• Förlust i cupen trots bra insats

På fredagskvällen var det dags för den sista matchen i Östgötacupens gruppspel. Gruppledaren Rimforsa IF, tillika ett topplag i division 4, stod för motståndet. På pappret ett tufft motstånd och det underlättade inte att vi hade 9 otillgängliga spelare som annars hade varit aktuella för matchtruppen. Första halvlek inleds på ett intensivt sätt, där Rimforsa äger större delen av bollinnehavet. Samtidigt så är vi väldigt aggressiva i presspelet och lyckas störa Rimforsa i deras uppspel gång på gång. Dock så hade vi själva svårt att hålla i bollen som en följd av att även Rimforsa hade ett välorganiserat presspel. I den tjugonde minuten släpper vi in 0-1 efter ett inkast som ledde till en tilltrasslad situation i straffområdet. Vi tar vår bonusstraff direkt efter och Jocke förvaltar den säkert till 1-1. Cirka kvarten efter kommer 1-2, återigen efter ett inkast från Rimforsa som orsakar lite kalabalik i boxen. I halvlekens sista minut kommer också 1-3 efter att Rimforsa tilldelats en felaktig straff, där vi gör en klockren brytning i straffområdet som domaren tyvärr missuppfattar. I andra halvleken blir matchbilden ganska annorlunda. Båda lagens höga presspel blir inte längre lika effektivt och spelet blir mer etablerat. Vi rullar bollen bra inom laget och kan spela igenom Rimforsas lagdelar flertalet gånger. Just den biten är jag extra nöjd med då det var något som vi lyfte i pausen, att vi skulle bli modigare med boll, och det tycker jag att grabbarna visar upp. Andra halvlek fortsätter och båda lagen skapar en del chanser. Vi skapar ett par situationer där en straff till oss inte hade varit orimligt, dock utan signal från domaren. Matchen avslutas med att Rimforsa rullar in 1-4. För att sammanfatta matchen så kan man säga att skickliga Rimforsa vinner klart och de vinner rättvist. Vi hade dock marginalerna emot oss i många situationer, framförallt på baklängesmålen. Jag tycker att vi kan vara nöjda med insatsen, framförallt sett till förutsättningarna. Nu blickar vi framåt och tar med oss presspelet från första halvlek och spelet med boll från andra halvlek. Herrfotboll 16 mar 0kommentarer
  • Seger i cupen

Under lördagen var det dags för den tredje matchen i Östgötacupen. A-laget begav sig återigen till Linköping air dome, denna gång för att möta Gammalkils IF från division 6. Vi inleder matchen piggt och gör 0-1 redan efter 3 minuter, då Liam beger sig av i djupled och rullar in bollen i nät. Vi har väldigt mycket bollen egentligen hela matchen. Dessvärre saknade vi för ofta ett tillräckligt högt bolltempo, vilket medförde att Gammalkil kunde flytta över laget och täcka av ytorna på ett bra sätt. Vi pressade högt och vann bollen mycket när Gammalkil försökte spela bollen längs marken. Däremot var de ganska farliga på de längre bollarna i luften och de skapar några halvchanser på det. Första halvlek slutade 0-1 till Kimstads favör, efter att vi som sagt haft mycket boll, men utan att skapa mängder med chanser. Andra halvlek inleds bra av oss, där man märker att grabbarna är taggade för att göra en bättre halvlek än den förra. Vi fick upp bolltempot något och började skapa fler bra lägen. När vi har som störst trycker väljer dock Gammalkil att ta sin bonusstraff, som de fick i egenskap av att hålla till en division under oss, och förvaltade den också till 1-1. Efter att vi tryckt på en period, där vårt presspel orsakade mycket problem för Gammalkil, så får vi in ledningsmålet till 1-2 ett genom Liam. 1-2 blir också slutresultatet. Vi vinner rättvist och har kontroll på matchen. Med det sagt så är vi inte nöjda med insatsen. Många gånger slarvar vi tekniskt och bolltempot var för lågt. Men vi tar med oss 3 pinnar och blickar framåt mot Tallbodamatchen nästa lördag. Herrfotboll 2 mar 1kommentar
  • Klubbkollen, vi tar pulsen på Kimstad GoIF Fotboll!

Klubbkollen är en del av Svenska Fotbollförbundets arbete "Kvalitetsklubb", som fokuserar på att skapa en föreningsmiljö där barn och ungdomar har roligt, är trygga, mår bra och får lära sig fotboll. Vi har tidigare varit i arbetet inom Diplomerad Förening, men detta är en uppdaterad version som enklare kan stötta oss i vår verksamhet! Där vi får verktyg, stöttning och motivation att ta steg för effektiv och schysst föreningsverksamhet! Vi kommer på måndag 4 mars, att skicka ut en enkät via mail kallad Klubbkollen till våra medlemmar registrerade på laget.se. Styrelsen & Fotbollssektionen hoppas att alla som får enkäten tar sig tid att svara så att vi kan få ett bra underlag att arbeta vidare med. Enkäten kommer att skickas till ledare, vårdnadshavare och barn, ungdom och senior. Tänk på att mailet kan hamna i er ”skräppost” så ha lite extra utkik efter inbjudningsmailet. Enkätens resultat kommer ge oss en nulägesbild av hur våra medlemmar uppfattar den verksamhet som föreningen driver och ligga till grund för Fotbollssektionens fortsatta arbete med Kvalitetsklubb framöver. Vill du vara med att jobba och hjälpa oss framåt, så är du varmt välkommen att höra av dig till någon i Sektionsledningen! Vi behöver bli flera och att det inte ska landa på våra ledare, som idag gör ett fantastiskt jobb ute i lagen! Vill du läsa mer om Kvalitetsklubb kan du göra det här. Mvh Sektionsledare Fotboll: Matilda Hahne Bergdahl Kassör: Magnus Larsson Ledamot: Mårten Jacobsson Ledamot: Malin Sjöberg Ledamot: Lotta Vångerstrand Ledamot: Hanna Bülow Herrfotboll 29 feb 0kommentarer