och gör en del räddningar. Rosersberg drabbas av två utvisningar kort inpå varandra som gör att Lidingö springer iväg till 20-10. Mathilda står tryggt och stabilt i mål och räddar fyra straffar. Efter ca 51 minuter börjar Lidingö slava lite men det är en kort period för de fortsätter att trycka och vinner tillslut med 34-16. Straffskyttet från Lidingö och Ida Bernhardsson var felfritt, 6 mål på 6 möjliga chanser. Tack Rosersberg och tack till domarna som återigen gjorde en bra match! Matchens lirarepris som är skänkt av ICA Kvantum Lidingö går till Mathilda Adolfsson Matchens höna: Malin Lindberg Andersson Målgörare i matchen Ida Bernhardsson 6, Anna Wettebrandt 6, Malin Andersson-Lindberg 5, Regina Suurwee 4, Mathilda Hedenberg 3, Maja Rahme 3, Ester Arkinger 3, Wilma Abelson 2, och Ella Abelson 2. Nu börjar det roliga, nämligen kvalspelet till div 1. Vi återkommer med info så fort vi vet allt. Det här vill ni inte missa! /Malou Damer A för 10 dagar sedan 3kommentarer
  • Vinst i förkvalet !

I Gångsätrahallen möttes Åkersberga HK och Lidingö SK i den andra matchen av två förkvalsmatcher. Åkerberga HK hade en fördel ifrån första matchen med ett plusmål, vilket innebar att Lidingö SK behövde vinna med två mål för vidare kval. Gångsätrahallen hade ”lapp på luckan” ett utryck när hallen är fylld till bredden av supportrar. En härlig inramning från både hemma och bortapublik. Matchen började i ett rasande tempo, likt den första matchen, och Åkersberga HK satsade på man mot man-spel. Båda lagen spelade lite över sin förmåga, vilket resulterade i en hel del tekniska misstag. Trots det lyckades Lidingö SK med att kontrollera matchen och hade som mest en fem måls ledning under den första halvleken. Erik Brismar från Lidingö SK imponerande med sitt försvarsspel och fick stopp på Åkersberga HK snabba spel. Lidingö SK var pålästa på Åkersberga HK duktiga 9m uppställning, men fick istället problem med linjespelaren Gösta Lillhök i Åkersberga HK. Sakta kämpade sig Åkersberga HK i matchen via snabba omställningar och vid halvtid ledde Lidingö SK knappt med 16-15. I den andra halvleken följdes lagen åt de första fem minuterna. Erik Johansson och Fredrik Chipperfield gjorde fyra snabba mål och skapade en fyramålsledning. Coacherna i Lidingö SK gjorde ett smart drag genom att placera snabbe och spelintelligente Wictor Brage som linjespelare med fri roll, vilket skapar stor oreda hos Åkersberga HK. Många spelare förtjänar beröm i Lidingö SK , men en extra eloge till kapten Oskar Nilsson för sitt säkra straffskytte och smarta försvarsspel. Med tio minuter kvar och sjumålsledning tappar Åkersberga HK energin och Lidingö SK kunde enkelt gå in i mål med slutresultatet 37-26. Stort beröm till domarna Alice Watson och Jack Watson. Matchens lirare priset som skänktes av ICA Kvantum Larsberg gick till Wictor Brage. Oskar Nilsson 8, Wictor Brage 7, Erik Brismar 7, Eric Johansson 5, Carls Sundelin 3,Martin Alm 2, Fredrik Chipperfield 2, Jacob Rimbe 2 och Martin Andrésson 1 Publiksiffra: 327 Foto: Matthew Tipple Herrar A+U för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Spänningen stiger !

Vi är inne i slutspurten av säsongen och det är flera avgörande matcher som väntar. Damerna spelar avslutande match i division 2 mot Rosersbergs IK. Hammarby som leder serien med 1 poäng möter Gurraberg i sin avslutande match. Seger eller oavgjort gör att Hammarby tar klivet upp direkt till division 1. Vid en sådan utgång spelar LSK kval i det som kallas semioff där man möter 9:e laget i division 1 som blir Spånga eller Borlänge. Vinner man där blir det slutkval mot en ny motståndare. Herrarna möter Åkersberga HK i en andra kvalmatch. Eftersom Åkersberga vann med ett mål hemma (29-28) gäller att vid seger för LSK med två mål eller mer går LSK vidare. Ett fortsatt kvalspel för herrarna genomförs först som semioff matcher och vid seger där som slutkvalsmatcher. Lidingölaget herrar spelar också en avgörande match i division fyra mot HK Uppsala 2 i Gångsätrahallen. Man kan vid seger vara klara för division 3. Jakobsberg har före matcherna samma poäng som LSK men 23 mål sämre målskillnad så utgången av den matchen finns också med i avgörandet om serieseger. Både dam- och herrlaget har gått vidare i ATG Svenska Cupen och nästa omgång ska enligt spelschemat spelas i maj. Vi kan se fram emot många spännande matcher i vår med start i Gångsätra lördag 16 mars ! Kan du inte vara på plats så är det LSK TV som gäller för våra A-lag. Lidingö SK Handboll för 13 dagar sedan 0kommentarer
  • Emmet Broman uttagen till Riksläger !

LSK:s Emmet Broman har blivit uttagen till Riksläger 1 för pojkar födda 2008, i Nyköping/Rosvalla Arenor den 4-7 april i år. Ledarteamet i LSK säger: -Emmet är en träningsvillig och välväxt M6 med bra blick för spelet som dessutom gillar att spela försvar. I klubblaget alternerar han mellan M6 och V9 då vi har brist på 9M spelare. Till hösten blir det handbollsgymnasium på Midsommarkransen. Vi ser det som ett bra kvitto på vår verksamhet att vi får fram spelare som får möjlighet att vara med och visa upp sig på Rikslägret. LSK handboll säger grattis till Emmet och önskar lycka till ! Uttagna spelare Svenska Handbollförbundets information om Riksläger: Svenska Handbollförbundets (SHF) Riksläger ingår som ett led i SHF:s spelarutbildning mot ungdomslandslagen. Lägren arrangeras årligen under fyra dagar i mars/april och i juni/augusti. Cirka 180 spelare deltar vid varje läger. Spelarna fyller 16 år det år de blir uttagna till sitt första Riksläger. Totalt genomförs fyra Riksläger per åldersklass. Foto: Matthew Tipple Lidingö SK Handboll för 15 dagar sedan 0kommentarer