• Dubbla vinster i veckan

I veckan har A-laget spelat två matcher. I tisdags mötte vi det nyblivna division 5-laget Haga FF på Bollspelaren i en speciell match. Snön hade börjat vräka ner bara någon timme innan matchstart och det var osäkert om matchen skulle kunna spelas. Efter att spelarna känt på det under uppvärmningen så kom vi fram till att vi skulle ge det ett försök. Efter några minuter in i matchen kommer vårt första mål efter ett snyggt anfall och därefter kommer målen på löpande band. Efter 45 minuters spel så har vi hunnit komma upp i en 5-0-ledning, vilket också blir slutresultatet då vi beslutade att första halvlek fick räcka i och med att snön fortsatte falla i mängder. Vi gör sett till förutsättningarna, med ett riktigt svårspelat underlag, en bra match där vi faktiskt radar upp fina anfall enligt sättet som vi vill spela på. Igår var det dags för veckans andra match då vi gästade Söderköpings U-lag, som också de huserar i division 5. Vi inleder matchen något trevande och kommer inte riktigt rätt i pressen. Efter 6-7 minuter så får vi dock ordning på det efter några justeringar och därefter tar vi kontroll på matchen. Första målet kommer efter 12 minuter och vi hinner göra 2 mål till innan halvtid. I pausen pratar vi om att förbättra vissa saker i både offensiven och defensiven, men också om att fortsätta med de bra sakerna. I andra halvlek gör bägge lagen ett varsitt mål vilket gav slutresultatet 4-1, men vi skapar otroligt mycket lägen för ytterligare baljor. Dessvärre var skärpan i avsluten inte riktigt där. Överlag en bra match av oss där vi har bra kontroll, även om vissa mindre detaljer inte riktigt stämde. Sammanfattningsvis så kan vi vara nöjda med veckans matcher. Två komfortabla segrar mot två division 5-lag där vi spelar en fin fotboll i stora delar av matcherna. Nu har vi dubbla träningsmatcher nästa helg att se fram emot, på lördagen för A-laget borta mot Krokek och på söndagen för U-laget borta mot Linghem. Veckan efter det är det seriepremiär där vi direkt får spela ett hett derby mot Vånga, 19/04 kl 19:00 på Bollspelaren. Herrfotboll för 16 dagar sedan 0kommentarer