• Referat: Otterbäcken/Hajstorp - IFK Kungälv

Åter en förlust! Åter väljer vi att fokusera på det negativa i matchen. Vi hänger med huvudet, gnäller och skriker på domaren och motståndaren. Vi har ALLA olika roller i laget och vi brukar ALLTID hjälpa och stötta varandra vilket gör att vi tillsammans blir starkare och som lag gör att vi brukar vara svåra att slå. Nu har vi de senaste två matcherna valt att inte spela bandy som vi tidigare nästan alltid gjort. Trots en lång resa (2,5h i bil) känner vi att laget är fullt fokuserade under uppvärmningen. Allt känns bra. Matchen startar och planen är allt anna än bra och det är svårt att se bollen (belysning?) . Trots att boller hoppar hit och dit samt att isen är sträv väljer vi gång på gång att försöka transportera bollen istället för att passa inom laget. Vi åker på några onödiga utvisningar som gör att vi inte hittar våra positioner och motståndarna kan åka igenom vårt lag lite för lätt. Halvleken slutar att det står 2-1 till Otterbäcken/Hajstorp. I halvlek pratar vi med domaren samt de andra ledarna att vi tillsammans skall skall minska slagen med klubborna. Vi har ett bra snack i halvtid där vi lovar varandr att börja spela bandy igen. Känns åter som vi fokuserar på rätt saker. Nu har även isen blivit kanonfin. Vi börjar spela runt bollen och vi gör en av våra bästa 20 minuter denna säsongen med jättemånga fina passningar släpp och soloåkningar. Tyvärr har vi svårt att få till avsluten men det kommer och vi gör några misstag som de gör mål men på det stor hela känns det som vi "vinner" halvleken. Slutresultatet skrivs till 4-3 och hade matchen pågått några minuter till så...... I omklädningsrummet är killarna trots förlust på ett gott humör och det är precis detta vi tar med oss in i nästa vecka. Vår vändning har påbörjats! Kungälv Bandy Div 1 10 dec 2017 0kommentarer
  • Referat: IFK Kungälv Röd - Villa Lidköping - Vit

Förutsättningarna inför dagens match mot Villa vit var helt ok. Vi saknade 5 spelare som tränar och tillhör startuppställningen men vi hade lånat in Edvin och Ian från 05 för att stötta upp så vi blev några avbytare så vi skulle orka spela. Vi samlades i god tid för att verkligen kunna fokusera, tänka igenom och ge allt den sista seriematchen på säsongen, sista matchen i livet som P13 och att få med sig en go känsla i träningsveckan som kommer inför nästa helgs cup. Att Villa har tagit några kliv upp senaste säsongerna var vi beredda på och vi visste att det skulle bli kamp. Den sista tiden har vår form pekat åt fel håll, detta har vi vetat om och de som är på träningarna (tyvärr också det en dalande siffra efter jul) har gnuggat på ändå efter förutsättningarna. Vi förlorar matchen med 4-2 lite onödigt. Visst vi missar straff och en del frilägen men Villa är bra och trycker ner oss och har sina lägen med. Villa är helt enkelt bättre idag. De har ett bättre grundspel vilket vi saknar idag. Visst försöker vi ibland men vi är numera långt ifrån vårt signum: ”hem till borgen” alltså försvara vårt mål till varje pris, var tuffa i närkamper och kämpa tills vi inte orkar mer. Det är just det som är problemet. Tempot finns inte och då finns heller ingen att passa. När passen kommer så är det allt för ofta för sent. Närkamperna förloras och ofta så vi en IFK spelare liggandes på isen allt för länge. Vi saknar för närvarande attityd och inställning. Vissa spelare gör det i olika matcher men tyvärr är de alldeles för ensamma om det. Idag fick Anton och Edvin godkänt på den biten. Det känns som vi tappat lite för varje månad som gått på säsongen och detta ska naturligtvis utvärderas för att se vad vi gör fel. Två saker ser jag som ganska uppenbara: Närvaron på träningar och för lite allmänhetens där man övar, skott, klubbteknik och balans. Men även skärpan och