• Derbyseger i seriepremiären

Igår kväll var det äntligen dags för seriepremiär i Division 5. Vi har gnuggat på sedan november, så det var riktigt kul att få komma igång med seriespelet. Vånga IF stod för motståndet vilket såklart gjorde tillställningen ännu hetare. Vi börjar matchen med mycket energi och skapar bra lägen direkt. Bollen vill dock inte in i nät, men vi fortsätter trycka på med en bra press och en frejdig offensiv med snabba kombinationsspel. Vi radar upp mängder av bra lägen, bland annat 2 stycken där vi kommer helt rena med målvakten. Dessvärre är vi svaga i avslutsfasen vilket gör att första halvlek slutar 0-0. Andra halvlek blir annorlunda på så sätt att Vånga börjar slå mer långa bollar, till skillnad från första halvlek då de rullade igång på marken konstant. Vi är dock starka i duellspelet och plockar upp de flesta andrabollarna. Efter bara ett par minuter i andra halvlek får Vånga en straff på ett av deras få anfall, som de förvaltar till 0-1. Runt 10 minuter efter det får vi också en straff som Victor Larsson sätter säkert, och bara minuterna efter trycker Albin Larsson in 2-1. Efter det har vi bra kontroll på spelet, är tålmodiga med bollen och fortsätter skapa framåt. Vi har ett jätteläge att punktera matchen när målet är öppet från nära håll, men bollen tar i ribban. Matchens sista minuter blir minst sagt dramatiska. I minut 87 får Vånga en hörna som de levererar bra mot bortre stolpen där en omarkerad grönklädd trycker in 2-2. Sista ordet var dock inte sagt. I matchens sista minut slår Jonte Lindgren en perfekt passning i djupet på Albin som kallt rullar in 3-2, vilket också blir slutresultatet. Vi är nöjda med vår insats, både i det offensiva och det defensiva. Grabbarna följer matchplanen på ett bra sätt, sliter för varandra och visar upp mental styrka i att komma tillbaka två gånger. Vi borde dock ha avgjort matchen betydligt tidigare med tanke på vilket övertag vi hade och vilka lägen vi skapade. Nu blickar vi framåt mot nästa match vilket också är ett derby, när vi gästar Skärblacka på fredag. Herrfotboll 20 apr 1kommentar
  • Dubbla vinster i veckan

I veckan har A-laget spelat två matcher. I tisdags mötte vi det nyblivna division 5-laget Haga FF på Bollspelaren i en speciell match. Snön hade börjat vräka ner bara någon timme innan matchstart och det var osäkert om matchen skulle kunna spelas. Efter att spelarna känt på det under uppvärmningen så kom vi fram till att vi skulle ge det ett försök. Efter några minuter in i matchen kommer vårt första mål efter ett snyggt anfall och därefter kommer målen på löpande band. Efter 45 minuters spel så har vi hunnit komma upp i en 5-0-ledning, vilket också blir slutresultatet då vi beslutade att första halvlek fick räcka i och med att snön fortsatte falla i mängder. Vi gör sett till förutsättningarna, med ett riktigt svårspelat underlag, en bra match där vi faktiskt radar upp fina anfall enligt sättet som vi vill spela på. Igår var det dags för veckans andra match då vi gästade Söderköpings U-lag, som också de huserar i division 5. Vi inleder matchen något trevande och kommer inte riktigt rätt i pressen. Efter 6-7 minuter så får vi dock ordning på det efter några justeringar och därefter tar vi kontroll på matchen. Första målet kommer efter 12 minuter och vi hinner göra 2 mål till innan halvtid. I pausen pratar vi om att förbättra vissa saker i både offensiven och defensiven, men också om att fortsätta med de bra sakerna. I andra halvlek gör bägge lagen ett varsitt mål vilket gav slutresultatet 4-1, men vi skapar otroligt mycket lägen för ytterligare baljor. Dessvärre var skärpan i avsluten inte riktigt där. Överlag en bra match av oss där vi har bra kontroll, även om vissa mindre detaljer inte riktigt stämde. Sammanfattningsvis så kan vi vara nöjda med veckans matcher. Två komfortabla segrar mot två division 5-lag där vi spelar en fin fotboll i stora delar av matcherna. Nu har vi dubbla träningsmatcher nästa helg att se fram emot, på lördagen för A-laget borta mot Krokek och på söndagen för U-laget borta mot Linghem. Veckan efter det är det seriepremiär där vi direkt får spela ett hett derby mot Vånga, 19/04 kl 19:00 på Bollspelaren. Herrfotboll 7 apr 0kommentarer
  • Förlust i cupen trots bra insats

På fredagskvällen var det dags för den sista matchen i Östgötacupens gruppspel. Gruppledaren Rimforsa IF, tillika ett topplag i division 4, stod för motståndet. På pappret ett tufft motstånd och det underlättade inte att vi hade 9 otillgängliga spelare som annars hade varit aktuella för matchtruppen. Första halvlek inleds på ett intensivt sätt, där Rimforsa äger större delen av bollinnehavet. Samtidigt så är vi väldigt aggressiva i presspelet och lyckas störa Rimforsa i deras uppspel gång på gång. Dock så hade vi själva svårt att hålla i bollen som en följd av att även Rimforsa hade ett välorganiserat presspel. I den tjugonde minuten släpper vi in 0-1 efter ett inkast som ledde till en tilltrasslad situation i straffområdet. Vi tar vår bonusstraff direkt efter och Jocke förvaltar den säkert till 1-1. Cirka kvarten efter kommer 1-2, återigen efter ett inkast från Rimforsa som orsakar lite kalabalik i boxen. I halvlekens sista minut kommer också 1-3 efter att Rimforsa tilldelats en felaktig straff, där vi gör en klockren brytning i straffområdet som domaren tyvärr missuppfattar. I andra halvleken blir matchbilden ganska annorlunda. Båda lagens höga presspel blir inte längre lika effektivt och spelet blir mer etablerat. Vi rullar bollen bra inom laget och kan spela igenom Rimforsas lagdelar flertalet gånger. Just den biten är jag extra nöjd med då det var något som vi lyfte i pausen, att vi skulle bli modigare med boll, och det tycker jag att grabbarna visar upp. Andra halvlek fortsätter och båda lagen skapar en del chanser. Vi skapar ett par situationer där en straff till oss inte hade varit orimligt, dock utan signal från domaren. Matchen avslutas med att Rimforsa rullar in 1-4. För att sammanfatta matchen så kan man säga att skickliga Rimforsa vinner klart och de vinner rättvist. Vi hade dock marginalerna emot oss i många situationer, framförallt på baklängesmålen. Jag tycker att vi kan vara nöjda med insatsen, framförallt sett till förutsättningarna. Nu blickar vi framåt och tar med oss presspelet från första halvlek och spelet med boll från andra halvlek. Herrfotboll 16 mar 0kommentarer