• Referat: Näset/Väster - Lindome GIF

Det var ganska vackert väder på Åkeredsvallen denna Söndag. Vi var lite tunna i truppen men var ändå ganska komfortabla med situationen. I våras spelade vi 1-1 på Lindevi mot Näset/Väster så vi visste ju att vi var ganska jämna. Matchen drar igång något sent men när den väl gör det är det ett i ett högt tempo och mycket kamp men ganska lite tanke från något av lagen. vi börjar dock bäst och får en hörna i 8:e minuten. Sofia träffar första stolpen och bollen går ut till inspark. Två minuter senare får vi istället en hörna mot oss. Det blir ganska farligt då bollen studsar runt i Annies straffområde men till slut kan Emma rensa undan den. I anfallet efter skjuter Näset/Väster ett bra skott från 18 meter men det går utanför. 1-0 kommer i 13:e matchminuten. Lite missförstånd i försvaret kombinerat med lite tur och skicklighet från Näset/Väster gör att de kommer runt mittbackarna på högersidan och kan sätta bollen mellan Annie och stolpen från ganska nära håll. I 17:e får vi frispark några meter in på N/V:s planhalva, lite till vänster. Frisparken slås bra in i straffområdet och Klara kan sånär få en fot på bollen men den går ut till inspark. Minuten senare får vi ett rött kort och det innebär att en redan ansträngd bänk får det lite jobbigare. Vi går ner på en trebackslinje men spelar i övrigt som vi gjort tidigare. I 24:e minuten spelar N/V till egen målvakt och vi får en indirekt frispak vid straffområdeslinjen. Skoglund lossar sin mäktiga höger och skottet är stenhårt men tyvärr lite för högt. Analysen efter 30 minuter är att vi började bäst men N/V kom tillbaka. Det är väldigt lite ordnat spel och det är bara att hålla med Karin när hon kom ut och bytte: "De spelar dåligt men vi spelar sämre". Det var dock inget fel på inställningen och vi var ju trots allt en tjej kort. I 38:e kommer N/V fria med Annie efter en misstänkt offside och det bör vara mål men Annie kommer ut och gör en klockren benparad och N/V-spelaren får se sig besegrad. Två minuter innan halvtidsvilan får vi hörna från vänster. Sofia träffar denna gång bortre stolpen och N/V kan rensa undan. Andra halvlek är två minuter gammal då vi får hörna från höger. Mira hade sekunder innan fått instruktioner av Mikael att "bara nicka in den". Och det gjorde hon! 1-1! 49:e. Sofia Stolpe kommer in i straffområdet och efter lite dribblande fram och tillbaka passar hon till Karin som skjuter men målvakten är beredd och kan plocka bollen. I 57:e får vi frispark i bra läge men även denna går över. Tre minuter efter det passar Karin fram till Stolpe som skjuter men har lite för dålig balans och skottet går utanför. I 72:a minuten får N/V en chans när de slår en genomskärare mot vårt mål. Annie kommer ut men hamnar lite på mellanhand och när hon backar tillbaka in mot mål skjuter N/V men återigen är Annie där med sina fötter och kan styra bort bollen. I 80:e slår Emma en bra pass till Stolpe men den är lite för hård för att Sofia ska nå den. Förutom att den var lite får hård var det ett riktigt fint instick. Fyra minuter från slutet kommer Stolpe på kanten ner mot straffområdet och passar snett bakåt till Mira som smugit upp från sin backplats. Hon skjuter men skottet går utanför. I 88:e kommer Karin in från högerkanten och skjuter och målvakten tvingas rädda till hörna. Sofia slår hörnan. Den är lite lång men Karin nickar men bollen går i utsidan av gaveln på målet. Det sista som händer, i 90:e minuten är att Emma får chansen att avgöra när hon krutar på men skottet går utanför. Matchanalysen är att vi äger matchen i andra halvlek, Näset/Väster har inte speciellt många farligheter. Vi får träna på att spela med en trebackslinje och vi klarar det bra. Tyvärr gör det att vi blir lite tunna även i anfallsspelet och alltsom oftast var våra forwards väldigt ensamma på topp.Vårt mål kommer på hörna vilket är glädjande, det har gjorts ett antal hörnmål efter sommaren. Det hade vi väldigt svårt för innan. Inställningen är i det närmaste fulländad och vi spelar med en tro på oss själva, en vetskap om att även om vi spelar dåligt nu kan vi spela bättre sedan och snacket i paus var kul att höra. Damjunior 3 okt 2016 0kommentarer
  • Referat: Lindome GIF - Eriksbergs IF 2

(OBS! Det här referatet skrivs några veckor efter matchen och blir därför mer en uppräkning av händelser. Jag kom dessutom sent, 30 minuter in i matchen ca. ) Det var varm idag, tillräckligt varmt för att ha drickapaus efter 25 minuter. Då jag kom till planen hade EIF gjort 0-1 redan i tredje minuten I 31:e har vi flera snabba pass som tar oss upp i banan. Mira får chansen att ta skott men det går utanför. I 33:e prövar Sofia Skoglund lyckan men målvakten kan rädda. Minuten senare kommer Grundin på avslut. Retur från målvakten går till Amanda som sätter bollen i insidan av ribban! Två minuter innan pausvilan får EIF hörna från höger. Bollen letar sig ut till en EIF-spelare centralt utanför straffområdet och hon dundrar in den i nättaket, otagbart för Cissi ('01) i mål. I andra halvlek spelar vi mycket bättre och vi har flera bra anfall men kommer inte riktigt ända fram. I 65:e släpper vi in 0-3, även denna gång på hörna. I övrigt händer inte så mycket i andra halvlek. Vi ser bra inhopp av 01:or, bl.a. Cissi i mål och Julia som fick springa på högerkanten. Damjunior 22 sep 2016 0kommentarer