fokuseringen. Innan matchen gick vi igenom varje moment som frislag, hörnor. Varje spelare involverad fick en genomgång vad som gäller men på plan ser det helt annorlunda ut. Numera lockar nog andra saker mer som telefoner och det är helt naturligt, men att stoppa undan den ibland och kanske göra något som har med bandy att göra kanske inte är så dumt. Utmaningen till cupen är att plocka ur det som vi tränat på under alla år och som givit resultat tidigare. Det är helt ok att andra lag åker bättre skridskor men vi vet att spelarna kan prestera så mycket mer i varje moment och det ska vi fokusera på i veckan som kommer. Vi sa direkt till varandra i omklädningsrummet att denna match glömmer vi och att vi ska fokusera på nästa vecka istället för att verkligen försöka ge allt som går för att hitta tillbaka till vårt signum; -Hem till borgen Målskyttar: Anton och Sebastian Kungälv Bandy Div 1 26 feb 2017 0kommentarer
  • Referat: Frillesås/Sunvära - IFK Kungälv Röd

Efter en vecka med dålig närvaro på träningarna av olika anledningar åkte vi till Sjöaremossen för att möta Sunvära/Frillesås. En mängd spelare saknades och som vanligt kallar vi upp yngre spelare istället för att ta in äldre spelare. Motståndarna slog vi ganska enkelt med 11-1 på hemmaplan men de har spelat bra den sista tiden och gjort en del fina resultat. Kanske med hjälp av deras ledare som låter som är ett ivrigt gäng som mer än gärna skriker på i stort sätt varje moment ute på plan. Vi skulle fokusera på korta släpp, dropp och hjälpa varandra. Det börjar bra vi vårdar spelet, vänder hem, äger mycket boll och är ganska kalla trotts en hög press. De åker för dagen lika bra skridskor som oss så vi har lite svårt att komma fram till mål. Det blir inte bättre genom att Malcolm i den fjärde minuten får en skridsko i låret och skar upp ett elakt sår och alla utom Malcolm själv blev lite skakade av händelsen. I den 8:e minuten gör vi 1-0 genom ett fint anfall med mycket släpp som Samuel till slut får trycka in. Bra folk med i anfallet och ganska rättvist 1-0. Sebastian ökar med ett skott utifrån på till 2-0 efter att Noel drivit upp bollen på kanten. Då stod klockan på 24 minuter och spelet var godkänt. Sedan blir isen väldigt dålig. Deras anfallsvapen för dagen bestod av målvaktens utkast. Vi var inte med på noterna och vi använder inte kroppen för att ta emot bollen så den rann igenom hel a försvaret och en av deras spelare kommer fri och rundar Hugo vilket betyder 1-2. 2-2 kommer efter ytterligare en höjdboll in mot försvaret där vi glömmer bort den sista spelaren som stod i misstänkt offside position. Dåligt fokus där och onödigt. Nu står matchen och väger. Det känns tyvärr inte som vi har orken riktigt. Vad detta beror på vet jag inte . Jag tycker att vi kör på rätt bra på träningarna men det är uppenbart att många lag för närvarande har lite bättre kondition just nu. Kanske tar vi inte jobbet ordentligt för vandra längre vilket har varit vårt signum genom åren. Undantaget var Samuel som gjorde ett hästjobb både fram och bak. Hade han varit lite kallare och åkt lite till istället för att avlossa kanonen så hade han gjort många mål idag. När vi gör 3-2 gör vi dock allt rätt. Ludwig vinner bollen i en närkamp på mitten ute vid sargen. Han passar till Wennerblom som driver upp den ytterligare i plan. Därefter tar Samuel över och driver ner mot hörnflaggan där ahan spelar snett bakåt in i boxen. Vi är fyra röda där som försöker få in bollen bakom deras duktiga målvakt och till slut får Noel som fyllt på äran att raka i den. Äntligen tänkte vi. Har vi kontroll nu? Vi får en straff som vi missar, killarna bestämmer sig för att peta bollen vilket vi ledare har förbjudit. Naturligtvis går det inte vägen…. Istället får Frillesås/Sunvära straff efter vi har haft en hög klubba i