• Grattis! Serieseger och monstersvit av hållna nollor

Jämjö GoIF är klart för division 5 efter åttonde raka segern. Och efter den åttonde raka hållna nollan. Med fyra matcher kvar att spela i division 6 är seriesegern redan säkrad. Två lag tar direkt steget upp i division 5. Högadals IS kan inte längre gå förbi Jämjö. Och när samtidigt Hällaryds IF föll med 4-3 mot Sillhövda AIK U kan inte heller Hällaryds IF gå förbi Jämjö GoIF. 3-0-segern borta mot Högadals IS innebär också att Jämjö GoIF nu har hållit nollan i totalt 720 minuter. Målvaktsnollorna är fördelade enligt följande: Jonathan Johansson: 630 minuter. Hans Karlsson: 90 minuter. På de åtta raka segrarna har Jämjö GoIF också formligen vräkt in mål framåt. Som mest 15-0 hemma mot Björkenäs/Pukaviks IF. Totalt imponerande 49-0. Senast Jämjö GoIF släppte in ett mål var hemma mot Högadals IS den 24 maj när Högadal kvitterade till 3-3 på övertid i en på många sätt både svängig och märklig match. Den gången vaktade Adam Johansson målet. Å andra sidan har Adam Johansson också fått känna på hur det är att hålla nollan när Jämjö GoIF hemmavann med 9-0 mot Vilshults IF den 17 maj. Jonathan Johansson, målvakt i Jämjö GoIF: 1) Ny seger, ny hållen nolla och säkrat avancemang till division 5, hur känns det efter segern borta mot Högadal med 3-0? Svar: Det känns ju helt fantastiskt att få fortsätta sviten och inte bara avancera utan med tanke på hur de andra matcherna också utspelade sig under kvällen att då bli seriesegrare. 2) Jämjö GoIF har nu spelat åtta matcher i rad, totalt 720 minuter, utan att släppa in ett enda mål, hur är det möjligt? Svar: Anfall är bästa försvar helt enkelt. Sedan hjälper det även en hel del med vårt stabila försvarsspel, det är inte ofta det rinner något igenom vår försvarslinje. 3) Om du inte är det minsta ödmjuk, hur stor del har du i alla hållna nollor? Svar: Utan mig så hade vi nog inte hållit en enda nolla den här säsongen, det får jag nog säga. Vill även påstå att utan mig hade vi nog inte gjort så många mål heller. Jag vill nog tro att jag har en stor del i anfallsspelet också. Även om jag inte vill ta åt mig all ära så tror jag nog att laget håller med mig i detta. 4) Ärligt talat, hur tråkigt har det varit att stå i mål i en del av matcherna? Svar: Jag tror jag snittar på ett-två skott på mig per match, så det säger väl en del. Vissa matcher har väl varit mindre tråkiga än andra. De första matcherna var nog värst när det fortfarande var kallt ute. Att behöva stå i 90 minuter i kyla utan att mer eller mindre röra bollen blir väldigt kallt och tråkigt. Jag brukar säga att jag blivit en sämre målvakt under den här säsongen då det inte blivit så mycket matchträning direkt. Samtidigt så är det kul att vinna och varje match har bjudit på mycket skratt med laget då vi är ett riktigt bra gäng. 5) Av de åtta raka nollorna har du stått i mål i sju av matcherna (Hans Karlsson mot Vilshult), har det varit nära någon gång att du skulle bli överlistad? Svar: Om du frågar Roger Nilsson och ledarstaben så är det nog närmare än vad jag tycker ibland, speciellt när jag dribblar lite där bak, ha ha. Men, nej, jag kan inte minnas att jag har fått göra allt för många svettiga räddningar utan mina försvarare har gjort mitt jobb väldigt enkelt för mig. 6) Känner du någon press eller stress i det här läget att hålla nollan med tanke på sviten av nollor? Svar: Ja, lite faktiskt efter att jag fick höra om Hasse Karlssons legendariska säsong. Den vill man gärna slå. Jag borde snart vara förbi honom tror jag… 7) Hur många raka nollor har du hållit tidigare i karriären? Svar: Svårt att säga. Jag tror inte det är mer än två, max 3 matcher. Det hör inte till vanligheterna att hålla en sådan här streak direkt. 8) Fyra matcher kvar, hur länge håller sviten av nollor och vad krävs för att överlista dig och Jämjö GoIF? Svar: Jag hoppas självklart att vi håller detta hela säsongen ut! För att överlista oss får motståndarna hoppas på att vårt försvar är helt ur form så att de kan få till lite skott mot mål för att spräcka vår nolla. 9) Slutligen en klurig fråga, minns du när och mot vem du senast släppte in ett mål? Svar: Beror på om vi pratar seriematch eller träningsmatchen vi hade för några veckor sedan. Det har ju inte blivit så många bakåt mål. Men räknar vi serien tror jag att det var borta mot Björkenäs/Pukavik på nick efter att vi inte lyckats rensa bort bollen efter en hörna. Jag tror även det var han som var äldst på plan som nickade in bollen bakom mig. Det kanske krävs den rutinen för att göra mål på Jämjö. Rätt svar: Borta mot Björkenäs/Pukavik den 9 maj. Jämjö GoIF vann med 7-1. Björkenäs/Pukavik reducerade till 1-7 i den 81:a minuten genom Lars Axelsson. Det betyder att Jonathan Johansson inte har släppt in ett mål på 639 minuter under den personliga sviten av matcher han stått i mål i Jämjö GoIF den här säsongen. Fotnot: Längsta hållna nollor i allsvenskan: 1) Håkan Svensson, Halmstad (1999-2000) – 808 minuter. 2) Mattias Asper, AIK (1999) – 797 minuter. 3) Carljohan Eriksson, Mjällby (2021) – 793 minuter. 4) Johan Wiland, Elfsborg (2008) – 700 minuter. 5) Mattias Hugosson, Gefle (2011) – 700 minuter. Jämjö GoIF för 9 dagar sedan 1kommentar
  • Resan från tio sektioner till ”bara” fotboll

