• Game Day

Game Day. Vi åkte denna varma soliga dag till Skepplanda. Vi börjar matchen lite trevande och försöker hitta rätt ute på planen, som för dagen som spelades med full 11vs11 bredd. Efter ett litet tag så börjar tjejerna hitta mer rätt i positionerna och börjar rulla lite boll. Amelia trycker dit första målet för oss i 1:a. Det är lite chanser åt bägge håll men vi går till första pausen med 1-0 ledning. Vårt 2-0 mål gör Rayan i minut 35. Här börjar värmen göra sitt och tjejerna börjar bli lite trötta och passiva, så Skepplanda reducerar genom sin vindsnabba ytter med ett mäktigt avslut. Spelet böljar lite fram å tillbaka men så får Amelia bollen och trycker dit 3:an. I 3:e perioden så flyttar Skepplanda upp allt dom har och spelar långt för att pressa ner oss, våra yttrar får ta ett väldigt jobb i defensiven, vilket gör att när vi vinner boll så orkar vi inte riktigt fylla på framåt ordentligt. Skepplanda får in ytterligare 2 bollar och kvitterar. I matchens sista sekunder så bryter Elin en boll och löper sej runt på kanten och får iväg ett avslut som tyvärr tar i stolpen. Matchen slutar 3-3 och tjejerna skall vara nöjda med hur dom krigade och slet i denna värmen och hade lite otur med att inte få med sej 3poäng. Men nu till helgen så är det matcher igen så nu laddar vi för dom med en ny träningsvecka Flickor 2010-2011 för 7 dagar sedan 1kommentar
  • Referat: Skepplanda BTK - IK Rössö

Game Day. Vi åkte denna varma soliga dag till Skepplanda. Vi börjar matchen lite trevande och försöker hitta rätt ute på planen, som för dagen som spelades med full 11vs11 bredd. Efter ett litet tag så börjar tjejerna hitta mer rätt i positionerna och börjar rulla lite boll. Amelia trycker dit första målet för oss i 1:a. Det är lite chanser åt bägge håll men vi går till första pausen med 1-0 ledning. Vårt 2-0 mål gör Rayan i minut 35. Här börjar värmen göra sitt och tjejerna börjar bli lite trötta och passiva, så Skepplanda reducerar genom sin vindsnabba ytter med ett mäktigt avslut. Spelet böljar lite fram å tillbaka men så får Amelia bollen och trycker dit 3:an. I 3:e perioden så flyttar Skepplanda upp allt dom har och spelar långt för att pressa ner oss, våra yttrar får ta ett väldigt jobb i defensiven, vilket gör att när vi vinner boll så orkar vi inte riktigt fylla på framåt ordentligt. Skepplanda får in ytterligare 2 bollar och kvitterar. I matchens sista sekunder så bryter Elin en boll och löper sej runt på kanten och får iväg ett avslut som tyvärr tar i stolpen. Matchen slutar 3-3 och tjejerna skall vara nöjda med hur dom krigade och slet i denna värmen och hade lite otur med att inte få med sej 3poäng. Men nu till helgen så är det matcher igen så nu laddar vi för dom med en ny träningsvecka Flickor 2010-2011 för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Game day!

Så var det då dags att åka ut till öarna och möta Orust FC i Bohus-serien. På ett soligt och kokhett Ängevi var det dags för de två final-lagen från förra året att mötas igen. Orust FC och Rössö har växt upp tillsammans och vi har en ödmjuk respekt gentemot varandra vilket är kul. Blir inga tråkiga matcher när de här lagen möts. Idag var ingen skillnad, utan vi fick se ett taggat Orust som klev ut på planen och som älskar att spela fysiskt och tufft med snabb press på bollhållaren mot ett i för dagen Rössö i sitt svarta borta ställ. Vi pratade mycket i omklädningsrummet om att vara beredda på just detta samt medicinen mot detta var att inte låta Orust bestämma ute på planen, utan vi skall vara ännu mer drivande i vårt presspel samt lita på att all träning under vintern kommer att göra oss till det mest uthålliga laget. Trevande matchstart och våra backar samt mittfält får inte ha bollen länge vid fötterna utan då är de där och smäller på, samt försöker att löpa i djupled direkt där de har 2st vindsnabba och fysiskt starka forwards. I slutet av första perioden börjar dock Orust att bli rätt trötta, och Rössö kan sätta mer press på Orust planhalva. Men inga mål görs. Inför andra perioden pratar vi mycket om att inte slappna av nu utan fortsätta att jobba hårt samt hitta ut på kanterna med bollen och löpa mycket då Orust börjar bli trötta i värmen. Sagt o gjort! Tjejerna levererar, (tar instruktioner mycket bättre i år) och fortsätter att pressa på. Orust skapar målchanser när de vinner boll och fortsätter att löpa i djupled. Samt börjar nu att skjuta längre bollar upp i planen. När Orust får en hörna så studsar bollen runt bland alla fötter och landar hos en fri FC tjej som enkelt kan trycka in 1-0 till Orust. En rejäl uppförsbacke för våra tjejer väntar nu, då Orsut är väldigt kompakta i sitt försvar. Men vårt motto är att aldrig ge upp så tjejerna lyfter laget och fortsätter att hitta ut på kanterna där vi kan hota Orust. Dock får de inte in bollen och andra perioden slutar 1-0 till Orust. Inför sista perioden trycker vi i tjejerna vatten, festis och dextrosol som är snabb energi ut i kroppen. Vi pratar om att nu ge allt i 25 minuter, det får bära eller brista. Vi måste högt upp i planen och sätta allt vi har i pressen på Orust samt fortsätta att utnyttja våra kanter där de inte orkar så mycket mer. De är ett gäng socker höga tjejer som joggar ut på planen igen. Lagen krigar om centimetrar på innermittfältet, men varje gång de lyckas få ut bollen på kanterna så är väller de över Orust och skapar målchanser. Efter 8 minuter lyckas Ronya Kartal att få tag i bollen och sätter den i mål, 1-1 !! Tjejerna manar på varandra och fortsätter att pressa på, Rössö Ultras är som tokiga på läktaren och hejar fram sitt lag. Med 5 minuter kvar av matchen så snappar Ronja Siivola upp en boll och forcerar in 1-2 till Rössö!! Publiken blir vild och det är nästan varning för planstormning. Sen är det 5 jobbiga och nervösa minuter kvar av matchen där Orust gör en sista grym ansträngning för att få in en kvittering, men tjejerna står pall och matchen slutar 1-2 Rössö! All heder till Orust FC som är riktigt jobbiga att möta men som också är underbar motståndare att ha som morot för tjejerna när de löpte 4,2 km och tränade i snön. I morgon ger sig Rössö Ultras av till Skepplanda för att heja fram vårt andra gäng med tjejer som skall ta sig ann Skepplanda på borta plan. Kommer bli grymt! Forca IK Rössö!!! Flickor 2010-2011 för 8 dagar sedan 1kommentar