• Derbyseger i seriepremiären

Igår kväll var det äntligen dags för seriepremiär i Division 5. Vi har gnuggat på sedan november, så det var riktigt kul att få komma igång med seriespelet. Vånga IF stod för motståndet vilket såklart gjorde tillställningen ännu hetare. Vi börjar matchen med mycket energi och skapar bra lägen direkt. Bollen vill dock inte in i nät, men vi fortsätter trycka på med en bra press och en frejdig offensiv med snabba kombinationsspel. Vi radar upp mängder av bra lägen, bland annat 2 stycken där vi kommer helt rena med målvakten. Dessvärre är vi svaga i avslutsfasen vilket gör att första halvlek slutar 0-0. Andra halvlek blir annorlunda på så sätt att Vånga börjar slå mer långa bollar, till skillnad från första halvlek då de rullade igång på marken konstant. Vi är dock starka i duellspelet och plockar upp de flesta andrabollarna. Efter bara ett par minuter i andra halvlek får Vånga en straff på ett av deras få anfall, som de förvaltar till 0-1. Runt 10 minuter efter det får vi också en straff som Victor Larsson sätter säkert, och bara minuterna efter trycker Albin Larsson in 2-1. Efter det har vi bra kontroll på spelet, är tålmodiga med bollen och fortsätter skapa framåt. Vi har ett jätteläge att punktera matchen när målet är öppet från nära håll, men bollen tar i ribban. Matchens sista minuter blir minst sagt dramatiska. I minut 87 får Vånga en hörna som de levererar bra mot bortre stolpen där en omarkerad grönklädd trycker in 2-2. Sista ordet var dock inte sagt. I matchens sista minut slår Jonte Lindgren en perfekt passning i djupet på Albin som kallt rullar in 3-2, vilket också blir slutresultatet. Vi är nöjda med vår insats, både i det offensiva och det defensiva. Grabbarna följer matchplanen på ett bra sätt, sliter för varandra och visar upp mental styrka i att komma tillbaka två gånger. Vi borde dock ha avgjort matchen betydligt tidigare med tanke på vilket övertag vi hade och vilka lägen vi skapade. Nu blickar vi framåt mot nästa match vilket också är ett derby, när vi gästar Skärblacka på fredag. Herrfotboll för 11 dagar sedan 1kommentar