Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IK Frej Herrfotboll A-laget

Följ

A-laget

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
IK Frej Herrfotboll
Fotboll
A-laget

Zeidans två kanonmål räckte inte mot Umeå

10 nov 2850 visningar 34 kommentarer
10 nov 2850 visningar 34 kommentarer
Sebastian Jangebring Burell Media/Pressansvarig
34 kommentarer
 • 10 nov Thomas Nystedt

  U-19 = Frejs framtid. Skall bli intressant att följa dem kommande säsong. Hoppas få se många av dem som ordinarie i den kommande seniortruppen 👍

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov Kurt Hofverberg

  Stöder dig helt Thomas, de är ju Frejs framtid, även om de är unga o orutinerad. Varför skall de annars lira i Frej. Det fanns säkert en bra tanke bakom Bajen - Frej, ekonomi, men tyvärr den höll inte spelmässigt. Nu gäller det att satsa framåt. Ekonomin?

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov jonssongunilla

  Ett misslyckat samarbete.Karma🙏

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov janivar askelin

  Hammarbyfrågan löser sig nog självt. Bajen har förmodligen inget intresse av att samarbeta med en klubb i div I. Om Öster åkt ut hade det blivit rabalder i Växjö. När Frej åker ut hörs nog inte ett pip i Täby. Fast grattis Umeå. Det var en bragd. Det snackas nog om lagmoral i Västerbotten ikväll.

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov Anders Berghagen

  Håller med men Bajen samarbetet var ett försök att hitta en väg att bli ett stabilt Superettanlag. Efter fem år i näst högsta ligan i Stockholmsområdet kan man konstatera att det var en otrolig bragd och Bajen ställde upp sim ända klubb, glöm inte det. Jag är inte Bajen fan men realist och vet hur hårt alla i klubben jobbat för att hitta en lösning. Det tristaste jag vet är att ha gnällspikar som inte ställer upp för laget. Nu får vi hitta formerna i div 1 med egna produkter och andra. Men glöm aldrig bort att vi gjort något som ingen Täbyklubb varit i närheten av. 5 år i Superettan med bla vinster över Helsingborg mmmm, det kan ingen ta ifrån oss!

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov nicklasskoglind

  Då sant Berghagen nu måste vi alla frejare knyta näven och stödja Frej Täby att komma inom snar framtid till Superettan som t,ex mer samarbete med Täby

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov Andreas Brolin

  Ni tappade mig i o m bajensamarbetet. Hoppas på en nystart i div 1, utan bajen.

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov Anders Berghagen

  Vad tycker du vi skulle gjort?

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov Runar Sögaard

  Jag lider med alla Frej entusiaster idag!
  Men tyvärr fick jag rätt i vad jag framförde till vissa av ledarna i klubben i somras.
  Hammarbys katastrofala agerande är den direkta orsaken till att Frej numera är borta från Superettan.

  Deras beslut att spela sina egna misslyckade killar före Frejs egna duktigare spelare har varit minst sagt provocerande.
  För såväl de som velat heja fram laget, som för merparten av spelartruppen.
  Hammarbys småpojkar som velat leka tränare för ett Superettanlag behöver man inte ens kommentera. Deras amatörmässiga insats är endast skrattretande.

  Önskar verkligen Frej all lycka nästa säsong och i framtiden! Och att ni lyckas frigöra er från Bajens bojor.
  Man trodde man kunde skapa ett vinnarlag med överflödigt dökött som inte platsar i ett annat lag. Istället för hungriga talanger i Täbys egen trupp.
  Ridå!

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov jonssongunilla

  Bra där att du Runar vågar ifrågasätta,hur kom det sig att vissa spelare nämner inga namn spelat hela säsongen men blir bänkade i kvalet och de sätts in orutinerade spelare istället!Allt gott en mkt konstig manlig fotbollsvärld.

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov Kurt Hofverberg

  Bra skrivet Runar.

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov Andreas Brolin

  Helt rätt Runar. Jag känner likadant. Skönt att någon tar bladet från munnen. ”Bajens bojor” är mitt i prick.

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov Göran Bergquist

  Bra Runar det är många som tycker som du men inte väger säga som det är

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov janivar askelin

  Då har alltså locket farit iväg. Samma frågor som man normalt ställer om DIF, AIK eller Hammarby skulle åka ur kan likaväl ställas nu? Vilken kultur styr klubben? Finns kompetensen i ledningen? Och så vidare. Intressant även med manligt och kvinnligt. Jag har en känsla av att bredden och klubbens själ till stor del är en kvinnlig angelägenhet och elitsatsningen på fotboll en manlig. Kommer även i fortsättningen att titta på Frej för den härliga atmosfärens skull. Men kommer att sakna storheter som ÖIS, Gais, Degerfors, Halmstad som var stora lag när Täby var en bonnhåla.

