• Storseger i seriepremiären!

Vad kan vara mer vår, mer liv, mer hopp om färgernas återvändande än en seriepremiär i fotboll? Det skulle i så fall vara en seriepremiär hemma, med fullsatt läktare, en välfylld kiosk, en trumförsedd och flaggviftande hejarklack, skickliga bollkallar och rassel i nätmaskorna. Och det blev det! Valla inledde mycket starkt och etablerade under de tio inledande minuterna av matchen ett hårt tryck på gästande Torps försvar. Löpviljan var stor, passningarna distinkta och hungern efter att göra säsongens första mål lyste hos de offensiva spelarna. Efter ett genombrott från backposition från Vincent, som resulterade i hörna, tvekade inte Axel att vid bortre stolpen trycka in bollen efter en mycket fin hörna slagen av Filip. 1-0! Trumslagarna från P-11 laget ackompanjerade hemmasupportrarnas målfirande och drömstarten var ett faktum. Vinterträningen såg ut att ha fungerat väl och Torp fick slita. Bröderna Larssons ständiga och snabba löpningar skapade mycket oro för bortalaget, och Filip visade upp sina kvaliteter när han hela tiden hotade från vänster ytterposition. En stund in i halvleken jämnas dock spelet ut något och bortalaget bryter Vallas press och skapar några kontringsförsök. Kvitteringen kommer efter en halvtimmas spel. Repliken från Valla låter denna vårkväll inte vänta på sig när Filip, på en passning från Erik, tar sig in i straffområdet och avslutar med ett skott som ser ut att överraska målvakten något. 2-1 och Valla rättvist i ledningen igen. Fyra minuter senare är dags igen när Filip från sin vänstersida når en framför mål fristående Max. 16-åringen gör inget misstag och 3-1 till Valla i halvtidsvila efter en halvlek som spelmässigt jämnade ut sig något men där hemmalaget hade mer fart och betydligt farligare avslut än motståndarlaget. I andra halvlek fortsatte Valla sitt fina tempo och den härliga premiärstämningen står sig, såväl på planen som bredvid. 4-1 kommer i 64:e minuten när ett långskott från Sandro mycket vackert seglar över målvakten och bara några minuter senare fortsätter målkalaset när kvällens mittfältsdirigent, Jacob, hittar fram till Axel som inte gör något misstag. Torp mattas något men fortsätter att skapa lite farligheter när de sticker upp på kontringar. Lagen blir långa men det fartfyllda spelet från Valla fortsätter även om passningskvaliteten sjunker något. Publiken får chansen att få se fler ur Vallatruppen när man gör en hel del byten under de sista tjugofem minuterna. I sjuttionde minuten avslutar Erik målkalaset denna härliga premiärkväll när han sätter dit 6-1! En underhållande match där båda lagen bjuder upp till schysst spel, kamp och visst fick publiken njuta också en och annan delikatess! Det här bådar gott och när trummorna hade tystnat och spelarna vänt in i omklädningsrummet så lyste de röda siffrorna klart på resultattavlan. 6-1 - och kvällen kunde knappast varit bättre! Seniorer för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • GAMEDAY - Seriepremiär mot Torp

GAMEDAY! Äntligen så har det blivit dags för seriepremiär! Ikväll kl. 19:30 så kommer Torp GoIF på besök. Vädret ser ut att bli bra, kiosken är fylld till bredden och killarna är laddade till tänderna. Efter förra veckans träningar där man skruvade på vissa detaljer så känns det som att laget är redo. Föreningens äldsta flicklag F10/11 är matchvärdar. Pojklagen P-11 och P-12 tränar innan matchen och har lovat att vara stommen i Klacksparken för att heja fram laget till seger. Vi ser fram emot en härlig stämning runt planen och på läktaren! Kom och stötta våra röda lirare! Truppen som är uttagen: Anton Noel Frank Putte Sandro Erik R Enerud Joppe Max Axel Vincent Elmer Filip Larsson Adde Niklas EN FÖR ALLA - IFK VALLA Seniorer för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • Avancemang i DM!

Efter vinst mot Hogstorp och oavgjort med Kungshamn så står det klart att vi blir tvåa i gruppen efter Skärhamns IK. Vi har lottats mot IFK Uddevalla (borta) i 1/8 dels-finalen. IFK Uddevalla är ett starkt division 4 lag, vilket kommer bli en rejäl värdemätare på var vi står. Matchdag är ännu inte spikad men kommer att bli mellan 9 april och 9 maj. Mer info kommer... I helgen åker en 22 man stark trupp iväg på träningsläger för att finslipa på detaljer inför hemmapremiären mot Torp. Premiären spelas: Tisdagen 16/4 kl. 19:30. SAVE THE DATE! Seniorer 3 apr 0kommentarer