• Bra genomkörare mot Mariestad

Idag spelades försäsongens sista träningsmatch på hemmaplan när vi tog emot IFK Mariestad på ett blåsigt och regnigt Lunnevi IP. Första En första halvek där vi spelade en bolltrygg och kontrollerad fotboll utan att för den sakens skull hota gästerna tillräckligt. Vi slog avgörande bollar i fel lägen och var överlag lite för trubbiga sista tredjedelen för att vi ska vara nöjda. Gästerna inriktade sig mycket på längre svepande bollar ner i kanalerna på båda sidorna men vi hade bra koll på detta. Ett farligt läge skapade Mariestad i första akten men det var å andra sidan oerhört nära. En hörna i minut 20 nickades ner mot Willes högra stolprot men han bjöd på en räddning av den högre skolan och tippade bollen i stolpen och ut. För vår del var vi nära att ta ledningen i minut 27, även detta i samband med en hörna. Tim Skogsberg nickade först och bollen räddades på mållinjen av en gästande försvarare. Returen ut till Wille Jensen vars skott blockades och styrdes fram till Albin Durguti som träffade insida stolpen. Albin stod dock i offsideposition så inget mål hade godkänts. Nästa riktigt farliga ”läge” för oss kom i minut 40 när Erik Lundmarks inspel stöttes i stolpen och ut av en Mariestadspelare. 0-0 i paus. Andra Halvleken inleds med att gästerna tvingar inhoppande Alfred Larsson till en fin räddning på deras hörna i minut 48. Därefter tar vi kommandot och spelar fortsatt kontrollerat men med mer hot än i första halvek. 1-0 kommer i minut 57 när Bergman nickar in Willes hörna. Inte alls oförtjänt sett till matchbilden och bara tio minuter senare är det nära att Bergman blir tvåmålsskytt fast denna gången nickar han över efter hörna. Vi för matchen och gästerna fortsätter med sitt långa spel som vi har bra koll på. Målchanserna för vår del är fler än i första halvek men närmare än ett skott över från Lundmark i minut 82 och en nick över av samma person i minut 84 kommer vi inte. Istället kommer 1-1 lite som en överraskning i 89:e då ett inspel från kanten stöts i mål av oss. Detta blir slutresultatet. Sammanfattning En tuff och bra genomkörare mot ett hårt jobbande IFK Mariestad. Matchen kändes stundtals som en tävlingsmatch med en hel del känslor och dueller. Hade det varit en tävlingsmatch så hade vi varit oerhört besvikna över tappade poäng så sent men nu tar vi med oss prestationen och att vi fick jobba hårt i 90 minuter. Genrep kommande lördag borta mot FC Trollhättan. 13.00 Edsborg. Väl mött då. Laget: William Antic(45) Tim Skogsberg Ali Bazzi Arvid Bergman Felix Ekblad(k) William Jensen Oscar Fransson(45) Ismail Talic(78) Erik Lundmark Albin Durguti(62) David Larsson Avb: Alfred Larsson(45), Edvin Ahlqvist(78), Anton Hellborg(45), Viktor Johansson(62), Gabriel Sundberg, Arvid Hallin, Alexander Rohlén Herrlaget för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Sista träningsmatchen på hemmaplan

På lördag tar herrlaget emot IFK Mariestad hemma på Lunnevi i vad som är den sista träningsmatchen på hemmaplan innan seriespelet börjar. Matchstart 14.00. Vi ses där! Herrlaget för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • DM match IKG - FC Trollhättan 2-4 (0-3)

Kanon tjejer, mycket bra genomförd match mot FCT. Vi håller ihop vårt lag mycket bra, stänger spelvägar in centralt och jobbar för varandra. Dom tar ledningen 3 min 0-1. 0-2 min 25 där dom lyckas spela sig igenom. 0-3 min 28 skott utifrån dom trycker in returen. Men annars håller vi dom utanför oss riktigt bra, dom skapar några halvlägen i första. Vi skapar något bra läge Felicia och Mörk hittar varandra. Även Ida och Agnes hittar varandra vilket resulterar i några hörnor som kunde resulterat. Andra halvlek trycker vi upp pressen och vinner boll högre i planen, vi hittar till det mycket bättre i passningsspelet och vågar spela oss ur deras press bättre. Detta resulterar att vi kommer till mer lägen till nästan lägen. 1-3 min 59 Agens runt höger spelar in bollen returen utvinner Lena en närkamp flyttar bollen till sin beryktade vänster kanon i krysset. Vi fortsätter att trycka högt och i min 70 får vi en frispark fem meter utanför straffområdet Agnes stegar fram klipper nästan in den men på returen håller sig Mörk framme och nickar in. Vår press fortsätter och vi får något halv läge även dom kontrar med några långa bollar bakom vår backlinje, vi räddar genom Alice eller någon i backlinjen som kommer emellan. Dom lyckas rulla in 2-4 i min 80 efter en kontring. Vi skapar efter detta några bra uppspel men kommer inte riktigt till. Matchen slut. Vi gör detta fantastiskt bra vi räds inte motståndet fast dom är ett div 1 lag. Kanon tjejer beröm till alla efter otroligt bra jobb och att vi orkar. Fanny duger det. Damer för 19 dagar sedan 1kommentar
  • 5-2 mot Levene