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov Anders Berghagen

  Intressanta inlägg och kanske det är så att vi haft spelare som inte hållit för trycket när det hettat till och inte bara ” bajenspelare”. Återigen, att jämföra IK Frej med de stora är smickrande med tanke att vi började i division 9 1974 och fick spela på grus. Såg matchen i cupen i Sandviken när inga Bajenspelare var med och det var nog bottennappet i år, torsk och respass. Vi är inte dom enda som åkt ur men vi är nog klubben med absolut lägst budget. ÅFF (mitt lag också) hade 20 millar i budget när dom åkte ut Superettan och nu är dom i 2:an. BP, Gefle, Giffarna mfl är andra exempel på ”riktiga” allsvenska lag som nu har det jobbigt! Så konstruktiv kritik, ödmjukhet och en påse pengar är nog det styrelsen vill ha nu, om vi skall bli framgångsrika. Jag har njutit varje sekund
  (nästan) av de fem åren i Superettan, tänk så många spelare som lyckats efter att ha spelat med oss!

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov Björn Nejdhammar

  Tack för 5 spännande år i superettan, oavsett vad ni kommer ifrån, speciellt tack till alla som jobbat i styrelsen lagledare samt matrialförvaltere, och all övrig pers. Som jobbat ideellt i IK FREJ tack, det är bara att ta nya tag med alla duktiga junior i föreningen. 👍👍💐🐻

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov Göran Bergquist

  Till mig har frejs ledning sagt att matchen mot Sandviken struntar vi i är det bra inställning

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov Erik Larsson

  Vilken sorgens dag. Här har vi fått njutit av Superettanfotboll i Täby Kyrkby i fem år. Ärligt, vem trodde på det och tog det för givet?
  Men mer ledsam blir jag av att läsa alla inlägg av initierade ”förståsigpåare”. Alla analyser är så enkla när det inte går ens väg.
  Hur restaurerar man klubbkänslan och returen till ”finrummet” med sådana ”supporters”?
  Knyt näven i byxfickan!

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov Göran Bergquist

  Håller med dig Erik skicka ut Hammarby så börjar vi om

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov janivar askelin

  – Överväldigande. En liknande känsla som när jag fick min son. Man vet inte riktigt vad man ska säga, det är bara en otrolig lättnad över att allt gick bra, säger Stefan Karlsson till Smålandsposten.
  – Vi har vetat om att det är betydligt mer pengar som delas ut nästa år och att åka ur ett sådant år hade varit katastrof. Vi ser redan att det bildats gap mellan toppen och botten i allsvenskan och superettan, gap som kommer att bli ännu större. Därför var det så otroligt viktigt att inte åka ur, fortsätter kaptenen.

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov Peter Zackrisson

  God kväll jätte jobbigt de blev som de blev .. 5 härliga år i super ettan va inttresanta....nu ser vi framåt nya tag skriva å prata om de som varit ...är över nu se till kom på matcherna visa ditt intresse ..

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov Martin Nissler

  Vi är Frej från norrort!
  Tillsammans är vi bra.
  Med våra eleganter, kan vi slå varenda lag!
  Vi är Frej från norrort!
  Täby färgas svart och gul.
  Vikings stöttar alltid laget, och på vallen har vi kul!
  Allez! Allez! Allez!

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov hp gronwall

  Tack alla sanna Frejare för gångna år. Som många andra har jag länge ifrågasatt Bajens roll och påverkan. Kan bli skönt med byte på den kanten. Och så har vi ju en bred återväxt vilket bådar gott. Men Norrettan är ingen lekstuga. Skall bli intressant med kommande derbyn mot Täby IK. Dubbla lojaliteter?! Och gamla BP har ju också bänkat sig där. Som min coachande son säger till sitt pojklag: "Vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans".
  Nya friska tag och så glömmer vi den gångna säsongen.

  Rapportera

  Rapportera

 • 10 nov Göran Bergquist

  Nej.vi hejar på Frej om dom skickar Hammarby u

  Rapportera

  Rapportera

 • 11 nov Kjelle Svensson

  Tror ni att föreningen skulle varit i liv om domaren dömt rätt i kvalet mot Akropolis när dom fick ett regelrätt mål bortdämt nej det tror inte jag + att man man verkligen gjorde fel som sökte sammarbete med Bajen skulle varit kvar som IK Frej Täby och fortsatt att hitta talanger i DIV 1 som kunde tillföra kvalite.

  Rapportera

  Rapportera

 • 11 nov Lennart Erixon


  Att ett enda mål kan betyda så mycket. Om Frej hade lyckats kvittera igår skulle de flesta negativa inläggen i detta kommentarsfält aldrig ha blivit skrivna. Många hade i stället satt en bragdstämpel på en ”kvartersklubb” som mot alla odds lyckades bli kvar i Superettan för femte säsongen. Jag vill precis som Björn Nejdhammar rikta ett varmt tack till styrelser, lagledare och materialförvaltare under samtliga år. Goda ideella krafter gjorde det omöjliga möjligt. Massage- och läkarteamet verkar också ha fungerat väl i år. Det är inte bara tur när ett lag slipper skador och sjukdomar under en säsong.