straffområdet vilka de sätter säkert i mål. Det är aldrig lätt att åka till Sjöaremossen. Matchen slutar 3-3 och är en missräkning trotts många tongivande spelare borta. Vi kan kämpa mer. Kanske satt Malcolms skada i huvudet på oss? En annan mycket bidragande orsak var domaren (en domare idag) som dömde hela 7 utvisningar mot oss varav 5 var ofattbart hårda. Killarna var frustrerade över hans insatts och jag tycker synd om Samuel som fick sitta 4 gånger bara för han är stark. Åt andra hållet blåstes det för all del inte så mycket heller. Men alla kan väl ha en mindre bra dag, inte bara vi. Nu väntar full fokus på träningarna och gärna allmänhetens på onsdag för att vi ska komma upp minst en nivå till inför cupen. Hoppas att alla kan komma så mycket det bara går nu och att vi verkligen ger järnet de två sista veckorna. Kungälv Bandy Div 1 19 feb 2017 0kommentarer
  • Referat: Kungälv/Kareby - IFK Kungälv Röd

För andra veckan i rad spelade vi på Skarpe Nord, denna gång mot Kareby/Kungälv som är ett lag med en mängd olika konstellationer. Denna gång kom det med ett 02/03 lag förstärkt med tjejer från Kareby/Surte konstellationen som tränar i Ale arena. För andra veckan i rad snöade det och ligger temperaturen runt nollan eller strax över så betyder det på Skarpe Nord att isen kastastrofdålig. Rent farlig vilket bevisas genom att för andra veckan i rad får vi en spelare skadad när skridskorna "fastnar" i isen. Att försöka göra det vi tränar på dvs. korta släpp, vända och vrida spelet, tajming i åkningar är bara att lägga åt sidan. Här gäller det enbart att kriga. Att kriga mot motståndare som har många betydligt större spelare är tufft men våra grabbar gör det matchen igenom. Man kan säga att vi äger hela matchen från start till mål utan att skapa de sylvassa lägena. Våra forwards är inte tillräckligt kalla utan ska skjuta allt vad de kan i stället för att trampa några meter till. Lite mer kyla där och vi hade nog vunnit matchen. Nu ska vi för all del säga att det är duktigt att skapa dessa lägen och eftersom att underlaget var katastrofdåligt så förstår vi att de vill skjuta. Kareby/Kungälv tar ledningen genom att sticka upp i ett riktigt snyggt anfall där forwarden tar ner bollen på volley i fart och kallt sätter den bakom Hugo. Vi spelar efter målet riktigt bra och 1–1 känns naturligt och görs av en av våra inlånade 05: or. Det är Warper som sätter ett snyggt skott efter fått en fin passning av Wennerblom. Därefter radar vi upp halvchanser. Bl.a. missar vi en straff som Elof sätter hårt i ribban och efter straffen har vi nog tusen chanser på returen där vi inte gör mål. Underkänt där. 1–2 kommer när Kareby sticker upp i en av deras få attacker mot vårt mål. Det går verkligen undan, vi hinner inte ställa om och hänger helt enkelt inte med i svängarna. Tillslut kvitterar vi genom att vi pressar hårt och sist på bollen är Anton Wennberg som med en backhand lyfter in 2–2. Matchen slutar 2–2 och vi är nöjda med inställningen och att grabbarna kämpar och försöker. Vi fick Elias skadad och många av spelarna är halvdåliga och det hostas en hel del i omklädningsrummet samt några som är sjuka hemma. Tur att vi har en bred trupp och att vi kan låna in underifrån från våra duktiga 05:or. Matchen är som sagt inte mycket att skriva om, hallen är inte långt borta nu och det är verkligen på tiden. Skarpe Nord byggdes delvis ideellt på 60-talet och tiden har sprungit ifrån denna anläggning: Det känns inget vidare att träna 16:30, 15:45, 08:00 och sedan när det äntligen är match få dessa förhållanden... Kungälv Bandy Div 1 5 feb 2017 0kommentarer
  • Referat: IFK Kungälv Röd - SK Höjden

