• Referat: Assyriska BK (D3H) - Lindome GIF (D2H)

Sista träningsmatchen och genrep inför seriestarten i div 2 om en vecka mot Jonsered på påskdagen. Matchen startar med ett klart spelövertag för Zebrorna utan att laget skapar några speciellt farliga målchanser. Lindome trycker ner Assyriska mer och mer och i den 16:e minuten kommer 1-0 på retur efter en högerhörna som Fredrik Martinsson resolut slår in. Zebrorna fortsätter sitt positiva spel och direkt efter ledningsmålet blir Emil Karlsson frispelad i straffområdet men Assyriskas målvakt gör en prakträddning på Emils avslut. 20 minuter in i matchen kommer Assyriska fram i sitt första anfall och tvingar Jens i Lindomemålet till en kvalificerad räddning och på returen blockas skottet med handen av en Zebra med straff för Assyriska som följd. Straffen slås säkert i mål av Aram Margosyan till 1-1. Redan tre minuter senare gör Lindome 2-1 när Noah Mannerström Egvik helt fri i straffområdet välförtjänt skjuter in bollen i mål till ny ledning för Zebrorna. Spelövertaget är konstant för hemmalaget och i den 35:e minuten kan Rida Madoun efter ett fint högeranfall slå in bollen efter inlägg. Resten av halvleken håller Zebrorna Assyriska under hårt tryck där Emil Karlsson är närmast ny målkänning med ett stenhårt skott i stolpen från nära håll. I halvlekens sista minut får Zebrorna fen rispark lite till vänster mitt på Assyriskas planhalva. Fredrik Martinsson slår frisparken mycket känsligt till Hugo Hedén som elegant förlänger bollen in i mål helt otagbart för Assyriskas målvakt. Till andra halvlek gör Zebrorna två byten och spelövertaget fortsätter med flera bra avslut och skott i målramen. 5-1 kommer efter 10 minuter in i andra halvlek och det är Hugo Hedén som gör sitt andra mål för dagen efter ett fint vänsteranfall där Martinsson serverar Hugo bollen på ett silverfat. Zebrorna fortsätter bombardera Assyriskas mål med ett antal fina möjligheter att öka på målskörden men det dröjer ända till en kvart före slutet innan nästa mål för zebrorna rullar in. Det är än en gång Fredrik Martinsson som överlistar Assyriska duktiga målvakt med ett behärskat vänsterskott. Zebrorna fortsätter sin press mot Assyriskas mål och skapar flera chanser efter 6-1 målet innan Assyriska i 82:a minuten kommer fram i ett fint högerafasll och kan slå in 6-2 på ett riktigt bra avslut helt otagbart för Jens Bergendorf i Lindomemålet.. Resten av matchen kännetecknas av ganska slarvigt spel från båda lagen. Skönt med ännu en go och säker seger och nu ser vi fram mot en bra träningsvecka med finslipning av formen inför seriepremiären mot Jonsered på påskdagen Herr 23 mar 0kommentarer
  • Referat: Lindome GIF (D2H) - IFK Kumla (D2H)

