• Referat: Jäders IF - Katrineholms SK FK

Omstarten efter alla helger utspelades i den enda hall som kan konkurrera med skjulet i Vagnhärad om att kännas ogästvänlig och svårspelad. Halt golv, små omklädningsrum, 13 grader i hallen och en av få rapporttavlor som fungerar sämre än Nyhemshallens – så då har jag kastat ur mig lite negativism. Många av KSK truppens mer frekventa spelare var kvar vid julbord mm så en mycket snabb föryngring hade skett och den toppades av äldre sonen Nilsson som redan fanns på plats vid Vilstahallen och fick därmed göra seniordebut innan 15 fyllda. I truppen dagen till ära fanns även coach Nilsson – redo att hoppa in för att göra en Gudjohnsen – dvs spela med sin son. Nu kanske isländska landslaget för Arnor och Eidur är en lite större arena för denna händelse än Vilstahallen och Futsalens div 2 Sörmland men det är ändå ganska unikt. Nu till matchen och det var inte den mest sprudlande tillställning som spelats. Vi hade rätt svårt att få till något spel vilket inte är så konstigt med många som inte spelat ihop och inte är vana vid den Futsal som vi brukar spela. Det blev otydligt i försvarsspelet och passningsspelet var allt annat än tajmat. Alla försökt dock så väl de kunde och vi kände rätt tidigt att motståndarna hade svårt när vi gjorde det vi kan i ett skapligt tempo. När vi vann boll och ställde om var de ofta väldigt osynkade och det är på ett sådant sätt som vi tar ledningen. Kasper kastar långt till Bago som sätter upp Isac Innocenti till 1-0. Strax efter är det dags för Ibrahim Alalloush att gör sitt första senior mål och återigen är det Capitano Bago som serverar. Vi har dock en rätt svag period därefter och Jäder tillåts kvittera till 2-2. Bago ser dock till att vi tar ledningen efter att Alireza inte givit upp utan fortsatt fightas och tillslut vunnit tillbaka bollen och spelat fram Bago. Sista minuten går helt i Plantins tecken. Med drygt en minut kvar sätter han 4-2 på långstraff och när han med bara sekunder kvar av halvleken vinner bollen och skjuter strax utanför eget straffområden och bollen placeras perfekt över deras keeper och in i nät så är det stor fotbollskonst och 5-2. I andra halvlek jagar Plantin ett tredje för att kunna skicka in till Buster och Mr Hattrick men som alla vet krävs det ju tre mål i rad (samma halvlek till och med om man ska vara lite snobbig) och det kraschar hans elaka lagkamrater. Anton gör ett och Isac gör sitt andra innan Plantin får näta igen. Plantins tredje innebär därmed 8-2 och alla dessa tre serverade av Bago. Det blir lite avslaget i slutet och vi släpper slarvigt in 8-3 men med 3:25 hettar det till igen i matchen då den äldre Nilsson kommer in i matchen och strax efter luras Bago av planen så Edvin får göra ett byte med Jonas. Vi försökte snabba på med att få in Edvin eftersom det var oklart om Jonas skulle lösa en hel minut. Det är riktigt nära att Jonas fina framspelning till Edvin kunde ha inneburit ett Nilssons mål men tyvärr stod den elak målisen ivägen. Ja matchen var väl ingen jättehöjdare men det är inte så enkelt att trycka på knappen när så många inte varit med och spelat tidigare. Alla sliter på att göra så gott man kan och det är inget fel på de individuella prestationerna utan det är mer att det blir lite fel på någon position, något felval mm i många anfall så vi får inte upp farten. Stabila 8-3 i alla fall och vi hoppas att vi kan få med merparten av ordinarie uppställning nästa söndag då det verkligen blir tufft och returmöte mot Banadir som blir bättre och bättre varje vecka. KSK Futsal 14 jan 0kommentarer
  • Referat: Katrineholm City FC - Katrineholms SK FK