Jämjö GoIF har en historia av att vara en flersektionsförening. En efter en försvann av olika anledningar en rad sektioner. I dag har Jämjö GoIF ”bara” fotboll på programmet. Läs hela historien om Jämjö GoIF:s sektioner under rubriken Då 10 - nu 1 Där går det bland annat att läsa om en Blekingemästare i en udda och i dag nästan hånad sport. Det går också att läsa om en märklig protest, en brand, Gottfrids loge i Helgarum, masonit och sandpapper och en hel del annat. För att nå mer material, klicka vidare från Mer-menyn på huvudsidan, där du också hittar en rad andra texter och lagbilder, eller följ den rödmarkerade länken. Jämjö GoIF för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Informationsmöte

Hej alla härliga damer och tanter där ute! Går du och längtar tillbaka till tiden då du fortfarande kunde göra en överstegsfint? Känner du att du kanske lade av med fotbollen för tidigt och kan ännu skjuta stenhårda vristskott. Eller har du alltid drömt om att snöra på dig fotbollsskor, men det blev aldrig av. Då är det dig vi söker! Jämjö GoIF ser över intresset för att starta upp fotbollsträning mest på skoj för er kvinnor som vill umgås och spela fotboll tillsammans någon gång i veckan. Välkommen till informationsträff måndagen den 16/9 kl 18:00 i klubbstugan på Jämjö IP. Det krävs ingen anmälan. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Lina Nilsson på telefonnummer 0708-112232. Varmt välkomna! *Jämjö GoIF har ett damlag idag och detta ska inte ses som någon konkurrerande verksamhet. Jämjö GoIF för 12 dagar sedan 0kommentarer