• Rapport från USM steg 1 (del 1 av 2)

Hej allihopa! Här kommer en rapport i två delar från Kungsängens PA:s äventyr i Hultsfred. Som vanligt när jag skriver så blir det för långt och ofokuserat, here we go: Vi satte av ner till vackra Småland och Hultsfred för att inleda årets USM-spel. Fyra timmars bilresa gjorde att vi tog beslutet att åka ner redan på fredagen, så killarna skulle få landa lite på platsen. Tränare A (undertecknad) lyckades för övrigt glömma (hur gör man ens det?) att han både tackat ja till att spela match med Bålstas herrlag OCH åka ner till Hultsfred på fredagen. Lösningen fick bli att spela match kl 19.15 och åka mot Hultsfred först 21.30. En sen bilresa är förvisso inga problem om man vinner... Länk till matchprotokoll ... Nåja, det fanns kanske möjlighet till att få uppleva en vinst som tränare istället? Pojkarna var på lördagsmorgonen väldigt avslappnade och som alltid ett härligt gäng. Jag hade en god känsla (men det har man nog alltid innan matcherna börjar). Inför uppladdningen så enades vi som lag om följande punkter: 1) Vi ska (försöka) vara bäst i gruppen på att spela försvar 2) Vi ska visa att vi är ett duktigt kontringslag som spelar snabb handboll 3) Vi ska våga visa glädje och tycka handboll är riktigt roligt Inga jäkla mätbara, specifika och tidsbundna mål här inte. Bättre med lite svepande formuleringar så kan man alltid mena på att vi lyckades i slutet. Jag återkommer till hur laget lyckades med målsättningarna! Kungsängens SK - HK Malmö Den första matchen spelades mot HK Malmö, med ett herrlag som spelar i Handbollsligan. Vi hade ingen aning om motståndet men utgick från att det skulle bli en tuff match. Vi startar lite nervöst framåt, samtidigt som vi känns laddade för försvarsuppgiften. Matchen utvecklar sig till en målsnål historia, där det efter 7 minuter står 2-2. Malmö gör sedan ett litet ryck i första, ledning bland annat med 5-8 och 7-9. Känslan är ändå att vi är det laget som kommer till flest och bäst lägen. Vårt försvar är strålande och i vilken annan match som helst borde vi nog varit i ledningen med ett par bollar. HK Malmös målvakt var dock ohyggligt bra (skräckblandad förtjusning att se bra målvakter - det är alltid roligt men jobbigt att möta...) Gabriel Thörn gjorde det tufft för oss och tog flera frilägen. I halvtidsvila är det 11-11 och minst sagt spännande. Andra halvlek fortsätter vi med ett riktigt tufft och samlat försvar, kryddat med stabila målvaktsinsatser av Dennis och David. Lagen byter mål med varandra och vi turas om att vara i ledning. När det är 2 minuter kvar dunkar Alex Sätre in 20-19 och William Eriksson gör sedan mål på straffretur till 21-19. En minut kvar och HK Malmö tar time-out och spelar 7-6 sista stunden. Lite puls kan vi väl medge att vi hade då - men försvaret jobbar verkligen hela vägen och till slut står vi med bollen i handen och Ruben Vojbacke, en av våra duktiga 05:or dunkar in det definitiva 22-19 och segern är klar! Slutresultat KSK-HKM 22-19 Karlshamns HF 2 - Kungsängens SK Lördagens andra match gick sent på kvällen, 20.15. Vi hade ingen aning om motståndet mer än att jag stått och kikat lite på Karlshamns första match. De spelade ett ganska tufft 6-0-försvar med treor som gillade att smälla på - så här gällde det verkligen att skruva upp tempot och inte göra en riktig