• Referat: Lindome GIF - Eriksbergs IF 2

(OBS! Det här referatet skrivs några veckor efter matchen och blir därför mer en uppräkning av händelser. Jag kom dessutom sent, 30 minuter in i matchen ca. ) Det var varm idag, tillräckligt varmt för att ha drickapaus efter 25 minuter. Då jag kom till planen hade EIF gjort 0-1 redan i tredje minuten I 31:e har vi flera snabba pass som tar oss upp i banan. Mira får chansen att ta skott men det går utanför. I 33:e prövar Sofia Skoglund lyckan men målvakten kan rädda. Minuten senare kommer Grundin på avslut. Retur från målvakten går till Amanda som sätter bollen i insidan av ribban! Två minuter innan pausvilan får EIF hörna från höger. Bollen letar sig ut till en EIF-spelare centralt utanför straffområdet och hon dundrar in den i nättaket, otagbart för Cissi ('01) i mål. I andra halvlek spelar vi mycket bättre och vi har flera bra anfall men kommer inte riktigt ända fram. I 65:e släpper vi in 0-3, även denna gång på hörna. I övrigt händer inte så mycket i andra halvlek. Vi ser bra inhopp av 01:or, bl.a. Cissi i mål och Julia som fick springa på högerkanten. Damjunior 22 sep 2016 0kommentarer
  • Referat: Onsala BK - Lindome GIF

Det är nästan lite tjatigt men det är vackert väder idag också. Vi möter Onsala IK på en underbar gräsplan och tjejerna verkar taggade. Vi är för dagen förstärkta med två tjejer från vårt 01-lag, Julia Grönlund och Junice Suladay. P.g.a. en liten känning på Sofia Stolpe under uppvärmningen tar vi det säkra före det osäkra och ställer henne vid sidan från start så att hon får känna efter lite. Det innebär smekmånaden blir kort för Julia G som får gå direkt in i targetrollen! Domaren blåser igång matchen och det märks att Onsala är taggade. De går in hårt i närkamperna och spelar långa bollar mot sina forwards. Det är också OIK som kommer längst i sina anfall även om vi spelar bollen mer. I tredje minuten har OIK en chans när de drar på ett skott utifrån men Lisa kan enkelt plocka bollen. I och med att OIK spelar sina långa bollar kommer de långt ned på vår planhalva och får ett antal hörnor de inledande tio minuterna. Ingen av dem är dock särskilt farliga och de går påfallande ofta i första gaveln eller landar ovanpå målet. Efter tio minuter spelar Klara och Julia G sig fram bra på högerkanten och det leder till en pass till Jessica som har en bra chans men bollen går utanför. Minuten senare får Lisa visa sina kvalitéer när OIK får frispark som leder till en bra chans men Lisa är som sagt stabil i målet. Tyvärr får hon kapitulera i den 16:e minuten efter lite missförstånd på vänsterkanten som gör att OIK-spelaren kommer helt fri med Lisa som är chanslös. 1-0. Vår bästa målchans i första halvlek kommer i 18:e minuten när Johanna leverar en bra pass till Sofia Stolpe som skjuter men målvakten får en hand på bollen och efter att ha dansat längs med mållinjen kan OIK slå bort den. I 23:e har OIK en riktigt, riktigt bra chans då Lisa rusar på en sedvbanlig långboll men missbedömer den på naturgräset och hamnar på mellanhand. OIK-spelaren rundar Lisa och ska bara lägga in den men då kommer Mikaela som skjuten ur en kanon och agerar extrastolpe och styr skottet till hörna. 2-0 kommer på hörnan som följer, i 24:e minuten. Vi får reda på varför OIK har slagit så dåliga hörnor då de sätter den direkt i mål! Det är alltså en intränad variant och den är riktigt bra slagen och gå precis under ribban i bortre krysset. Det är bara att applådera. Analys efter första halvtimmen är att OIK "för" matchen med meningen att de kommer klart längst och att de leder rättvist. De har dock inget spelövertag men vi är lite för lätta i närkamperna. Vi har lite för långt mellan defensiva- och offensiva mittfältare och det gör att OIK ostört kan plocka ner utsparkar m.m. på mitten. Efter 35 minuter får vi en frispark i bra läge, till höger om mitten och kanske 25 meter från mållinjen. Emelie lägger upp bollen och drar den spikrakt i nättaket! Helt underbart! 2-1! Fyra minuter från slutet lyckas vi sånär kvittera då Julia G passar fin till Klara som tar sig förbi målvakten men kan bara få en tå på bollen och den går utanför. Det sista som händer i halvleken är tyvärr att OIK gör 3-1 då de lyckas med en av sina långbollar. Deras forward rinner igenom och även om Lisa räddar första chansen har hon ingen chans på andrabollen. En minut in i andra halvlek presenterar sig Junice på allvar då hon drar ett skott på mål men OIK:s målvakt räddar. I 50:e får vi ett inkast på högerkanten. Mikaela kastar till Klara som tar sig in i straffområdet, tittar upp och passar längs med mållinjen till Jessica som kan peta in den. 3-2! De kommande 40 minuterna ägs helt av Lindome och OIK får väldigt sällan låna bollen. Vi har flera bra chanser men OIK står upp bra och fortsätter att spela tufft på oss. Vi har frisparkar, hörnor och helt enkelt bra spel men inga mål, tyvärr. Det var en bra match och en nyttig match. Vi märker att vi har större problem med lag som pumpar långa bollar mot löpande forwards men det är bara att träna vidare på det. Det var kul att se Julia och Junice från 01:orna kliva på och ta för sig. Junice gjorde t.ex matchens enda glidtackling! Damjunior 13 jun 2016 2kommentarer
  • Referat: Lindome GIF - Vallens IF