Sveriges gråaste bandyplan var för dagen gråare än normalt när Höjden gästade oss. Vaktmästeriet hade för dagen bestämt sig för att inte köra av planen med vatten vilket var synd tyckte vi som älskar bandy. Dagens lag hade drabbats av ett gäng sena återbud och en hel del spelare på plan var lite småkrassliga. Lägg där till att vi hade ett par comebackande spelare så förstår ni att vi hade en utmaning att prestera själva mot ett Höjden som visat allt bättre form. Första delen av första halvleken genomför vi helt ok med massor av korta släpp, vändningar blandat med rakt spel och egna inbryt. Starkt gjort då många rutinerade är borta och en hel del folk på nya positioner. Vi är ganska överlägsna, åker mer, är hetare i närkamperna och 1-0 kommer efter aggresiv checking av Anton-Gaisarn som enkelt åker in med bollen. Malcolm gör ett likande mål efter 15.45 där han kommer fri och lägger in den. Vid det här laget börjar vi överarbeta och kladda med bollen Vi är ganska överlägsna men gör det onödigt svårt och vi förlorar bollarna onödigt. 3-0 kommer på straff där Malcolm petar till Sebastian. Sebastian hade efter en hörnvariant blivit fälld i straffområdet i och med hans inbryt. 4-0 är ett fint bandymål. Bollen spelas ut till Alfons som kommer perfekt i fart på kanten. Han avancerar upp och spelar in den snett bakåt. Vi har många med i anfallet och sist på bollen är Anton-gaisarn som gör sitt andra för dagen. Nu har det sedan en tid börjat snöa och eftersom aggregaten går på max så sugs snön fast i isen och den är bedrövligt dålig. Rent farligt att spela på den. Vi leder i halvlek, matchen känns avgjord. Vi vinner närkamper och jobbar helt ok med tanke på förutsättningarna. I andra halvlek är rollerna tvärtom. Vi har något läge att göra 5-0, bland annat bränner vi en straff men annars är det Höjden som krigar bäst. Vi har jätteproblem att spela bollen och bemästrar isen riktigt dåligt. Höjden kliver på, de orkar mycket mer och i närkamperna är det nu riktigt jämt. 1-4 kommer på slarv i försvaret där vi ger bort bollen. Inlånade Tobbe i mål har inte en chans. Tobbe räddar oss några gånger när Höjden trycker på. Vi får inte bort bollen från straffområdet och ställer oss själva i knepiga situationer. Vi går nu på knäna, de flesta spelarna är helt slut. En del är otränade, andra är krassliga och några stycken har kämpat så hart att orken är slut. De bränner en straff, Tobbe räddar ett par lägen (eller Höjden missar). De är nära att peta in den ett flertal gånger men de lyckas bara en gång. Matchen slutar 4-2 (4-0) och vi räddas av klockan. Så länge isen var bra och vi orkade så spelade vi helt ok. Resten är väl inte så bra men ingen panik. Vi orkar helt enkelt inte men viker inte ner oss totalt. Kul att se Höjden idag i andra halvlek. De hade ett par skickliga spelare och de kämpar verkligen ner oss. De har en tendens att fokusera på annat när vi spelar hårt men i andra halvlek var det vi som var det svagare laget i närkamperna. Stort plus till våra killar som håller tyst och fortsätter jobba fast det inte går så bra Kungälv Bandy Div 1 29 jan 2017 0kommentarer
  • Referat: Villa Lidköping BK - Blå - IFK Kungälv Röd

Söndagens matchens spelades på ett grått disigt Isstadion i Lidköping och motståndet stod Villa Blå för. Vårt gäng åkte upp med gott självförtroende efter den meriterade segern sist mot Gripen. En hel del spelare saknades på grund av skador och annat så vi fick kalla in Hugo och Malcolm från våra duktiga 05:or. Även Villa hade lite kort med folk och de valde att fylla på med ett par 03:or. Isen uppe i BandyMecka liknade Skarpe Nords is. Vad det beror på vet jag inte, vi har spelat på betydligt bättre is där i samma väder tidigare. Detta gjorde att det var kamp ute på planen i 80 minuter. Vi förde spelet långa stunder och försökte men allt eftersom isen blev sämre så sjönk kvalitén. Stor heder att killarna försökte och grundinställningen till att försöka spela och passa bandy finns