• JÄDER-HÖLÖ MÖRKÖ 0-0

TVÅ TAGGADE LAG ... ... möttes i hällande regn på Kungsvallen söndag kväll. Det blev dock aldrig riktigt så illa som prognoserna förutspått. Vissa lag ställde in matcherna pga befarad storm och skyfall. Det var full fart och tuffa tag från början till slut. När Hölö vann med 3-1 på hemmaplan hade vi inte många chanser förutom målet vi gjorde. Den här gången presterade vi bättre med gott om anfall och hade en handfull avslut som kunde gått vår väg. Absolut bästa chansen var Amalias friläge som smet strax utanför i slutet av första halvlek. Vad gäller Hölö är de alltid är starka vid fasta situationer, vilket vi fick se upp extra med. Vi ändrar våra positioner flera gånger under matchen för att överraska Hölö på nya ytor. Möjligheterna kom, men Hölö har ett starkt försvar, bra målvakt, rejäl kämpaglöd och håller undan. Även fast vi haft övertag i större delen av andra halvlek infinner sig en viss oro på slutet att tappa den poäng vi har och i 87:e minuten får nr 19 jättechansen då hon avlossar en kanon från sex meter. Melnik TAR den! I anfallet därefter är Bea så när på väg att runda målvakten som dock får ut en fot. Vi blir förvånade när domaren hittar tre tillägsminuter. Hölö får dessutom en tvivelaktig frispark i farligt läge i 92:a och en hörna i 93:e, men vi löser båda. Matchen slutar mållöst och oavgjort. Trots allt ett rättvist resultat. Nu återstår en avslutande träning och därefter tar vi semester. Återstart i Augusti och första matchen 18/8 borta mot Nykvarn som hittills inte tappat en poäng... Ledare och spelare tackar publik, supportrar, ungdomslag och hamburgergrillare för allt stöd och önskar alla en skön sommar! MATCHANTECKNINGAR 1 min Hölö första anfallet, men Jäder tar över bollen 2 Amalia anfall på vänstern 4 Amalia anfall på vänstern och skott som målis tar 7 anfall Hölö, Majsan täcker ut 8 Karro? skott på mål, målvakt fumlar nära 1-0 Jäder 9 hörna Hölö 12 frispark Jäder 14 hörna Hölö 16 frispark Hölö ovanpå mål, Melnik har bra höjd 18 skott på mål Corre 19 skott ovanför mål Karro 23 inlägg Corre 24 skott mot mål Jäder 29 frispark Hölö oklart varför. Bea på spelare 30 Amalia skjuter lååååångt ut 35 målchans Jäder 36 Johanna grinar 42 Amalia får friläge men skjuter utanför. Vår klart bästa målchans 43 frispark Jäder 43 frispark Jäder 46 gult kort Amalia, då hon skyddar ansiktet med handen 46 frispark Hölö 48 skott på mål Hölö 50 skott på mål Jäder 55 hörna Hölö 59 hörna Jäder 61 hörna Jäder 67 Amalia går på inlägg, mv tar 68 Bea går på inlägg, målvakt tar 69 Jenny frispark jäder, mv tar 70 Claudia går på mål, mv tar 72 Amalia skott mot mål 73 Bea skott på mål rysare 74 Hölö anfall lite rörigt 75 Amalia kapad ute till höger. Frispark och gult kort Hölö Frisparken utanför 78 gult kort Anna då hon jagar ikapp spelare 79 hörna Jäder 79 avslut Anna utanför 82 hörna Jäder 84 skott Hölö 86 skott mot mål Hölö 87 skott på mål Melnik tar. Hölös klart bästa chans. Melnik väldigt nöjd med att ta den :) 89 frispark Hölö, fast Felle borde haft den Melnik tar 92 hörna Hölö A-lag Damer 1 jul 0kommentarer
  • JÄDER-HARG 2-1 (1-0)