Solen lyste i all sin prakt och det var varmt, varmt, varmt på Lindevi L3 den här dagen. Hinkar med vatten bars fram både till oss och gästande Vallens IF. Stämningen i omklädningsrummet var bra och det var betydligt mindre tjöt än vanligt där inne. Vi är inte helt säkra på om det berodde på att tjejerna var i sin bubbla eller om de bara var trötta kl. 10 en lördag. Vallen börjar med boll och den första farligheten tillhör gästerna då de kommer in i Sofias straffområde efter en frispark. I samma minut, den tredje, kommer Emelie, för dagen högerytter, upp och slår en cross till Jessica som skjuter men bollen går utanför. 1-0 kommer i åttonde minuten. Ett inkast på vänsterkanten går till Alva A som passar till Jessica centralt i straffområdet. Målvakten kommer ut men Jessica tar med sig bollen i sidled och kan sätta den högt i öppet mål. I matchminut 15 skapar VIF sin farligaste chans på hela matychen. Deras mittfältare ser att Sofia står långt ut i straffområdet och skjuter ett lobbskott som är nästan perfekt. Sofia har inte en chans men bollen studsar ett par meter framför mållinjen och sedan i ribban! Resten av det här referatet kommer i stort sett att bli en uppradning av målen. Det beror på att matrchbilden var sådan att vi förde den här matchen totalt. Mellan målen kom vi på anfall efter anfall och VIF tilläts väldigt sällan att komma upp på vår planhalva. 25:e. 2-0. Anna Grundin löper upp på högerkanten från sin backplats och får en riktig smörpass från Emelie. Hon tar sig in i straffområdet ochj lägger bollen kallt intil första stolpen. 3-0 kommer två minuter senare. Johanna passar fint till Emelie som bryter in från vänster och kopierar Grundins mål fast vid andra stolpen. 4-0 i 39:e. Anna Sahl och namnen Grundin väggspelar sig in i straffområdet och Sahl spelar bollen parallellt med mållinjen till en fristående Emelie som kan trycka in bollen i mål med vänster bredsida. 5-0 i 43:e. Grundin tar sig återigen upp från backen ända till motståndarens kortlinje. Där passar hon bakåt till Jessica som drar till med högern högt vid närmsta stolpen. Målvakten är på den men kan inget göra. I paus pratar vi om att dra ner lite på tempot ochj vårda bollen mer. Se till att passa runt och spara på energin lite. Vi har en komfortabel ledning och det finns ingen anledning att missa ett bra utbildningstillfälle. 6-0, 48:e. Hörna från vänster. Denise ryggar bollen i stolpen och på returen håller sig Annie (!) framme och trycker in bollen. 7-0, 53:e. Grunding gör sitt andra för dagen då hon kommer på en av många löpningar från backen, får en fin pass av Jessica på mitten och sätter bollen intill målvaktens vänstra stolpe. 8-0 i 58:e. Yttrarna samarbetar. Klara passar Sofia Stolpe som tagit position i centralt i straffområdet. I 74:e kommer en sekvens i VIF:s straffområde då Alva skjuter i stolpen, returen går till Sofia Stolpe som skjuter men en VIF-spelare räddar på mållinjen. Bollen går ut till en helt ren Jessica som skjuter över från två meters håll. 9-0, 85:e. Frispark på vänsterkanten, 15 meter in på offensiv planhalva. Sofia Skoglund vid bollen sätter den mot halvmånen där Jessica tar ner och lägger den över målvakten. 10-0, 87:e. Jessica slår en smörpass till Stolpe, som vanligt på språng mot mål. Den här gången håller hon bollen nära och kan rulla bollen vid sidan av målvakten. Mellan målen hade vi flera bra chanser men Vallens målvakt var duktig och tajmade sina utrusningar väl. Vi genomför matchen på ett bra sätt och vi får chans att träna på saker i riktiga matchsituationer vilket är väldigt bra. Damjunior 4 jun 2016 0kommentarer