där och det ser vi som mycket positivt. Idag släpper vi dock inte bollen den sista tredjedelen av plan utan går själva på avslut i halvlägen. Det är bra med avslut men vi behöver mer variation i anfallsspelet och det ska vi träna på. Överlag gör vi en bra insatts. Återigen viker vi inte ner oss. VIlla spelade tufft med mycket slag och var väldigt hårda i närkamperna. De jobbar riktigt bra hem och vi hade inga möjligheter att hota med solokörningar. De solokörningarna resulterade i skott utifrån i konstiga vinklar som deras målvakt ganska lätt kunde ta ner. Hellman hade några lägen i första där det av olika anledningar inte ville bli mål och vi fick vänta tills den 26.e minuten då vi gör 0-1. Det är Hellman som rivs er vid kortlinjen. Noel chippar in bollen och Samuel får in den på volley på något sätt. Det står 0-1 i halvlek. En jämn match men vi har kommandot. Efter 10 minuter i andra sker ett misstag i backlinjen vilket gör att deras nr 10 kommer fri. Han drar Hugo i mål och ställningen är 1-1. Så är det kamp fram till 70:e minuten. Denna gång är det Affe som slår en lyra från kortlinjen och i kalabaliken framför mål så studsar den på en Villait och vi tar ledningen med 1-2. Vi har kontroll på matchen och den känns avgjord. Då händer det: Hela backlinjen och halvorna går bort sig. Åter igen kommer en Villaspelare fri. Ludwig kämpar ikapp han och i sin iver att få bort bollen tar han i lite för mycket och river ner en Villait och straffen är solklar. Straffen dunkas upp stenhårt i taket och Hugo i mål är chanslös och efter straffen är matchen slut. 2--2. Lite onödigt och det speglar hela matchen från vår sida. Vi har inte riktigt skärpan men gör heller ingen plattmatch. Ingen katastrof alltså men det bevisar att om vi inte är noga i allt vad vi gör så går det så här. Därmed är segersviten bruten och får försöka bygga en ny. Kungälv Bandy Div 1 22 jan 2017 0kommentarer
  • Referat: IFK Kungälv Röd - Gripen Trollhättan BK

30 minuter försenade på grund av att en ismaskin hade gått sönder klev ett mycket taggat IFK Kungälv P04 ut på isen för att möta topplaget Gripen från Trollhättan. Ett lag där vi i den första omgången fick ganska klart fick stryk med 10–1. Lite för stora siffror den gången för vi underpresterade i närkamperna och fokuserade på att de flesta av deras spelare var äldre än oss. Vi ledares största uppgift var att plocka bort fokuset på att de flesta vi möter för dagen är ett år äldre. När väl var gjort så fokuserade vi hur kul vi ska ha, att det är dessa matcher som är roliga att spela. Underbart sköna betongklumpen Skarpe Nord i minusgrader och vindstilla, mycket folk på läktaren, kunde inte bli bättre! Det är för oss utomhuslag viktigt att ta vara på de enstaka tillfällen, de flesta träningar tidiga eftermiddagar i plusgrader, vind och regn där isen håller max 15 minuter för ordentliga träningar tidigt på eftermiddagen då normalt pappor egentligen ska arbeta glömmer vi en sådan här eftermiddag! Efter att vi ledare fixat sargerna var det dags för match. Och som grabbarna levererade… Vissa anfall kunde innehålla 2–3 släpp i backlinjen, ett par dropp bakom ryggen, 2–3 passningar snett upp i planen. Ett grundspel som många stunder var det bästa vi presterat. Lägg till rätt attityd på planen, jättebra hem jobb stora delar av matchen så kvitterar grabbarna ut med beröm godkänt betyg idag. Matchens första mål görs av Sebastian som snappar upp en rensning av Elias. Han skrinnar ifrån försvaret och drar målvakten och lägger in 1–0. Vi fortsätter äga spelet men Gripen som saknar grundspel (förutom långa lyft) attackerar med individuell skicklighet. En tveksamhet i styrningen gör att de rinner igenom och sätter 1–1. Därefter står spelet och väger. Vi presterar bra bandy men kommer inte riktigt igenom förrän Anton Wennberg