• Andra derbyt, andra segern

Igår spelades vår andra match i division 5, tillika det andra derbyt. Vi gästade Skärblacka IF på deras förhållandevis fina gräsmatta sett till allt regn och snö som har kommit den senaste tiden. Vi inledde matchen piggt med en hög press som gav effekt. Redan i matchminut 8 får vi in ledningsmålet, efter ett snabbt taget inkast som tillslut leder till att Victor Larsson trycker dit bollen i målvaktens första hörn. Efter det har vi en period där vi äger mycket boll och rullar fint mellan lagdelarna, utan att skapa de där riktigt stora chanserna. Blacka kommer in i matchen mer och mer, men det är ändå vi som får in 0-2 innan paus efter att Albin Larsson satt dit sin egen retur. Skärblacka inleder andra halvlek starkt och får ett visst tryck de första 10 minuterna av halvleken. Reduceringen till 1-2 kommer också efter att vi inte lyckats få bort bollen på en hörna. Efter det visar Kimstad-grabbarna upp en stark mentalitet och tar över matchen helt. Kort efter reduceringen så får Jocke en drömträff som sitter i första krysset, och bara minuterna efter snappar Oliver upp bollen från målvakten efter en djupledsboll och sätter 1-4. Vi tar över matchen totalt och trycker på för fler mål, men bollen vill inte in i nät något mer vilket skriver slutresultatet till 1-4. Överlag gör vi en bra prestation och vinner rättvist, där siffrorna 1-4 nästan är i underkant. I vissa kortare perioder låter vi dock Blacka komma in i matchen vilket vi får träna på att undvika framöver. Men som tränare är man mycket nöjd när man ser grabbarna spela som ett lag och kämpa för varandra i 90 minuter, samt visa upp fina kombinationsspel med bollen som vi har tränat på. Nästa match spelar vi redan på onsdag, då vi gästar Rimforsa kl 12:30. Då gör vi allt för att plocka in nästa trepoängare. Herrfotboll 27 apr 0kommentarer