RETUREN Serien vände i går och vi mötte återigen Harg, men denna gång på Kungsvallen. Dagen till ära fick vi sällskap av F13-14. Ett klassiskt in-spring och deras stöd från läktaren med hejaramsor var mycket inspirerande! Det kändes ett extra pirr i kroppen inför denna match. Mötet borta var hårt och jämt och matchen svängde hela tiden för att till sist bli oavgjord. På hemmaplan vill man gärna prestera ännu bättre och inledningen på matchen kändes som att den skulle bli avgörande denna gång. I bland är det vinden som blir en extra motståndare men denna gång var det den härliga sommarvärmen som kändes hotande. Vi är ju inte helt vana vid medelhavsvärme på kvällen så att dricka mycket vatten och se till att försöka vara så sval som möjligt var instruktionerna. Uppvärmningen gjordes därför i det enda skuggiga hörn som vi hittade på planen och kanske var det det som gjorde skillnaden för när matchen väl började var vi heta och redan efter 6 minuter rullade vi in ett lednings mål. Vi rullade boll och spelade sedan med lugn och självförtroende. Denna match kunde vi tydligt se att vi använde den spelmetod vi bestämt och tränat på. Vi fortsatte att skapa chanser men även denna gång var det milimeter utanför. Harg var inte ofarliga och hade en del chanser förutom målet, men om vi satt en bråkdel av våra klara målchanser så hade det blivit en storseger. Nu gjorde vi bara ett mål mer än Harg, men det är målen som räknas. Detta är ett uttryck som en av våra spelare hävdar att det kommer från Kvicksund :) Dagens beröm går till Amalia som med sitt idoga slit och spring upp och ner bidrar till lagets anfall och försvar, och efter ett antal bra målchanser till slut får in vårt andra mål. Vill avsluta med att säga att planen på Kungsvallen var riktigt fin. Hoppas vi ses igen på söndag då Hölö-Mörkö kommer på besök. Matchanteckningar Redan från start drar Amalia upp farten på vänsterkanten i flera anfall 6 minuten Mål jäder 1-0. Felle före målvakten, drar målis och skjuter stenhårt i mål 13 min Period med flera anfall från Harg. Spel mest på vår planhalva med några fina kontringsförsök på vänsterkanten. Vår backlinje jobbar fint. 15 Solen går tillfälligt i moln. 17 Malin avlossar ett bra skott på distans som målvakten räddar till hörna. 22 Hanna går ut och klistrar friläge. 25 Hargspelare får boll i magen, tappar andan 28 Fint spel av blå backlinje helt enligt instruktion 28 Domaren blåser offside på Amalia efter framspel av Claudia. Hela läktaren skriker NEEEEEJ! 33 Jenny kämpar sig fram och skjuter, målis räddar 37 Anna slinker fram och stjäl bollen från målvakten som gått ut, passar snett bakåt till Karro som skjuter strax över, bollen landar på nättaket 44 Karro kommer på friläge efter perfekt pass från Bea och drar målis, men snubblar lite och tappar bollen Före matchen framförs önskemål om vattenpaus, vilket domaren bestämt avslår. Vid halvtid tas diskussionen upp igen och domaren som nu blivit törstig, ändrar sig till andra halvlek. 46 Amalia börjar andra halvlek med ett distansskott i snäv vinkel på mål som tyvärr går ut till inkast på andra sidan 48 Hörna från höger för Jäder. Skott av Anna som går ribba ut 49 Bollen håller sig kvar och Karro drar ett skott precis utanför bortre stolpen Kamp pågår framför Hargs mål och det sprätter i benen på oss på bänken. Vilda men glada diskussioner på planen bland våra spelare som pratar, pekar och instruerar varandra för att på bästa sätt utöka ledningen 53 Karro avslutar mot bortre stolpen igen men tyvärr utanför 54 Amalia friläge i magen på målis 57 Farligt läge efter att en krossboll i backlinjen tar i ryggen på en av Hargs forwards. Det ser ut att bli ett av matchens klaraste frilägen, men vår backlinje försvarar sin titel som muren av stål och räddar upp situationen. Det slutar med en lång boll som letar sig upp till våra anfallare. Felle tar emot. Drar en spelare och petar perfekt fram till Amalia som tar med sig i full fart mot utrusande målvakt. Iskallt drar hon bollen två meter i sidled och slänger sig glidtacklingstyle efter bollen. Bänken jublar när bollen träffar nätet. 