• Förlust i cupen trots bra insats

På fredagskvällen var det dags för den sista matchen i Östgötacupens gruppspel. Gruppledaren Rimforsa IF, tillika ett topplag i division 4, stod för motståndet. På pappret ett tufft motstånd och det underlättade inte att vi hade 9 otillgängliga spelare som annars hade varit aktuella för matchtruppen. Första halvlek inleds på ett intensivt sätt, där Rimforsa äger större delen av bollinnehavet. Samtidigt så är vi väldigt aggressiva i presspelet och lyckas störa Rimforsa i deras uppspel gång på gång. Dock så hade vi själva svårt att hålla i bollen som en följd av att även Rimforsa hade ett välorganiserat presspel. I den tjugonde minuten släpper vi in 0-1 efter ett inkast som ledde till en tilltrasslad situation i straffområdet. Vi tar vår bonusstraff direkt efter och Jocke förvaltar den säkert till 1-1. Cirka kvarten efter kommer 1-2, återigen efter ett inkast från Rimforsa som orsakar lite kalabalik i boxen. I halvlekens sista minut kommer också 1-3 efter att Rimforsa tilldelats en felaktig straff, där vi gör en klockren brytning i straffområdet som domaren tyvärr missuppfattar. I andra halvleken blir matchbilden ganska annorlunda. Båda lagens höga presspel blir inte längre lika effektivt och spelet blir mer etablerat. Vi rullar bollen bra inom laget och kan spela igenom Rimforsas lagdelar flertalet gånger. Just den biten är jag extra nöjd med då det var något som vi lyfte i pausen, att vi skulle bli modigare med boll, och det tycker jag att grabbarna visar upp. Andra halvlek fortsätter och båda lagen skapar en del chanser. Vi skapar ett par situationer där en straff till oss inte hade varit orimligt, dock utan signal från domaren. Matchen avslutas med att Rimforsa rullar in 1-4. För att sammanfatta matchen så kan man säga att skickliga Rimforsa vinner klart och de vinner rättvist. Vi hade dock marginalerna emot oss i många situationer, framförallt på baklängesmålen. Jag tycker att vi kan vara nöjda med insatsen, framförallt sett till förutsättningarna. Nu blickar vi framåt och tar med oss presspelet från första halvlek och spelet med boll från andra halvlek. Herrfotboll 16 mar 0kommentarer