• Inomhus

Söndag 16/10 kl 16.00-18-00 drar vi igång inomhussäsongen. Första träningen är i De la Gardie. Tisdagar 18.30-20.00 (från 18/10) kör vi även teknik, koordination, styrka och spel i Dalängskolan. Gamla som nya spelare önskas varmt välkomna. Dam 5 okt 2016 0kommentarer
  • Referat IFK Trollhättan

2-2 mot Trollhättan var väl inte riktigt vad vi hoppats på men det finns en hel del positivt att ta med sig från årets sista match. Hade vi vunnit hade vi gått om Hudene och slutat 3:a nu slutar vi med god marginal som 4:a i serien. Sett utifrån de mål vi satte i säsongens början är det ett mycket bra resultat. Tycker absolut ni ska vara nöjda med det ni presterat i år - det är i alla fall vi ledare. Vi börjar matchen riktigt bra och öser på de första 20 minuterna. Emma Sahlberg kommer runt på sin kant flera gånger och har bra inspel men vi får inte dit den. Det är nära hela tiden men Trollhättan försvarar sig bra. Närmast mål är Maja Stenberg som skjuter ett mycket fint skott från 20 meter som tar stenhårt i ribban. Trollhättan backar hem och satsar på kontringar och tillslut dyker chansen upp för dem. Deras spelare står 4-5 meter offside och förstås stannar vår backlinje upp men domaren blåser inte. 1-0 känns inte alls rättvist och efter det börjar vi hänga lite med huvudena. Vi stressar upp oss och slår bort lite för enkla pass. Vi fastnar mycket på en och samma kant i första halvlek. Allt spel blir på Emma Sahlberg trots att det finns yta för oss att vända på spelet, vi blir lite för lättlästa. 2-0 kommer precis innan halvtid och vi är lite slarviga i pressen vilket gör att de rinner igenom. Johanna Axelsson kommer på mellanhand och de får lite turligt in bollen. Andra halvlek tar vi tag i det och spelet blir bättre. Vi ändrar om till ett 4-4-2 och kontrollerar deras omställningar bättre. Trots att vi äger väldigt mycket boll skapar vi få heta målchanser. Vi hittar varandra bra på mittfältet men är för passiva i anfallet. Vi står och väntar på boll istället för att agera. Yta finns bakom deras backlinje men vi är dåliga på att utnyttja den. Den som hotar mest framåt är Elin Olsson från sin ytterposition och det är även hon som fixar fram våran straff. Den sätter Maja Stenberg säkert dit och 2-1 är minst sagt rättvist. Vi fortsätter att trycka på och med 15 minuter kvar sätter Maja Stenberg sitt andra mål för dagen. Ett mycket fint skott utanför straffområdeslinjen och vi har 2-2. Nu hade man önskat en ytterligare tempohöjning men den uteblir lite vi har inte kraften till det idag. Med bara minuten kvar trycker Linnea Wall dit bollen efter en rörig situation i deras straffområde. Målet döms tyvärr bort men vi vet inte varför, från kanten såg vi inget som var värt en frispak och domaren är minst sagt tveksam i sin förklaring. Hade varit skönt att få vända en match till vinst efter att vi tappat så många ledningar under säsongen. Vi gör ändå en bra insats idag. Bäst idag är Maja Stenberg som kämpar och sliter och sätter två mål. När Trollhättan kontrar är det hon från sin offensiva mittfältsposition som vid flera tillfällen är först hen och sätter press på deras bollhållare. Där har vi något att ta efter! Beröm även till Elin Olsson som fixar straffen och gör det bra på alla positioner hon spelar på. Riktigt pigg i andra på sin kant och duktig på att fylla på i anfallen från sin centrala position i första halvlek. Julia Fridlund stabil som alltid. Får en smäll på sin onda fot i första halvlek men biter ihop och låter det inte påverka hennes spel. Dam 25 sep 2016 0kommentarer
  • Match mot Emtunga

På söndag kl 16:00 tar vi emot Emtunga på Salebyvallen. Kom och stötta! Dam 16 sep 2016 0kommentarer