får läge att dribbla sig in i straffområdet och hela vägen fram till mål där han rundar målvakten och vi är i ledning i halvtid med 2–1. En liten kort stund i första halvlek kom egokörningarna fram vilket bara resulterar i att resten av laget slutar åka och han som åker blir dödstrött. Detta rättades dock ganska snabbt till och i paus kunde grabbarna konstatera att det är en gör kul match att spela och hur det än går så var det den roligaste matchen i år. Andra halvlek blir nervös, hårdare tag, lite grinigt från Gripenspelarna eftersom vi inte viker ner oss och orkar mer en de gör. De fortsätter med enmansatacker och i en tilltrasslad situation där de kämpar väl och vi har lite otur att få bort bollen gör de 2–2. Våra grabbar försöker hela tiden med grundspelet och ger inte upp. I mitten av halvleken trampar Noel upp på sin kant, tittar upp försöker passa, hittar ingen, då fortsätter han fram i plan. Kallt väntar han ut några motståndare och fortsätter åka rakt fram. Väl framme vd straffområdet var det dags att plocka fram kanonen. Ett skott så hårt att målvakten inte kan hålla den, ett skott i fart och ställningen 3–2. Vårt koncept ”hem till borgen” fungerar nu i denna del av matchen och vi är väl samlade. 10 munter kvar av matchen åker Malcolm upp med bollen, ett flertal slag gör att han tappar den. Det utmärkta domarparet släpper fördel eftersom combackande Samuel fyller på och petar in 4–2. Utanför straffområdet får lite senare Anton bollen och då brukar det ringa, så gjorde det även denna gång och vi vinner matchen med 5–2. Alla får med beröm godkänt. Ett extra stort tack till Anton Wennerblom som egentligen spelar ute men eftersom Hugget och Leo var sjuka så var Anton den enda med målvaktserfarenhet och han ställde upp för laget i mål denna gång. Kungälv Bandy Div 1 17 jan 2017 0kommentarer
  • Referat: IFK Kungälv Röd - Mölndal BK

Idag hade vi förmånen att åter spela på hemmaplan under bra förutsättningar. Vi möter ett Mölndal som kanske inte kommer med sitt starkaste lag. Trots detta fortsätter vi att spela runt bollen utan några "ego"-åkningar. Vi passar också på att många spelare får byta platser med varandra. Detta ökar ytterligare förståelsen för våra killar hur det är att spela på olika positioner och svårigheterna med dessa. Det lär dem också att nästa gång man spelar på "sin" position hur man rör sig för att underlätta för sina lagkompisar. Taktiken idag är densamma som igår dvs få igång det korta passningsspelet. Idag fungerar det ännu bättre och vi hjälper varandra i olika situationer. Vi brukar ju inte nämna så mycket kring målen men idag känns det viktigt då vi har många olika målgörare. Jag får det till 8 olika målgörare! Bakåt är det många idag som tar sitt ansvar och jobbar hem i de anfall som Mölndal presterar. I målet har kanske Hugo inte sin svettigaste match och trots detta är fullt fokuserad i de situationer som uppstod. Vi hade lovat propagandabandy och idag levererade killarna detta till 100%. Passar också på att tacka ALLA som ställer upp med olika uppdrag kring våra killar. Kungälv Bandy Div 1 8 jan 2017 0kommentarer
  • Referat: SK Höjden - IFK Kungälv Röd

"Hemma" på Skarpe Nord hade snön som fallit under kvällen frusit fast i isen. På Ruddalen hade man gjort ett gott jobb och hunnit köra bort snön. Däremot kanske inte isen tillät något skönspel gjorde killarna idag en fantastisk bra insats med tanke på förutsättningarna. Kanske var det tur för Höjden att vi "bara" körde 2X35 min i matchtid. I dessa lägen är det då vi får ett övertag på våra motståndare när vi orkar mer och inte hänger med huvuden pga trötthet. Höjden bjöd som vanligt på en bra skridskoåkning i högt tempo och med en fysisk bandy. Extra kul att våra killar inte faller in i deras lite väl hårda slag emellanåt (vi fick beröm