kvällsmatch. Lagen följs åt till en början av matchen, men sedan så presterar vi ett ohyggligt bra försvarsspel. Från 3-3 till 4-15 på tolv minuter och det stavas försvarsspel, räddningar och snabbt kontringsspel. Karlshamn visar sista delen av första halvlek att de minsann kan mer än så och i halvtid står det 10-16 (dvs 6-1 sista perioden). Vi pratar lite i halvtid om hur fint vi gör det men att vi måste akta oss för att slappna av/gå ner i tempo och fokus. I andra halvlek öser vi på och vinner med 19-33. Lägg 33 på minnet! Slutresultat KHF-KSK 19-33 Kungsängens SK - IK Baltichov På söndagen mötte vi IK Baltichov och vi pratade om att fortsätta jobba med de punkter vi satt ut sedan tidigare och att inte förlora fokus (som vi gjorde när Karlshamn tände till i första halvlek). Baltichov försökte rulla ut vårt försvar med sitt snabba rullespel men killarna hade verkligen bestämt sig för att stänga bakåt. Det blir bara 5 insläppta i första halvlek och i andra släpper vi in 6 mål. Det är nästan seniorfokus på den insatsen - att inte tappa nivå trots att vi leder över motståndarna. Baltichov kämpar hela matchen men den här gången är vi numret för stora. Vårt kontringsspel röner stora framgångar, tack vare mycket spring i benen, kloka kast av våra målvakter och ofta även då vår spelskicklige William Eriksson slår snabba kontringspass. Vi gör återigen 33 mål! Slutresultat KSK-IKB 33-11 Hultsfreds HF - Kungsängens SK Helgens sista match och vi var redan klara gruppettor (det sa jag nog inte till killarna). Vi kom överens om att vi skulle avsluta helgen på ett bra sätt, så vi kunde åka hem till Stockholm med en god känsla i kroppen. Vi visste på förhand att Hultsfred hade både en del skytte och genombrottskraft, kanske framförallt i en duktig Oskar Andersson på V9. Vi kliver in i denna match på ett ypperligt sätt - det är inget snack om att killarna är sugna på att ta hem även denna match. Efter 7 minuter står det 1-6 till oss och återigen är det försvaret och våra målvakter som levererar kontring, efter kontring, efter kontring. Halvtid 5-16 och jag har för första gången någonsin stått i ett omklädningsrum och egentligen inte haft några synpunkter. Ibland räcker det med att säga att man är imponerad. Andra halvlek är i mångt och mycket lik första halvlek. Jag försökte byta ut William Eriksson när han (tydligen) gjort 9 mål varpå han lite tjurigt suckar. Då ropar vår C-tränare (Hjalmarsson som rehabar) att Wille ska sno bollen. Vilket han gör. Mål nummer tio och ett byte med ett leende. Hatten av för både Wille och demontränaren Hjalmarsson. Hultsfred ska ha en eloge som framför hemmapubliken kämpar hela matchen. De har en fin period i slutet där de lurar vårt försvar ett par gånger. Behöver jag säga 33 mål? Slutresultat HHF-KSK 16-33 Fortsättning nästa inlägg --> HÄR Herrar U gammal 30 sep 2019 0kommentarer
  • Distriktslagsuttagning P04

Vi i hela laget vill rikta ett stort grattis till de tre spelare som blivit uttagna till distriktslaget, och till den spelare som just nu är reserv till detsamma. Fantastiskt fin prestation! Uttagna distriktslag: William Karlsson Erik Leek Dennis Kronqvist Ericson Reserv: Jakob Andersson Vi önskar er varmt lycka till i Sverigecupen! Hälsar hela Pojkar A & tränarna. Herrar U gammal 30 sep 2019 2kommentarer
  • Seriesummering & lite statistik/skytteliga

