• Tung förlust borta mot Brunflo

Regn i luften samt en blöt gräsmatta var scenen båda topplagen entrade 19.30 igår torsdags. Just mattans betydelse kom och göra sig påmind x antal gånger för båda lagen denna match. Det var två lag som hittills gått obesegrade genom serien samt gjort en hel del mål framåt och släppt in väldigt få bakåt så förutsättningarna för en väldigt bra match fanns där. I matchinledningen var det Järpen som tog hen trupperna djupt och tillätt Brunflo äga mycket boll. Tydligt kunde man konstatera att Brunflo hela tiden ville åt sina kanter där man sen gammalt är väldigt starka. Järpen som vanligtvis brukar styra matcherna hamnade i svårigheter med att lämna över stafettpinnen till motståndaren. Chanser åt båda lagen utbyttes där man kan summera i chansväg ett likaläge i antal farliga målchanser. Men nu är det målen som räknas och efter större grepp om kampen i mitten, momentum samt en båttre behärskning utav gräset lyckades Brunflo tillslut få in 1-0 i den 30e minuten. Rättvist eller inte men man var aningen hetare framåt i första och kunde därför gå till paus med en 1-0 ledning. I andra halvleken bytte matchen helt ansikte med ett Järpen som gick ut ännu mer aggressivt och bestämt. Man lyckades låsa Brunflo högt upp på sin planhalva och mer och mer etablera trycket hos motståndaren. Brunflo står pall för det mesta och lyckas reda ut många situationer genom ett bra samspel i synnerhet mellan mittbackar och målvakt. Men i matchminut når Erica högst på en hörna och gör väldigt logiskt 1-1. Brunflo försöker sticka upp och kontra men lyckas aldrig etablera något organiserat spel på Järpens planhalva. Tanken hos hemmalaget var nere på reservnivå. När Järpen fortsätter trycka ner och gå för ledningsmålet sticker Brunflo upp med en kontring på högerkanten. Ett tänkt inspel styr på en Järpenförsvarares ben och ändrar riktning som Rut i gästernas mål inte lyckas hålla undan utan får konstatera att 2-1 är ett faktum. Sista kvarten och Järpen forcerar mot en kvittering och har flera bud på att göra så också. I matchens allra sista skede får Järpen en hörna som flipperspelas lite fram och tillbaka men innan situationen hinner avslutas så blåser domaren av. Järpen får efter ett mer än ett bra och ärligt försök inkassera sin första förlust för året medans Brunflo numera dela serieledningen med JIF och är fortfarande obesegrade. Coach Mattias om matchen: Man kan göra det lät för sig att säga att vi hade varsin halvlek. Jag tycker att vi följer våran matchplan otroligt bra. Vi kom hit med en inställning och vilja att vinna matchen naturligtvis men sättet vi ville göra det på var lite annorlunda än vanligt. Brunflo bjöd upp till dans i mitten och det var en intressant match och se från sidan. Tyvärr har vi inte förmågan eller rättare sagt vanan att spela på gräs och dessutom ett väldigt blöt sådant. Brunflo hanterar detta mycket bättre än oss. Det är absolut inget och skylla på eftersom vi var två lag som igår spelade på samma plan. Jag tycker dock att det ibland hämmade oss. Vi går till paus med 1-0 i baken men vi känner att ingenting är avgjort ännu. Vi pratade om att vi ville trycka upp laget ännu högre upp i banan och störa deras uppspel. I andra lyckas vi väldigt bra med detta och vi får med oss taktpinnen som vi tycker om. Vi får också kvitteringen under en period där vi ligger på och pressar tillbaka dom ordentligt bra. Ibland är ju fotboll så att det spelar ingen roll hur mycket tryck och press man har när motståndarna gör fler mål och vinner matchen. Vi är otroligt besvikna på att vi inte fick med oss ett bättre resultat men vi är stolta över den insats vi gör och vi bygger vidare från det. Vi är trotts allt med och slåss där uppe fortfarande och det hade vi tänkt fortsätta med. Slutligen vill jag hylla min tränarkollega i Brunflo och till deras lag. Jag är imponerad över att man lyckas hålla en hög nivå i div3 i år samt ha en div2 trupp med en begränsad mängd spelare. Jag fick en väldigt bra känsla och förståelse för hur man försöker bedriva sin verksamhet och utvecklingen. Det är absolut ingen tal om toppning eller superförstärkning ner mellan serierna och lagen utan man har en policy att ingen spelar fler än 2 matcher denna vecka där 3 totalt spelas. Jag tror att fler som läser detta känner till hur det är med att få ihop lag och spelare till match och hur man måste lyfta upp unga spelare oftast för tidigt. Det är ett utmaning många i länet står inför. Både på herr och på damsidan men kanske ännu tydligast på damsidan där flera lag dragit sig ur division 2. Att skapa en miljö där spelare får utvecklas på sin nivå med engagerade och utbildade tränare med god kompetens samt att vara mån om att spelare får matchtid från ung ålder mot motstånd som är lämpligast för dessa är nyckel till att få fler spelare att fortsätta med fotbollen upp i åren. A-lag Damer Fotboll 5 jun 2022 0kommentarer
  • Referat: Järpens IF - Ope IF