Äntligen match igen efter två veckors matchuppehåll där vi efter tio försässongs matcher bara haft två förluster i våra förberedelser inför premiären den 31 mars mot Jonsered. I vår elfte match för året möter vi IFK Kumla som spelar i div 2 norra Götaland vilket flera av våra tidigare motstånd i årets träningsmatcherna också gör. Zebrorna tar direkt tag i spelet och dominerar matchen ganska stort utan att skapa några speciellt skarpa målchanser förutom ett antal hörnor. Efter 20 minuters spel skapar Lindome lagets första vassa chans där Socras Lutonda Luzayadio skjuter ett skott som målvakten i Kumla styr till hörna. Redan tre minuter senare kommer Socras fram i ett fint anfall där han i friläge försöker spela bollen förbi Kumlas duktige målvakt Samet Burgaj som gör en kvalificerad räddning på Socras avslut. Kumla jämnar ut spelet och bollinnehavet ute på planen sista kvarten av första halvlek men lyckas inte få till ett enda riktigt avslut på mål utan får nöja sig med några nästanlägen. Inför andra halvlek gör Zebrorna 4 byten och höjer direkt speltempot vilket resulterar i ett välförtjänt ledningsmål i 53:e min där Hugo Hedén distinkt kan skjuta in en retur efter ett bra anfall som han själv startade efter en duell kring mittlinjen. Efter ledningsmålet sätter Zebrorna Kumla under hårt tryck och är nära att öka på sin ledning vid två tillfällen där Kumlas duktige målvakt är den som räddar bortalaget från flera baklängesmål. Kumlas kvittering kommer därför helt överraskande för hemmalaget på en hörna där Zebrorna står och sover och Robin Damström helt fri och enkelt kan nicka in bollen till 1-1. Zebrorna fortsätter trots baklängesmålet sitt positiva spel och skapar ett flertal riktigt kvalificerade målchanser utan att få in bollen i mål. Kumla tar sig tillbaka in i matchen efter Zebrornas hårda press och skapar två bra målchanser strax före Lindomes välförtjänta 2-1 mål av Alex Rasheed i min 76. Sista kvarten är spelet lite fram och tillbaka där båda lagen skapar ett par vassa målchanser men tre minuter före slutet lyckas Socras Lutonda Luzayadio äntligen punktera matchen efter ett friläge där han enkelt slår bollen i mål under Kumlas målvakt. Härligt att studsa tillbaka på vinnarspåret igen efter förlusten mot Landvetter i södra cupen för två veckor sedan och positivt att Zebrorna hittar tillbaka till sitt snabba anfallsspel och aggressiva presspel igen. Genrep om en vecka mot Assyriska här på Lindevi och sedan väntar Jonsered i seriepremiären på påskdagen. Herr 16 mar 0kommentarer
  • Referat: Lindome GIF - Gothenburg West Football Club

Andra tävlingsmatchen för året och den här gången mot div IV laget Gothenburg West FC. Zebrorna tar direkt tag i matchen utan att skapa någon jättefarlig målchans men spelet ute på planen dominerar man stort. Gothenburg lägger sig inte på försvar utan försöker spela ett vägvinnande passningsspel men tar sig aldrig fram till några målchanser. Tyvärr råkar Zebrorna ut för en tidig skada då Alexander Nilsson måste bryta matchen efter en trolig muskelskada. Det dröjer ända till 18:e minuten innan Lindome tar ledningen och det är efter en solodribbling av Joel Gustavsson Miller där han blir fälld i straffområdet och bollen hamnar framför fötterna på Alex Rasheed som enkelt kan spela in bollen i mål från nära håll. Efter målet skapar Lindome några farliga målchanser men den där riktiga skärpan framför mål saknas för att chanserna skall resultera. I sista minuten gör Alex Rasheed sitt andra mål för dagen när han får bollen till skänks efter att Gothenburgs målvakt snubblat på bollen och Alex får helt fritt mot mål och nog gör sitt enklaste mål någonsin. Inför andra halvlek gör Zebrorna 4 spelarbyten och redan efter två minuter på planen vinner Lindome bollen och Sokras Lutonda Luzayadio kan distinkt prickskjuta in matchens tredje mål. Matchen fortsätter med stort spelövertag mot Gohenburg WFC och hemmalaget borde nog ha gjort något mer mål under denna period av matchen men spelarnas aktioner inne i straffområdet var inte tillräckligt bra för dagen. Det dröjer till 44:e minuten innan Zebrorna kan göra ytterligare ett mål och det på matchens bästa anfall. Oskar Svedjenäs i målet fångar en frispark och sätter snabbt igång en kontring där Emil Karlsson Frispelar Donat Zejnullahu som mycket kallt bredsidar in bollen till höger bakom Gothenburgs målvakt. Tyvärr blir Donat utvisad 6 minuter senare och Zebrorna får spela med en man mindre matchens sista 10 minuter. Matchen slutar med en 4-0 seger för Zebrorna utan att Gothenburg West FC har ett enda avslut på mål under matchen trots att man är en man mer sista 10 minuterna. Nu ser vi fram mot en spännande semifinal i södra cupen på lördag den 2 mars klockan 12:00 mot Landvetter IS vilket skall bli spännande. Vi ses på lördag! Herr 28 feb 0kommentarer