Hej allihopa! Nu har vi spelat klart denna säsongs seriespel och vi tränare är väldigt nöjda med killarnas utveckling och insatser över året. Vilket gäng! Själva resultaten är ju alltid underordnade det faktum att vi bedriver utvecklingshandboll där killarna 1) ska ha roligt med handbollen och 2) ska bli lite bättre på handbollen - men det är ändå roligt när det går bra rent sportsligt. Vi spelade i år i Pojkar A-klassen, det vill säga killar födda 02-03. Vi har en 02:a och sedan består halva truppen av 03:or och halva truppen av 04:or. Dessutom har vi en ganska tunn trupp och många matcher har vi klarat av med få avbytare. Därför tycker jag att alla killar ska sträcka lite på ryggen och vara stolta över årets resultat. I PA nivå4 norr så vinner vi till slut en otroligt jämn serie och i PA nivå 2 så kommer vi trea där vi under säsongen mött en hel del riktigt bra lag. Grymt jobbat - tycker vi! Förra veckan så valde jag att taktiskt pausa mitt examensarbete (läs: jag var uttråkad) och satte mig istället och sammanställde alla matchprotokoll från alla matcher i båda serierna vi deltog i. Det tog tid! Jag tänker att jag presenterar resultatet nedan, med skytteligor och liknande. Obligatorisk läsning innan man scrollar vidare En skytteliga listar de killar som gjort flest mål i seriespelet. Är de här killarna då mest och bäst? Är det de enda som räknas? Självklart inte! Alla mål föregås (i princip) av en passning. Alla kantmål kräver utspel och attack av en ytternia. Alla linjemål kräver ett snyggt inspel. Alla distansskott kräver en linjerörelse eller växel. Och så vidare. Ta det för vad det är - lite statistik på de som över säsongen petat in flest mål! OBS Ett MP saknas i nivå 2. Lag: Nivå 2 snittar 24 mål framåt och 21,7 bakåt Nivå 4 snittar 24,6 mål framåt och 21,3 bakåt Nivå 2:s skytteliga (Topp 5) 1: William Eriksson 82 mål 2: Melvin Bubini 56 mål 3: William Fhors 44 mål 4: Lukas Hjalmarsson 33 mål 5: Markus Scheidegger 26 mål 5: Alex Sätre 26 mål Nivå 4:s skytteliga (Topp 5) 1: Lukas Hjalmarsson 67 mål 2: William Karlsson 63 mål 3: Rasmus Larsson 55 mål 4: Alex Sätre 48 mål 5: Jakob Andersson 39 mål Nivå 2: Gula kort 1: William Fhors 5 gula 2: Markus Scheidegger 4 gula 2: Melvin Bubini 4 gula 2: William Eriksson 4 gula 2: Lukas Hjalmarsson 4 gula Nivå 4: Gula kort 1: Miles Säfsten 7 gula 2: Rasmus Larsson 6 gula Nivå 2: Röda kort 1: Markus Scheidegger 1 rött 1: Melvin Bubini 1 rött Utvisningsliga nivå 2 1: Melvin Bubini 7 utvisningar 2: Markus Scheidegger 6 utvisningar 3: William Fhors 4 utvisningar Utvisningsliga nivå 4 1: Lukas Hjalmarsson 5 utvisningar 2: Alex Sätre 4 utvisningar 3: Jakob/Miles/Kim 3 utvisningar Genomsnittligt insläppta mål per målvakt nivå 2 David: 19,9 Dennis: 20,9 Isak: 22 Olle: 26 (Spelade en match) Genomsnittligt insläppta mål per målvakt nivå 4 Isak 19,3 Olle 19,6 David 20,2 Dennis 20,8 Högst målsnitt (minst fem matcher spelade) nivå 2 1: William Eriksson 6,8 mål per match 2: Melvin Bubini 5,1 mål per match 3: William Fhors 3,4 mål per match Högst målsnitt (minst fem matcher spelade) nivå 4 1: Lukas Hjalmarsson 6,1 mål per match 2: William Karlsson 5,3 mål per match 3: Alex Sätre 4,8 mål per match (Målvakternas målsnitt är såklart inte exakta: Jag har självklart inte tittat video och räknat vem som släpper in vad. Målvaktssnittet handlar om