Järpen tog kommandot från början och tryckte ner Ope ordentligt första 10. Sedan reser Ope och spelar upp sig en aning för att återigen bli nertryckta i eget knä. När Järpen som allra mest ökar sitt pressspel får man också utdelning på detsamma när Ope till slut begår ett misstag hugger Erica till och hittar in till Elin som vänder snabbt och drar till med vänstern och 1-0 är ett faktum. Strax därefter ökar Järpen på till 2-0, återigen ett lyckosamt samarbete mellan Erica och Elin. Andra halvlek och Järpen fortsätter ha kommandot i matchen. Det ska dröja fram till 72a minuten innan kapten Erica smäller dit en frispark och 3-0 till dom blåa från väst. Ope splattrar till och bryter Järpens målnolla den här säsongen. Därefter kommer man till bra försök till att ytterligare reducera på måltavlan men kommer inte närmare än ett par halvchanser. Järpen tar död på matchen genom mål av skyttedrottningen Emma som noteras för hennes sjunde mål för vårsäsongen. Kommentar från coach: Vi kommer ut bra och gör våra saker vi har pratat om rätt första kvarten. Sedan upplever jag att vi tappar greppet kring matchen för att helt plötsligt leda matchen med 2-0. Vi gick in i paus och pratade om att hålla ihop laget bättre över hela planen. Detta gav effekt och i andra tycker jag vi kontrollerar matchen mycket fint. Mycket rotation i laget tenderade att rubba balsen där ute aningen för mycket vilket föranledde Opes mål. Vi vinner till slut med 4-1 utan att jag tycker att vi presterar på den nivå denna grupp har i sig kan eller ha visat. Det bådar gott inför framtiden. Nu gäller det att ladda om och börja fokusera på nästa utmaning som är mot nästa rival, Brunflo. Här näst åker Järpen till Brunflo för att ta revansch från förra årets nederlag. Kan ni inte stötta på plats så finns alla Järpens matcher i appen Min fotboll. Det kommer även att livsändas via nyssnämnda. Avspark 19.00 på torsdag 2/6 på Åkeräng IP Vi tackar våra sponsorer: Akuthjälpen, Bolist Järpen, Ica Supermarket Järpen, Øverbygg, Lundhags Fabriksbutik, Åre Byggpro, Toréns, Norrmontage, Anariset, Älvservice, Länsförsäkringar, Jämtkraft, Brogårdens Bostads, Reveljens, Målarkompaniet A-lag Damer Fotboll 30 maj 2022 0kommentarer
  • Referat, Offerdals IF - Järpens IF

Med 12-0 i ryggen senast kanske man tror att nästa match ska bara gå av farten. Icke. Järpen kom till ett Offerdal med naturligtvis ett högt huvud där man såg sin chans att göra ett ryck i en väldigt haltande tabell med väldigt få matcher spelade. In i matchen och Järpen tar tag i matchen från start och för spelet utan att riktigt skapa den där sylvassa målchanserna utan får istället nöja sig med halvchanser. Offerdal står pall för Järpens bollinnehav men skäms inte att sticka upp själv i anfall. Järpen har svårt att få igång sitt mittfält och de visar sig i de chanser man själva skapar och bjuder in Offerdal till. Andra halvlek börjar ganska omgående med en superchans från Offerdal i form av ribbträff och sedan en retur som man inte riktigt lyckas förvalta. En bra press som stressar Järpens försök till uppspel ger nästan utdelning. Efter denna chans rycker Järpen upp sig tar tag in taktpinnen åter igen och flyttar matchen till Offerdals planhalva i stora delar. Man vaskar fram halvchanser innan man till slut får utdelning genom ett inlägg från höger av Ingrid som hittar Elin på bottre stolpen som kan hyfsat behärskat möta med en höger bredsida sida och göra 0-1 till gästerna. Detta blir också slutresultatet efter man har lyckats fortsätta behålla spelet på Offerdals planhalva. Mattias efter matchen: Vi visste att Offerdal är ett bra lag särskilt hemma på gräset och att vi återigen skulle behöva nå en prestation likt de två inledande matcherna på säsongen. Vi kom till spel med ett mycket gott utvecklande passningspel vi hoppades skulle blomstra ytterligare. Tyvärr vill det sig inte riktigt och vi tappar tålamodet när vi behöver det som mest. Vi hade kanske inte räknat med att möta ett motstånd som var så väl samlat defensivt som Offerdal var. Lyckligtvis fortsatte vi ånga på och inför andra gjorde vi några taktiska förändringar som gav frukt i form av Foppas mål. Tycker trotts allt att vi är bättre denna match men vi saknar den kontrollen på matchen vi hade velat ha. Nästa match för Järpen är hemma på Norrmontage Arena 29/5 mot den eviga rivalen Ope 2. Välkomna! A-lag Damer Fotboll 24 maj 2022 0kommentarer