19:30

Järpås IS

Referat: Källby IF - Järpås IS

Andra raka vinsten efter vårt miniupphåll.

Det var en match som vi dominerade ganska mycket. Vi hotade Källby i varje anfall men trots det var det ändå Källby som tog ledningen på en hörna i 11 min. Vi kvitterar ganska omgående på en fin omställning där Johan driver upp bollen från vår planhalva upp till 5-10 m utanför straffområdet och levererar ut till Hampus på vänsterkanten. Hampus slår ett fint inlägg där Joel kvitterar. Vi fortsätter att skapa chanser och på en hörna i 18 min nickar Philip in 2-1. Vi fortsätter spela bra offensivt och sätter press högt och vinner bollar. Det är dock i en uppspel från backlinje till Patrik som vänder upp slår en perfekt djupledsboll till Joel som kommer fri. Joel gör inga misstag utan sätter 3-1. Första halvlek avslutas med bättre offensiv av Källby där vi själva stundtals gör det för svårt, dels pga otydlig kommunikation. Första halvlek kan sammanfattas med mycket målchanser för oss men Källby inte ofarliga i sina attacker.

I halvlekspausen pratar vi om att vara tydliga i det vi gör. Allt från ”snacket” till att understödja varandra. Offensivt ska vi fortsätta med det vi gör.

Andra halvlek startar vi bra och Patrik gör mål på friläge efter pass Joel, tid 47 min. I den 50 min gör Patrik 5-1 efter skottretur frän Sebbe. Det känns naturligtvis att vi har dödat matchen. Vi fortsätter skapa målchanser och i den 62 min gör Hampus mål efter skottretur återigen, denna gång efter Patrik skjutit. Nästa mål minuten senare då Joel slår in sitt tredje mål för kvällen efter fint förarbete Sebbe. Källby reducerar nästan direkt efter vårt mål. Detta mål visar sig vara det sista för kvällen trots fler målchanser för båda lagen. Sammanfattningsvis så gör vi en bra match och det kunde ha varit fler mål men Källbys målvakt stoppade allt inledningsvis.

Ett extra plus till våra anfallare som hotade Källbys försvar hela matchen och gjorde 5 mål tillsammans. Nästa match på lördag kl 13 på Järpåsvallen, då kommer Hangelösa på besök. Det blir en fin förmatch inför Sveriges VM-kvartsfinal mot England!