• Viktig info!!

Hej, Viktig info!! Dagens träning flyttas från rugbyplan till kansliet då vi har fått info om att Bodele fältet är rätt mättat på vatten samt det kommer att vräka ner regn under eftermiddagen/kvällen med risk för åska. Samling vid kansliet 18:30 - 20:00. Vi kommer att köra teori samt titta igenom de två matcherna som blev filmade nyligen. Flickor 2010-2011 för 9 dagar sedan 0kommentarer
  • Game day

Game day! Idag var det match ute på kusten då några av tjejerna åkte och spelade om 3 poäng hos Grebbestad IF. (GIF) Vädret är soligt och varmt, jätte varmt… Grebbestad vill ha extra vattenpauser under matchen och så blir det efter lite diskussion. Tjejerna är fokuserade i omklädningsrummet och vi pratar mycket om att göra en bättre match idag med mer spel och inte bara tjonga bort bollen på ett tillslag som i torsdags mot Upphärad. Dock vet vi inte så mycket om Grebbestad men är överens om att spela mer boll idag hur det än går. Vi måste tro på vårt spel, och låta motståndarna få jaga. Period 1 startar och Rössö tar tag i taktpinnen direkt, bättre spel inom laget och börjar skapa chanser rätt fort. Det ser riktigt bra ut när domaren blåser av för vattenpaus efter ca 12 minuter. Efter pausen dock händer något, tjejerna tappar fokus och nu är det Grebbestad som går framåt och skapar chanser. En av dem går förbi Olivia som vaktar målet för dagen och plötsligt står det 1-0 till Grebbestad. Rätt fort efter det så är Grebbestad framme igen och skjuter ett skott som ser ut att gå utanför men svänger in vid bortre stolpen, 2-0! Med 1 minut kvar av först perioden får GIF en frispark som de slår in i vår box där en av deras spelare nickar snyggt in 3-0! I pausen pratar vi om att inte ge upp nu! Vi har legat under förut och vänt matcher, men då måste alla steppa upp och verkligen kriga för laget o spelet. Vi peppar tjejerna samt bestämmer att nästa mål skall vi göra. Sen skall vi ta ett steg i taget, och fortsätta sätta press på GIF. Tjejerna kliver ut och ger allt de har, på ett tids skott utifrån upptäcker tjejerna att GIF har bytt målvakt, och den här bollen går in, 3-1 från Lovis! Nu börjar de att pressa tillbaka GIF och bara några minuter senare skjuter Augustin in 3-2! Sen fortsätter de att spela runt bollen samt sätta press på GiF dom nu har gått över till att bara skjuta upp den till sin forward. Sen kommer den där vattenpausen igen… och rätt fort efter så kommer GIF loss och sätter 4-2 istället! Här hade nog en del lag börjat att hänga med huvudena i värmen, men inte det här laget. De sätter igång igen att jaga GIF samt spela sitt spel. De pressar GIF och skapar lägen, där tillslut Lovis åter igen är framme och sätter snyggt 4-3! I periodvilan trycker vi i tjejerna vatten och dextrosol. Vi ligger under, men har spelet och GIF ser trötta ut, så vi bestämmer oss för att satsa allt och sätta en hög press samt backa ner innermittfältet när de har bollen då de enbart skjuter upp bollen på chans. Känslan i gruppen är att tjejerna kan ta detta om de bara ger allt för varandra i 25 minuter till. Sagt o gjort tjejerna joggar ut igen och ger allt, samt GIF börjar att krokna rejält. Just på en långboll tidigt i 3e perioden är Elin framme och stöter på så att Lovis kan snappa upp den och sätta 4-4 till Rössö! Några minuter senare fixar tjejerna en hörna och hör bjuds vi på ett klassmål när Lovis skruvar bollen från hörnan in i målet vid bortre stolpen, 4-5 till Rössö! Efter det så fortsätter tjejerna att pressa och kriga mot GIF i 20 minuter samt de skapar lägen men avsluten sitter inte. Matchen slutar 4-5 till Rössö och ett vilt firande utbryter samt drömmen om Bäst i BFF lever vidare. En otrolig upphämtning från tjejerna idag, många lag hade gett upp vid underläge 4-2 men inte detta laget. Vi ledare är stolta över deras lag-insats och jävlaranamma. Nu lite vila, med start i morgon så är det 2 träningar inför torsdagens möte med Orust samt Vallen på söndag ä. Vi kommer att ändra lite på träningen, denna veckan. I morgon blir det separata träningspass för respektive lag-del. Backar, mittfältet och Forwards har olika övningar som är hämtat från de 2 senaste matcherna. Samt på onsdag blir det matchspel mm inför torsdagens drabbning. Ses ute på planen! Flickor 2010-2011 för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Game day!

Game Day! Idag tog några av tjejerna i mot Upphärad på Sommarhemsplanen i Älvsborgsserien. När vi mötte dem tidigare i år så vann Rössö, samt vi lärde oss att de kan bli rätt så frustrerade när de stöter på motgångar. Just detta pratar vi mycket om i omklädningsrummet samt under matchen. Blir de frustrerade så har vi vunnit halva matchen och skall inte besvara knuffar mm utan fortsätta att spela vårt spel. I mål för dagen hittar vi åter igen Linh från 12/13 som gör en fantastisk match. Bla så räddar hon laget några gånger, snyggaste räddningen är när hon kastar sig och stöter ut en boll över ribban. Sen så vet vi alla vilka som är målvaktens bästa vänner? Stolparna!! Åter igen får hon lagets applåder i omklädningsrummet efter matchen. Matchen i sig är en kamp på mittfältet, där Rössö oftast går vinnande och har ett tryck på Upphärad under hela matchen, vilket gör att mycket av spelet fördelas på Upphärads planhalva. När domaren blåser av matchen så slutar den med 3-0 till Rössö! Målgörare idag är Theodora som visar att om man skjuter så skapar man chanser. Wilma Augustin kliver fram bestämt utanför straffområdet och du dunkar in 2-0! Lovis som har slitit hela matchen och skapat läge efter läge får punktera matchen med ett skott utifrån (var det med höger dojjan Björn?) Gick rätt fort där när hon trycker in 3-0. Laget gör en riktigt bra insats tillsammans idag, kanske inget skön-lir men de håller en hög press samt skapar chanser tillsammans. Nu lite vila, och skoldag i morgon. Samt vi hoppas att förkylningar mm ger med sig inför helgens match mot Grebbestad. Påminner om att på lördag skall det plockas lite skräp så tjejerna får in 6000:- i sin lagkassa. Trevlig kväll. Flickor 2010-2011 för 13 dagar sedan 0kommentarer