  Rapportera

  Rapportera

 • 11 nov Lennart Erixon

  Jag är för lite insiderinformation för att uttala mig om hur samarbetet med Hammarby fungerat. Frej hade nog inget val i en situation där en hel elva lämnade klubben inför säsongen. Andra lag i Superettan kunde erbjuda bättre ekonomiska villkor. Det går dock att ha synpunkter på uttagningen och matchningen av laget i de avgörande matcherna och ögonblicken. Det verkade som om tränarstaben varit alltför fixerad vid Hammarbys möjligheter att vinna allsvenskan. Till min överraskning visade TV-bilderna att Frejs huvudtränare befann sig på Hammarbys lagledarbänk dagen innan den avgörande matchen mot Öster.

  Rapportera

  Rapportera

 • 11 nov janivar askelin

  Mycket handlar om självbild. Vallen har under dessa år gästats av klubbar som ÖIS, Gais, Halmstad, Helsingborg, Falkenberg, AFC Eskilstuna, Varberg, Mjällby, Jönköping, Dalkurd, Trelleborg, Brommapojkarna, Degerfors. Samtliga har varit eller är i Allsvenskan. Alla har ambitionen att förr eller senare gå upp. Frej verkar inte ha trott på det och betraktade sig nog aldrig som ett elitserielag.

  Rapportera

  Rapportera

 • 11 nov Ulf Löw

  Lite balans i tyckandet. Vi har spelat 4 kval och vunnit 3 och förlorat 1 på bortamål. Nu spelar vi i div 1 och får se 13 nya lag. Styrelsen har arbetat mycket hårt, Sökandet efter en samarbetspartner var en absolut nödvändighet, annars hade vi inte fått någon elitlicens.
  Anledningen till vårt resultat i år, anser jag vara den alldeles för offensiva backlinjen och för dålig backchecking på yttermittfältarna. 32 matcher och ingen förbättring ???Nu kommer perioden då styrelsen jobbar extra hårt med tillsättande av Sportchef / Huvudtränare. Vi kan ju alltid hoppas på "Barre" om han inte flyttar till ÖIS. Lycka till Styrelsen

  Rapportera

  Rapportera

 • 11 nov Monika Berger

  "Aldrig har så få gjort så mycket, för så lite pengar, och för så många"
  Tack för alla fantastiska insatser , ser fram emot nästa år redan
  Sventa

  Rapportera

  Rapportera

 • 12 nov lennartskargren

  I" svåra stunder" blir antalet Chair Generaler fler
  Sventa,; Bra sammanfattning!
  Vi kommer tillbaka av någon anl.................................

  Rapportera

  Rapportera

 • 12 nov stig sundin

  Heja IK Freij, fotboll är roligt och klurigt,då är det härligt att läsa Göran, Sventa och Skaris inlägg för då finns det alltid hopp och en framtid. Lycka till alla Frejare önskar f.d. tränaren för P67

  Rapportera

  Rapportera

 • 12 nov Anders Berghagen

  Skönt med positiva kommentarer och framtidstro, vi som har varit med ända "sen Eldkvarn brann" vet av IK Frej är en kanonförening och som nu behöver hjälp och uppmuntran nu. Värre var det nog när vi lirade i division 9 (klass 5) 1974 och förlorade varje match men det fanns ju ingen serie att åka ner till... så tuffa saker har vi varit med om tidigare Men säger som fader Åke skulle sagt vid sidan av plan när han "njöt" av vårt spel i dom lägre divisionerna: IK Frej, hej, hej, hej!

  Rapportera

  Rapportera

 • 16 nov Anders Berghagen

  Efter att fått vara med på sponsormötet i torsdag där Lennart Ekdahl och Marcus Johannesson var ”huvudtalare” så känner jag enorm inspiration. Dels för allt beröm IK Frej fick av dessa två med erfarenhet långt över det vi kan inbringa och dels för alla bra tips om hur vi nu tar oss vidare och tillvaks på sikt. Men det mest glädjande var när en sponsor sa ”mina chefer vill fortsätta sponsra, det är nu Frej verkligen behöver stöd och pengar”.
  Varför inte ta kontakt med styrelsen med orden som President Kennedy sa ochjag tror det var typ ”fråga inte vad landet ska göra för dig utan vad du kan göra för landet”! Ett bra ”statement bu när Sverige också är klara för EM, efter regn (som idag) kommer sol!
  Nu ska jag ner på Hägernäs IP och dömma en niomanna match, alltid lika kul!

  Rapportera

  Rapportera

Du måste logga in för att kommentera

Logga in