• Match IKG - Svenljunga 1-0 (1-0)

Matchen mot Svenljunga 1-0 (1-0) Vi startar matchen bra med löpningar och en hel del rörelse. Tycker dock är vi lite oroliga i spelet vågar inte till 100%. Men i 13 min tar vi ledningen 1-0 efter bra förarbete från Almina och Mörk som spelar ut till Agnes som tar sig ner kortlinjen och spelar in till Felicia som sätter dit bollen snyggt. Sedan har vi ytterligare en bra period. Men slutet första skapar dom någon chans. Andra halvlek startar vi bra har några bra skott från Agnes och Felicia har även någon boll som dansar på mållinjen men bollen vill inte in. Deras målvakt gör några bra räddningar. Vi är dock bättre bakåt i andra och dom skapar inte mycket har något skott som Alice gör en bra räddning. Vi har hyfsat koll på matchen även om det inte är något skön spel. Damer för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • 17-åring flyttas upp

Trevliga nyheter från Herrlaget då Arvid Hallin flyttas upp i seniortruppen. 17-åringen har IKG som moderklubb men spenderade säsongerna 2022-2023 i Främmestads IK där han var ordinarie i seniorlaget . Inför 2024 återvände han (tillsammans med tvillingbrodern Emil) till IKG för att tillhöra vår Utvecklingstrupp. Han har sedan uppstarten i januari tillhört den grupp av spelare som regelbundet tränat med herrlaget och nu blir han den andra i den gruppen, efter Sidney Denis, att flyttas upp. Wingård om ynglingen: Vi gick in i säsongen med målsättningen att ha ett tight samarbete med vår utvecklingstrupp och att vi nu redan flyttat upp två spelare därifrån känns såklart jätteroligt. Det var precis denna utväxling vi hoppades på med detta arbetet. Egna, ambitiösa Grästorpskillar med potential att utvecklas ytterligare är precis vad klubben behöver och nu har vi två killar födda 2007 (Ludvig Sundberg och Arvid Hallin) samt en född 2008 (Sidney Denis) i seniortruppen. Och det finns som sagt fler som knackar på dörren. Herrlaget för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • Kryss mot BK Forward

Idag tog vi emot BK Forward hemma på ett soligt Lunnevi. Om solen värmde ordentligt så kan man tyvärr inte säga detsamma om spelet under majoriteten av matchen. Vi fick dock med oss en poäng efter en sen kvittering. Första Första halvlek är långt ifrån bra. Vi spelar med för låg intensitet både i vårt anfallsspel och vårt försvarsspel. Gästerna är inte heller supervassa och det är en match av ganska låg div2-kvalitet i ärlighetens namn. Målchanserna i akt ett är ytterst få men gästerna lyckas ändå spräcka nollan i minut 28 efter att ett inspel från höger stöts i mål av deras skyttekung Eliyo Turkan. Det närmaste vi kommer kvittering är vårt enda avslut på mål då Wille Jensen skjuter från distans. Skottet går dock rakt på målvakten som kan avvärja. 0-1 i paus. Andra Första 10 minuterna liknar den första halvleken men efter ett trippelbyte får vi iaf lite mer energi i vårt spel. Vi trycker tillbaka gästerna som dock är luriga i sitt omställningsspel. Ur vårt offensiva tryck skapar vi ett flertal hörnor och avslutslägen där bollen bland annat touchar ribban vid ett tillfälle. Kvitteringen kommer men det dröjer till minut 85 då Wille Jensen bjuder på ett konstnummer. Han får bollen av inhoppande Felix Ekblad, tunnlar två motståndare och skjuter ett hårt skott som målvakten inte kan hålla. 1-1 är ett faktum och därefter har vi ytterligare möjligheter där bland annat David Larsson skjuter från nära håll samt Jacob Berg nickar utan resultat. Mot detta ställer gästerna ett riktigt vasst läge efter att vi tappat boll utanför eget straffområde. Då räddar Alfred Larsson fint och 1-1 blir slutresultatet. Sammanfattning Prestationen sett över 90 minuter är inte tillräckligt bra för att vi ska vara nöjda. Vi lämnar ett handikapp till Forward pga vår egen oförmåga och det har vi inte råd med. Viktigt att lyckas kvittera och ta med sig poängen men vi borde gjort det bättre. Nu får vi ladda om för tuff bortamatch redan på torsdag mot fjolårets div1-lag Ahalfors IF. Laget: Alfred Larsson Erik Lundmark Ali Bazzi Arvid Bergman William Jensen(k) Oscar Fransson(73) Anton Hellborg(58) David Larsson Ismail Talic(58) Oscar Edh(58) Jacob Berg Avb: William Antic, Edvin Ahlqvist, Felix Ekblad(58), Erik Forsblad(73), Arvid Hallin, Viktor Johansson(58), Timmie Salén(58) Herrlaget för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • Jubileumssakerna

Jubileumsartiklarna har kommit! För er som bokat finns de att hämta ut på kansliet från och med idag kl 13.00. Det finns även möjlighet för er som inte har bokat att komma in och köpa dessa specialdesignade artiklar. Ring eller skicka ett sms till 070-496 19 24 för att boka en tid att hämta upp er beställning. Varorna betalas via Swish på plats. IK Gauthiod för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Match Ulricehamn - IKG 3-0 (1-0)

Matchen mot Ulricehamn 3-0 (1-0) Efter en trevlig bussresa hamnade vi på Lassalyckan i Ulricehamn. Vi startar matchen hyfsat kommer upp i press och vinner boll som vi pratade om innan match. Dom gångerna dom spelade igenom oss tycker jag vi avstyrde bra. Vårt egna spel satt emellanåt och vi skapade något bra läge och även några skott utifrån. Tyvärr åker vi på en skada på Lena efter 20 min och även Miller får lite aj aj. Så därför en massa byten på mitten vilket gjorde att vi inte hittade rätt. Så i 43 min tar dom ledningen där vi inte har riktigt bra organisation. Andra halvlek försöker vi hålla ihop det bättre och fortsätta våga pressa högt Detta gör vi bra och skaffar oss några riktigt bra lägen bla. Kommer Mörk igenom Hurtig lika så och även Felicia har bra lägen. Vi lyckas dock inte få in bollen. Även dom har några bra lägen. När det är tio min kvar försöker ytterligare går ner på trebacklinje och försöker trycka på ännu mer. Men istället kontrar dom in ytterligare mål min 83 och 88. Vi står upp hyfsat hela matchen trotts en massa byten. Ulricehamn försöker spela en passnings orienterad fotboll. Damer för 17 dagar sedan 0kommentarer