• Halva Potten 27/11

Vinnare i Halva Potten dragningen den 27/11 blev Jonas Warnhag med lott nummer 99713 och som vann 1550kr. Grattis! IFK Osby 27 nov 2023 0kommentarer
  • Kansliet stängt 21/11

Kansliet kommer denna veckan att vara stängt tisdag 21/11 (och som vanligt även onsdag). IFK Osby 20 nov 2023 0kommentarer
  • Halva Potten 13/11

Vinnare i Halva Potten dragningen den 13/11 blev Cecilia NIlsson med lott nr 99500 som vann 1550kr Grattis! IFK Osby 14 nov 2023 0kommentarer
  • Vi har Bingolotter till uppesittarkvällen!

Ska du spela Bingolotto på uppesittarkvällen? Då hittar du årets lotter hos IFK Osby, genom att köpa av oss stöttar du vår förening. Lotterna finns att köpa på kansliet eller genom att kontakta Ulf Persson på 070-3915304 eller ulf.ifkosby@outlook.com. IFK Osby 12 nov 2023 0kommentarer
  • Halva Potten 30/10

Vinnare i Halva Potten dragningen den 30/10 blev Miguel Pamp med lott nummer 99350 och som vann 1830kr. Grattis! IFK Osby 30 okt 2023 0kommentarer
  • Det tog slut idag

Utgångläget idag känns rätt ok. 3-1 hemma gör att vi har lite marginal. Dock kommer Bunkeflo förmodligen stt gasa på och vi får det inte lätt. Det har kommit ett aber till med ytterligare ett kval men det skiter vi i nu. Jag vill få ett slut idag, jag tyar inte mer. Jag kompar, tar semester eller sjukskriver mig om det fortsätter efter 17.00 idag. Tarcdet slut kan jag förhoppningsvis få sova en hel natt igen utan att ligga och våndas över avstängningar, blöta planer och annat skit. Eller ja, man är ju över 50 så naturen tvingar ju en att gå upp på nätterna ändå. En full buss med supportrar och spelare kändes fint på vägen ner. 1 Hemmalaget startar med hög press. Man pressar ner Ludvig som faller och inlägg från kanten ger 1-0 i minut 5. Frisparken är solklar anser vi. Direkt på avspark Max skott precis utanför. 8 hörna Bunkeflo. En lång boll mot Saistam utmynnar i hörna men inget. Anton med räddning på hårt skott. Lukas smäller ihop och stukar foten. Vi får bära ut liket och Benne kommer in. Densamme slår lång boll mot Max som spelar inåt men ingen där och bollen rinner ut till inkast på andra kanten. Max igen, till hörna. Just nu är domarna inte värda ett lingon. Frispark i farligt läge för hemmalaget när vi tycker situationen innan är solklar för oss. 2-0 i 24:e på ett kanonskott. Vi har hörna i 27:e. Inget Tycker vi är mer inne i matchen efter 25 bedrövliga minuter. Mycket Max nu på kanten. Hörna igen. Hemmalaget hörna 38. Sen kommer man igenom på vår högerkant lite enkelt och gör 3-0 fem minuter innan paus uppförsbacken är några procent högre nu. Hörna som Max slår. Linus ren och nickar precis utanför. Paus Ja vad säger man. Vi är inte där första 45. Bunkeflo spelar med en helt annan energi och leder rättvist. Nu är halvtidssnacket otroligt viktigt. 2 Vi startar andra bra. Max avslut utanför. Långt inkast och nyinbytte Arian får bra skottläge. Över. Hörna i 50. Nära. Minut 52 och inkast som till slut når Max som stoppar in 3-1. Sen får han en magsupare och frispark som Linus är uppe på men nick utanför. Bunkeflo på vår planhalva först efter 10 minuter. Hörna direkt efter. Max. Lite lång. Två hemmaspelare flyger som påkörda trafikkoner och David får gult. 60 hörna de gul-svarta. Sen farligt från kanten också. David bryter ett farligt läge och jag är livrädd att han ska få sitt andra gula men tydligen en regelrätt brytning. Hörna oss. Max fri lite från kanten och lite för långt ifrån avslutar han men målvakt räddar. Vi har hörna igen. Många nu. Kontring med Max går till VP som försöker sticka in bollen men brytning. Hörna B. En kvart kvar. Med 10 kvar kontrar hemmalaget helt onödigt in 4-1. Tre mål från deras kraftfulle frontman. Hörna, 7 kvar. En till. VP med högern och det är inte hans fantastiska fot. Vi går ner på tvåbackslinje i den desperata jakten. Hörna med 3 kvar. Saistam går upp i duell och han skallar ihop med en försvarare. Det tar några minuter innan stjärnorna slocknar och han fortsätter. Hörna igen med 2 kvar. Sen slut och vi åker ut. Första halvlek ställer till allt för oss. Den och målet de gör på oss hemma. Men, även om omklädningsrummet hade stämning som hämtat ur Bergmans Det sjunde inseglet, så lägger vi oss inte ner och dör. Vi ser fram emot möten med Broby, Hästveda, Sibbhult och, den så man inte komma, Wisseltofta. Skoj ska det bli och bra ska vi vara. Tack till alla er som följer oss, vi uppskattar det mycket. Snart nya tag och ny säsong. Ses då Text: Roger Engqvist Herrlag 28 okt 2023 0kommentarer