• IK Rössö F19 - Vallen 4-4

Efter en ganska dålig vecka med träning där vi sliter med både sjukdom och student blev det dags för match mot Vallen. När matchen startade var vädret ok men allt eftersom vräkte regnet ner. Vi startar ganska bra och spelet böljar fram och tillbaka och vi skapar flera chanser redan under första 10 minuterna. Efter 14 minuter får Vallen en hörna, vi får en grym omställning och 10 sekunder senare gör vi 1-0 efter att Elin varit sist på bollen efter en fint anfall där både Alvina och Ebba bäddar för vårt ledningsmål. Kort därefter får vi hörna och Ebba gör ett fint nickmål och utökar ledningen till 2-0. Därefter är spelet ganska jämt och på en liten tveksamhet reducerar Vallen till 2-1 och efter en hörna med 10 minuter kvar till halvtid gör Vallen även 2-2, båda målen på väldigt fina skott från distans. I halvlek pratar vi om att fortsätta försöka rulla bollen och ganska tidigt gör vi 3-2 efter kalabalik efter en hörna och sista tjej på bollen var Elin. Vi har en lite sämre period därefter och Vallen skapar några halvlägen och på ett sådant får man en lite tveksam straff där man också kvitterar. Kort därefter får vi en hörna och på en intränad variant tar vi återigen ledningen efter mål av Elin. Vi sliter och kämpar men när vi närmar oss sista 10 minuterna kvitterar återigen Vallen. Detta visar sig vara matchens sista mål och slutresultatet blir 4-4. Vi gör en bra match och en fin prestation, detta efter att vi haft en lite tyngre period. Mycket bra spel och vi skapar många fina chanser och skulle något lag vinnut så borde det vara vi. Vi laddar för en ny vecka men nästa match är i midsommarveckan. Tack för stödet och ha en fortsatt trevlig helg. Rickard F 19 8 jun 0kommentarer
  • Stenungsund - IK Rössö F19 5-0

Fredagskvällen tillbringade vi i Stenungsund där vi spelade match i div 3. Vi startar ok men det känns som våra motståndare är lite mer påkopplade. Vi kommer inte riktigt in i pressen och har svårt att hjälpa varandra när det gäller närkampsspelet och när vi vinner bollen har vi nästan ingen att passa till. Det känns ändå rätt ok och när vi är lite mer på väg in i matchen kommer Stenungsunds första mål som kort därefter blir 2-0. Vi pratar om att försöka ha en bättre rörelse utan boll och första 15 minuterna i andra har vi lite mer spel och skapar flera läge till reducering men bollen vill inte in. Tyvärr är Stenungsund hetare och mer effektiva och då rinner resultatet iväg lite under andra och blir 5-0. Ingen bra eller rolig kväll men vi tar nya tag kommande vecka då vi har hemmamatch mot Vallen på lördag. Rickard F 19 1 jun 0kommentarer
  • IK Rössö F19- Orust FC 2-3

Återigen dags för match, denna varma lördag var det Orust FC som var på besök. Samtidigt som vi laddade för match var det full rulle på planerna bredvid då vår förening anordnade Klassbollen 2024 med ca 200 barn och ungdomar som med sin klass spelade matcher där resultatet inte spelade någon roll och i det fina vädret var evenemanget grymt. Vi inleder matchen lite tveksamt och redan efter 2 minuter gör Orust 0-1 på ett fint skott. Därefter kommer vi in i matchen och spelar en fin fotboll med flera bra anfall och i matchminut 17 gör Ebba 1-1 efter en fin omställning. Därefter är det spelet ganska jämnt och när Orust får en av sina hörnor nickas den i mål och ledning igen för Orust. Vi hamnar i en lite sämre period och då drygar Orust ut sin ledning till 1-3 men i halvlekens sista minut hittar Anglid Ebba med en fin löpboll och vi reducerar ställningen till 2-3. I halvlek pratar vi om att vi skall försöka hushålla lite med krafterna men under andra halvlek sliter vi verkligen. Orust har det mesta av spelet och även de bästa chanserna men även vi skapar flera lägen men andra halvlek slutar mållös och resultatet blir 2-3. Jag tycker tjejena gör en grym insats då vi inte just nu har de bästa förutsättningarna med skavanker, sjukdomar och diverse aktiviteter. Alla sliter och kämpar vilket gör mig som tränare otroligt stolt. Vår nästa match är kommande fredag borta mot Stenungsund, vi hoppas på stort stöd även då. Rickard F 19 26 maj 0kommentarer