av dages unga och i mitt tycke mycket bra domare). Idag hade vi bestämt att vi skulle försöka få igång vårt korta passningsspel som vi övat mycket på vid våra senaste träningar. Det är då väldigt kul att stå vid sidan av planen och se att just detta fungerar väldigt bra. Hade det inte varit för att Höjden hade en väldigt bra målvakt kanske siffrorna blivit lite ännu större. Men som vi brukar säga är inte resultatet det viktigaste utan att vi försöker spela som vi bestämt. Framför allt är det i andra halvlek som mycket stämmer för oss. Inget kommer ju av sig själv utan ALLA killarna vet vad de skall göra och då blir vi VÄLDIGT BRA TILLSAMMANS. Om vi sammanfattar dagen match mot Höjden med ett ord blir det, LAGMORAL! Imorgon blir det åter bandy men på hemmaplan när vi möter Mölndal. Killarna har lovat att de skall göra sitt bästa för att bjuda alla som kommer på propagandabandy så bjud in släkt och vänner till Skarpe Nord. Matchen börjar kl 10:30 och som vanligt är även vår kiosk öppen. Varmt välkomna! Kungälv Bandy Div 1 7 jan 2017 0kommentarer
  • Referat: IFK Kungälv Röd - Frillesås/Sunvära

Söndagens förmiddag bjöd på ett perfekt väder. Detta betyder att isen håller nästan en timma i spelbart skick. Motståndet kom från Halland och är en för i år hopslagning av Frillesås och Sunvära. De har 20 killar i truppen och tränar flitigt under säsong. Vår statistik på träningarna har sjunkit betydligt vilket gör att det inte längre går att träna 3 mot två, flerstationsträningar osv. Det sista har vi snittat ungefär 10 spelare vilket är i minsta laget. Nu har vi ett par skador och lite sjukdomar så för hoppningsvis kommer vi upp till 14-15 igen så snart som möjligt. Påverkan blir större än var man tror när det gäller kvalitén på träningarna och det känns lite tråkigt efter den fina försäsongen!. Nåväl tillbaka till matchen, vi pratade innan om att vi ska försöka få ut det vi gör på träningarna så bra. På träningarna fungerar snacket, åkningar utan boll och passningskvalitén är betydligt högre än på match där vi är försiktiga, tar för lång tid på oss vilket ställer medspelaren i en dum situation. Ibland spelar vi iväg bollen "bara för att" utan adress. Full fokus på att inte stressa. Men att inte stressa betyder högre passningstempo och mer skridskoåkning för att kunna i lugn och ro ta nästa beslut. Detta fungerade nästa till 100% i första halvlek, jag räknade till 5-6 släpp bakom rygg, nästa kille fyllde på, vi ägde boll, bytte kant och hotade i djupled både med passningar och med genombrott. Vi hade möblerat om lite i laget på grund av några skador och detta resulterade i en fantastisk första halvlek. Vi var totalt överlägsna och det var spelet som gjorde det. Motståndarna hade inte en chans, vi kom ut med bollen ur närkamperna å ett föredömligt sätt. En gång viker vi ned oss och det är i vårt eget straffområde där vi inte får bort bollen, Detta har vi pratat om och är fortfarande en svaghet som vi måste jobba på. Det var nog det enda dåliga vi gjorde. Vi leder med 8-1 och andra halvleken genomför vi i ett lägre tempo och lite sämre spel på den svårbemästrade isen. Inte mycket att säga. Frillesås/Sunvära backar hem och vi är väl inte riktigt lika kalla när vi anfaller. Fullt försåtligt. Nu var väl motståndet inte på topp det måste vi väl medge. De är inga dåliga bandyspelare men en bit upp till vår nivå. Men grabbarna visar att släpp, vändningar, längre och kortare pass kan sitta på klubban och det kära läsare, kan ingen ta ifrån oss. Slutresultat 11-1 (8-1) Målskyttar: Malcolm 5 Alfons 1 Oscar 2 Ludwig 1 Anton 1 Gaisarn 1 Priset till matchens hemmalirare gick till Noel och priset skänktes av Larsson fritös AB. Erika levererade som vanligt och kiosken gav oss ett fint tillskott i kassan :) Kungälv Bandy Div 1 18 dec 2016 0kommentarer