Idag tog vi emot Levene Skogslunds IF på ett kylslaget Lunnevi och efter en fin första halvlek följt av en mer avslagen andra akt skrevs slutresultatet till 5-2 i vår favör. Första Första halvlek är noggrann och väl genomförd från vårt håll. Albin Durguti bombar in 1-0 i första krysset redan i minut 3 efter att ha blivit fint frispelad av Wille Jensen. 2-0 kommer i minut 10 når vi återerövrar bollen fint och Wille Jensen lyfter bollen över målvakten. Total kontroll och därför kommer reduceringen som en blixt från klar himmel när vi slarvar i eget straffområde. Gästernas forward kan bara tacka och ta emot och rulla bollen i det tomma målet. Vi fortsätter dock att trumma på och ger inte gästerna mycket till chans. 3-1 kommer i 24:e min när Sidney Denis nickskarvar in Felix Ekblads väl slagna frispark. 4-1 bara minuten senare efter ett väldigt fint anfall som avslutas med att Timmie Salén stöter bollen i nät från nära håll efter Arvid Bergmans inspel. Vi gör även 5-1 innan paus när Albin Durguti snor bollen från en försvarare i minut 43 och förvaltar friläget på bästa sätt. Klar ledning i halvtid. Andra Denna halvan är inte lika spelmässigt vass utan mer ryckig och rörig. Vi gör ett 4 byten i paus och flyttar runt på lite positioner så det är naturligt att det blir en annorlunda matchbild. Vi är dock fortsatt det bättre laget i andra halvlek men förblir mållösa. Närmast ytterligare mål kommer vi i matchens absolut sista sekund men Axel Johanssons straff räddas av gästernas målvakt. Levene gör halvlekens enda mål i minut 63. Även detta mål kommer av ett misstag från vår sida när vi slår en felpass rakt i gapet. Detta leder till friläge och mål bakom Ali Carneil som ersatte Alfred Larsson i paus. 5-2 blir således slutresultatet. Sammanfattning En fin första halvlek där vi spelar fyndigt och varierat följs av en spelmässigt mindre kontrollerad andra akt. Det ska vara skillnad mot ett div 5-lag men en eloge till Levene som krigade hela vägen ut. Kul att se flera av våra egna ungdomar i spel där Wilhelm Ivarsson (2009) var allra yngst. Vi spelade i stort sett hela andra halvlek med 5 spelare födda 2007-2009 och de stod upp väl mot betydligt mer fysiska motståndare. Nu väntar 4 tränings- och matchfria dagar och sedan tar vi nya tag på måndag igen. Laget: Alfred Larsson(45) Oscar Fransson Tim Skogsberg Arvid Bergman(45) Viktor Johansson Felix Ekblad(k) William Jensen(75) Arvid Hallin Sidney Denis Albin Durguti(45) Timmie Salén(45) Avb: Ali Carneil(45), Wilhelm Ivarsson(45), Gabriel Sundberg(75), Alexander Rohlén(45), Axel Johansson(45) Herrlaget 6 mar 0kommentarer
  • Rena fönster! Stötta IKG

Vintern är påväg ut och det börjar bli dags att göra era fönster vårfina. Nu får ni chansen att ta del av en superdeal inför påskfirandet! Onsdag 27/3 befinner sig Karlströms Fönsterputs i Grästorp och har ett finfint erbjudande till er där ni får skinande rena fönster samtidigt som ni stöttar IK Gauthiod. Ring 073-981 38 89 eller maila alexander@kfputs.se för bokning och ange ”Gauthiod” så går 200kr från er betalning direkt tillbaka till föreningen. Win-Win! Läs mer om företaget på https://www.kfputs.se IK Gauthiod 5 mar 0kommentarer
  • DM match Vänersborg FK - IKG

Matchen mot Vänersborg i DM slutade tyvärr med förlust. 1-0 (1-0) Vi gör en mycket stabil försvars match och släpper inte till mycket dom har lite skott utifrån som våra målvakter har bra koll på. Deras mål kommer i min 33 på en hörna som vi inte får undan bollen. Alltså bra positioner hos alla och vi jobbar som ett lag i förflyttningar. Vårt eget spel är bra fram till sista tredjedelen där vi inte får till det riktigt och har inte så många chanser, några lägen skapas och lite skott utifrån. Vi har även några bra hörnor som kunde resulterat. Vi försöker även lyfta upp dom sista 10 min och vi skapar ett vist tryck på dom tyvärr kommer vi inte till några riktigt bra läge. Vi rulla runt på några spelare vilket gör att några spelar på ovana positioner men gör detta mycket bra. Beröm till hela laget. Damer 5 mar 0kommentarer