att man är kryssad för deltagande i MP. Så man kan ha släppt in 0 mål medan ens målvaktskollega släpper in 40, då är man "med" på den statistiken ändå.) Kommentar: Vi ser att William tar hem den interna skytteligan i nivå 2, otroligt starkt med 82 mål! Lukas Hjalmarsson bombade in 67 mål, strax före handbollsvirtuosen Karlssons 63. Både Alex Sätre och Lukas är med i båda nivåernas skytteligor. Alla representerade i skytteligan ska vara nöjda med sin insats! Försvarsgeneralen Fhors toppar antalet gula kort i nivå 2 - grymt bra! Han följs av fyra killar som alltid ger järnet bakåt; Markus Scheidegger som alltid lånar motståndarnas tröja, Lukas "Hammaren från Spånga" Hjalmarsson, William, som för det mesta alltid står rätt och jobbar tufft bakåt men som då och då slänger pannbandet när stubinen brunnit (rekordkort stubin) och hämtar sina gula. Utvisningsligan i nivå 2 toppas av vår fruktälskande kroat som aldrig missar en möjlighet att känna lite på motståndarna. Han spelar inte fult men oerhört tufft och ibland får man vila för det. God tvåa är tröjsamlaren Markus, som vid det här laget enligt uppgift har behövt köpa en extra garderob för att få plats med allt tyg han slitit av motståndarna. Några klubbar har dessutom skrivit och bett om ersättning för förlorat material så vi arbetar med att lösa detta. I nivå 4s gula kort-liga tog jag bara med två herrar, för övriga ligger på 1 eller 2 gula kort max. Dessa två tuffingar är två riktiga grovjobbare som alltid ger järnet i matcherna. Det är Miles "Biceps" Säfsten som plockar hem 7 gula kort i årets försvarsspel och vår torped Rasmus Larsson som inte vill vara mycket sämre på 6 gula. Miles har jagat motspelare i hela nivå 4 och med nyvunna gymmuskler så tror jag han kommer vara ännu jobbigare nästa år. Vi har också lärt oss att inte fråga domarna vad Rasmus har gjort när han väl får ett gult. Han har alltid gjort något. Men attans vad viktig han är bakåt! Utvisningsligan toppas dock av Lukas Hjalmarsson, tätt följt av "Crazy Alex", två spelare som spelar med mycket hjärta, tyngd och tuffa satsningar. Vill någon spelare ha just sin specifika statistik så har jag alla spelares mål/utvisningar/matcher i en excelfil. Hör av er! Avslutningsvis: Vi får tacka all publik, alla duktiga motståndare, domare och killarna själva för en mycket rolig säsong men många bra matcher! Soliga vårhälsningar, önskar Felix Herrar U gammal 8 apr 2019 5kommentarer
  • Grattis William, William och Melvin!

I helgen var det dags för det sista distrikslagslägret för killar och tjejer födda 2003. Efter det lägret skulle alla spelar få veta om det blivit uttagna till Stockholms distriktslag eller inte. Vi säger STORT grattis till William, William och Melvin som alla tre blivit uttagna!!! Under hösten kommer dem nu träna med distrikts-/stadslaget inför Sverigecupen som spelas i november. I slutet av augusti meddelas vilka som blir ordinarie spelare och vilka som blir reserver. Än en gång, grattis killar ni är grymma och så värda era platser! //Stolta ledare Herrar U gammal 19 aug 2018 3kommentarer
  • Träningstiderna

Måndagar: Ekhammarhallen 17- 18.30 Onsdagar: Ekhammarhallen 17-18.30 Fredagar: Ekhammarhallen 17.30- 19 Vi kör igång med träningar onsdag den 15/8. Återkommer med vilken dag och tid det blir fysträning 💪 Herrar U gammal 9 aug 2018 0kommentarer