Nu i juletider blev det ett bra tillfälle med lite avbrott från minijular och annat julbestyr och lira derby nummer två mot City efter krysset i premiären. Vi blev rejält tillplattade förra veckan men nu lite spelar tillbaka men tyvärr i stället några andra borta så det blev en decimerad trupp även denna match men tunga kort som Bago och Calle var tillbaka. Matchen inleds med ett ganska stort lugnt där City försökte bolla runt lite lugnare bland backarna och sätta långt på Vedran som skulle skarva på löpande spelare. Vi klarade av dessa löpningar och man mot man fighterna bra men redan efter 3 minuter fick vi ett tecken på dagens stora problem. Att vara tillräckligt tätt på vid insparkar. City gör 1-0 på en riktigt hästspark via ribben och stolpen efter ett pet på inspark. Vi kommer tillbaka och kvitterar efter att Kasper hittat rätt med ett utkast till Johannes som avslutar och Bagge drar dit returen. 1-2 är även det efter inspark där bollen studsar runt och landar perfekt till en Cityspelare men innan paus har vi kvitterat efter ett grymt jobb av Plantin som vinner 75 motlägg och Hampus kan rulla fram Anton som kvitterar. Andra halvlek inleds på helt fel sätt då vi efter avspark slarvar med bollen och den studsar rätt och Kaspers räddning studsar på City spelare och in i mål. 2-4 är en ny inspark som vi är lite för långt ifrån och ett bra City skott landar i nätet. Bagge pressar strax efter på ett förtjänstfullt sätt och lirar fram Simon som gör 3-4 och vi är på G igen. Då inträffar en väldigt avgörande situation. En redan varnad City spelare sänker Johannes med en arm i ansiktet då Cityspelaren i mottagningen försöker göra sig stor och ett av säsongens klaraste gula kort, som skulle medfört ett rött, blev bara en frispark och istället för ett 4-3 spel blev effekten endast att Johannes fick utgå med en hjärnskakning. Det är alltid svårt för domarna med massor med situationer och spelare och ledare som reagerar och nivån åker upp och ned på grund av vikten av frisparkar och långstraffar vilket är förståligt men att inte ta en varning i denna situationen för att spelaren redan var varnad är inte bra och särskilt när effekten blir så allvarlig. Vi åker på ännu ett mål i baken men sedan lyfter vi ett hack och Plantin gör två raka mål på fina skott utifrån och när Anton sätter 6-5 känns det som att vi tagit över matchen trots att vi nu fått det rejält rörigt i laget då vi får rulla på endast tre spelare även på libro/pivo positionerna. Om det är det som sedan medför att killarna blir trötta och inte lika vassa i försvarsspelet är svårt att säga men så blir fallet. City killarna gör fina individuella prestationen och har lite medstuds men det blir lite för enkla mål och City gör 4 mål på rad utan att prestera några direkta kombinationen utan det är mer fina och snabba fötter med bra avslut som resulterar. Med knappt två minuter kvar tar vi ut Kasper och sätter in Anton som jokerspelar och skapar direkt en långstraff som Anton sätter och strax efter ännu en långstraff som dock missas men med ca 30 sekunder kvar fixar vi fram ett öppet mål som dock tyvärr missas och det blir förlust med 7-9. Det känns som en riktigt tung förlust där vi har så bra möjligheter att styra över matchen till vår fördel. Vi kan dock inte som lag släppa in så många fasta situationer som idag. Vårt försvarspel brukar vara stabilt och släppa in 9 bollar hör verkligen inte till vanligheterna och idag blir det 7 mål bakåt på 20 minuter i andra halvlek. Det är dock inte mycket annat att göra än att gratulerar City som var det bättre laget för dagen och vi hoppas att Johannes hämtar sig och piggar på sig så fort det går och är tillbaka på planen under Sjötorps Cup. KSK Futsal 17 dec 2023 0kommentarer
  • Referat: Katrineholms SK FK - Alegria FC Nyköping

Den sörmländska division 2 serien är ju inte någon direkt maratonserie och på söndagskvällen var det dags för sista matchen i första vändan. Alegria från Nyköping var våra motståndare för dagen och de har gått helt rent och endast City har stört dem överhuvudtaget. Vi förstod att det skulle blir riktigt tufft och tyvärr blev det flera sena återbud pga sjukdomar så vi tappade en hel fyra och när dessutom Daud blev sittande i Gnesta på ett tåg om inte rörde sig alls så hade vi inte två fulla fyror när domaren blåste i sin pipa. Vi hade dock fokus på de som var på plats och gjorde upp en matchplan där vi skulle ligga tätt och slå om till kontringar precis som vi brukar när det är vassa lag som vill spela runt bollen mycket. Killarna klev in och satte defensiven riktigt bra men för dagen hade vi inte lugnet när vann bollen så vi skickade iväg den långt utan adress alldeles för många gånger. Alegria spelar bort oss riktigt vasst efter 3:50 minuter och gör 0-1 men sedan ser det ändå rätt bra ut och vi skapar en bra kontringschans men vi är inte kliniska och istället tappar vi boll och åker på kontring samt släpper in en fast innan vi blir bortspelade igen och det är 0-4 i paus. Det är svårt att stå och gnälla på att det orättvist utan skillnaden ligger där i första halvlek men man känner att det är lite surt att vi inte kan straffa dem någon gång. Till andra ska vi ta med oss ett än mer vässat försvarsspel och bättre noggrannhet i anfallsspelet och det är klart att då känns det sådär att deras libro får spela upp en rak passning från halva plan till deras forward som vänder upp och gör 5-0. Nu biter vi ändå ifrån en del och skapar några riktigt bra chanser men vi är inte alls effektiva och missar även flera bra lägen genom lite för dåliga passningar. De gör 6 och 7 mot noll innan Anton kan panga in 7-1 men det gör ytterligare ett innan domaren blåser av. Jag det blev inte riktigt som vi önskade oss. Att vi åker på stryk mot ett riktigt vasst Futsal gäng som har mycket boll i sig och vana från SFL och höga serier men det känns lite synd att vi inte kan ge dem en match så de ändå känner sig hotade. Vi får ladda om och ta med oss det höga tempo som spelades idag och använda det i nästa match och lägga till lite mer kontrollerat anfallsspel. KSK Futsal 10 dec 2023 0kommentarer