2-0 62 frispark Harg, Hanna går ut och plockar säkert ner 62 Jäder offside för femtioelfte gången. Domaren kan inte låta bli att flina lite 65 vattenpaus... 68 Hanna läser bollen, går ut och slänger sig framför fötterna och greppar bollen. 75 Hanna rensar efter bra samarbete med Nellie som håller undan 76 Klockan är 20.30 och Claudia skyndar sig hemåt för hon börjar jobba 21.00 :) Elin dribblar och trixar på mitten. 79 Anna spelar fram till Jenny som kommer på löpning på höger. Jenny passar snett bakåt till Amalia som tajmar med knät. Tyvärr går bollen i magen på motståndarnas målis som är vaken på situationen 82 Harg kommer springandes på vänster. Fortfarande ganska långt ut. På avstånd kör de en pass in i mitten varpå deras anfallare kör en bananboll över Hanna. Bollen går in precis under ribban. 2-1 86 Melnik kommer fri på kanten efter en bra boll av Anna. Supersugen på att få göra ett inlägg laddar hon, tittar upp och märker att hon sprungit så fort att medspelarna inte hunnit med. 91 Nilla orkar inte mer och och sätter sig uppgivet ner 93 Kalabalik utbryter men äntligen blåser domaren! Revanschen och vinsten är vår - hurra hurra hurra! A-lag Damer 25 jun 0kommentarer
  • HARG-JÄDER 2-2 (1-1)

En match att minnas! Vi börjar i slutet och konstaterar ett det var en mycket bra match som hade spelats på Krikonbacken i måndags kväll. En sådan match som man kommer minnas och referera till under många fotbollsår framöver. Den innehöll det mesta som hård kamp, och rejäla dueller, fint spel, dramatik och spänning i form av många målchanser som nästan ,nästan tog sig hela vägen in i mål. Tyvärr också en del skador i båda lagen. Van att ha full bänk var det lite ovant att inte kunnat få med alla spelare som planerat, men vi fick på kort varsel bra hjälp av spelare som nyligen snörat på sig skorna igen efter skador och uppehåll. Så vi hälsar dem välkomna in i hetluften. Det är svårt att spela mot Harg på deras hemmaplan, det har det alltid varit och kommer troligen alltid att vara det också. Därför var det extra glädjande när vi inledningsvis inom loppet av några minuter hade två riktigt farliga målchanser då Agnes var i storform. Sedan fortsatte chanserna att rada upp sig och vi redogör nedan för de som var av mest intresse för oss. -Amalia spelar fram till Agnes som spelar Rosalinn, ett snyggt anfall som avslutas med farligt skott mot mål som Hargs målvakt bara precis räddar. -Jenny vinner en närkamp och passar Agnes som avlossar ytterligare ett farligt skott på mål. Hargs målvakt gör en fin räddning. -Agnes skott på mål. -Majsan springer i kapp och bryter ett anfall från Harg. -Claudia skott mot mål -28min Helene driver upp på yttermittfält, slår inlägg via lite olika touch till Amalia som slår in ledningsmålet. 0-1 -Jenny jobbar hem och håller starkt undan den anfallande Harg spelaren så att Hanna i mål säkert kan plocka upp bollen. 39min Kvitteringsmål på en hörna. Bollen touchar eller nickas in av en Hargspelare vid främre stolpen. 1-1 Halvleksvila med lite genomgång och små korrigeringar. Bland annat skall Karro gå in på topp och därifrån möta upp boll och dra iväg sina fina långskott. -Tyvärr inleder Harg starkast och gör ett ledings mål i minut 50. 