Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Hammarö Dam Junior (F04-06)

Referat: IFK Hammarö F04/05 - Skövde HF F14

Säsongens första match spelades mot snabba Skövde i Västgötaserien och resulterade tyvärr i förlust. Vi började matchen med ett tufft försvar och stabilt målvaktsspel där vi inte släppte in många mål. Framåt hade vi ett variationsrikt spel med många fina passningar som ger oss bra lägen, däremot får vi inte till fokus i våra avslut. Efter ca 10 minuter står det 2-2 och ungefär i detta läge väljer Skövde att ta ut sin målvakt i anfallsspelet för att spela 7 mot 6. Detta var helt nytt för oss då vi aldrig mött eller tränat på det innan. Det är även här matchen rinner ifrån oss då vi släpper in många bollar bakåt. Det tar sin lilla tid men tillslut lyckas försvaret lösa även denna uppgift galant och Skövde börjar spela med 6 anfallsspelare igen. Överlag är vi nöjda med försvaret under hela matchen, vi har problem med 7 mot 6 men löser det tillslut. Framåt kommer vi periodvis till många fina lägen och har ett jättefint spel men tyvärr håller vi inte nivån uppe under hela matchen. Vi jobbar vidare med anfallsspelet på träningarna för att få till ett snabbare spel med säkra passningar och fokuserade avslut. Det är härligt att äntligen vara igång med matchspel igen!