2-1 -Bara någon minut senare startar Karro från sin forward position går ner i banan och hämtar upp en boll, vänder och skjuter ett långskott som går stolpe in. Precis enligt plan! Nu är det kvitterat och matchen lever igen. 2-2 -Jenny gör en superlöpning hem för att förhindra ett anfall -Agnes kämpar så hårt att andetagen hörs ända upp på läktaren men slutar inte kämpa för det. Nu finns det mycket vilja och mycket initiativ, vi har helt klart bäst inställning och kämpar verkligen för att ta lednigen under de minuter som är kvar på matchen. -Från läktarhåll kommenteras det att vårt försvar är en mur av stål. Det värmer i hjärtat på tränare som menar att det är med ett starkt försvar man vågar satsa framåt vilket denna match bevisar. Dagens extra beröm går till Karro som var såå bra på att göra exakt som vi sa :-) Nästa måndag är det returmöte direkt då serien vänder och vi välkomnar Harg och publik till Kungsvallen för att se en ny spännande match. A-lag Damer 19 jun 1kommentar
  • HÖLÖ MÖRKÖ - JÄDER 3-1 (0-1)

ALLTING SVÄNGDE Väl hemkommen efter en eftermiddag där allt svängde känner man sig lite utmattad. Det var mycket att ta in... Det blåser ordentligt när vi ska starta matchen, solen skiner skarpt och vi bestämmer att om vi får möjlighet vill vi börja matchen med solen och vinden i ryggen. Sagt och gjort vi får möjlighet att byta till oss just det och sedan drar matchen igång. De första 5 minuterna är det Jäder som skapar flera chanser direkt och trycker på.. Därefter börja Hölö Mörkö hitta rätt i sina långa kontringsbollar ut på kanterna och vi får lite att jobba med i våra lagdelar för att hitta rätt i de defensiva löpningarna, främst med våra yttermittfältare och ytterbackar. Det löser vi dock bra tillsammans och åter blir det lite mer Jäder som hotar högre upp på planen. I 20:e minuten snappar vi upp en boll i Hölös speluppbyggnad på egen planhalva och Eden avlossar ett säker skott in i mååååål. Nu svänger sedan allt igen. Det börjar regna och blir iskallt, Hölö Mörkö får med sig fler av sina långa bollar och vi tvingas rensa en hel del. Det var svårt att hitta en rytm i spelet och från båda lagen var det mest upp och ner, fram och tillbaka. I andra halvlek lyser solen, sedan regnar det och till sist så haglar det även jättehagel innan det åter blir lite solsken just innan matchen är slut. Hölö Mörkö lyckas utnyttja medvinden betydligt bättre än vad vi gjorde i första halvlek och under halvleken utvecklades resultatet likt väderleken. Hölö Mörkö smäller in totalt tre mål varav ett på frispark och vi kan konstatera att den här matchen var mycket tung att förlora..... En erfarenhet rikare tar vi nya tag, nästa match borta mot Harg. A-lag Damer 9 jun 0kommentarer
  • IFK NYKÖPING - JÄDER 2-1 (0-0)

Vi gör årets hittills förmodligen bästa match och ger Nyköping en riktig fight. Precis som förväntat mötte vi ett motstånd som till stor del förde matchen. Vi gör en taktisk perfekt match och har 0-0 i halvtid. Vi hotar hemmalaget vid flera tillfällen och i 57:e minuten tar vi ledningen genom Agnes Joona. Hemmalaget blir allt mer frustrerade. Det ser bra ut fram till 81:a min då Amalia i samband med en frispark åker på sin andra och i vårt tycke billiga varning och blir utvisad. Till råga på allt sitter frisparken i nättaket och det är kvitterat. IFK höjer pressen lite ytterligare och på hörna i 84:e sätter de en klockren nick och tar ledningen. De sista minuterna chansar vi lite och har två riktigt bra chanser men tyvärr når vi inte ända fram. På bilden ser ni hur nära vi var med 40 sekunder kvar. Sammanfattning: Vi är jättenöjda med matchen och genomförandet men inte med resultatet. A-lag Damer 27 maj 0kommentarer