• Gransholm borta

För kvällens motstånd stod Gransholm. Vi hade pratat om en högpress och det gjorde vi perfekt de första minuterna och vips så hade Elias jobbat ifatt bollen hos deras vänsterback och passade fram Oscar som i sin tur hittade tillbaka till Elias som sedan levererar en fin pass till Noel som tryckte dit 1-0. Nu fortsätter vi att vinna boll högt upp och tvinga fram några riktiga kanonräddningar hos Gransholms bästa spelare för kvällen, deras målvakt. Efter en stund är de dock dags igen för målvakten att vittja nätet. Edwin lyckas skarva in en låg hörna. Efter 2-0 börjar Gransholm jobbar sig in i matchen. Melwin gör några bra räddningar och vi skapar några halvchanser till. Gransholm kommer ut i andra halvlek mycket piggare än vi och har mycket boll. Vi får mest rensa undan till och börja med. 1-2 kommer efter ett snyggt långskott rätt upp i nättaket. Vi tappar boll långt ner och hinner inte dit i pressen riktigt. 2-2 kommer efter en straffsituation och den kändes billig men efter att ha sett reprisen (vi spelade in matchen😎) så var den fortfarande billig……men vi hade nog velat ha straffen om det hade varit tvärtom. Nu börjar vi få tag på spelet igen och skapar lmer framåt. Tillslut ger det resultat. Straff till oss efter en handsituation. Max som löpt otroligt mycket stegar fram för att ta straffen. Lägger bollen tillrätta och backa bak några steg. Ansatsen påbörjas och han kör tittfinten och målvakten går på den. Dessvärre så hamnar bollen utanför stolpen och inte innanför. Det är små marginaler i fotboll. Det kändes som det inte var vår kväll och strax efter gör Gransholm 3-2 och det blir slutresultatet. Ett lika resultat hade nog varit mest rättvist men Gransholm är duktiga och rullar bollen bra. Vi lägger matchen bakom oss och ladda upp mot Älmhult på tisdag. J-18 19 maj 2022 0kommentarer
  • Sandsbro hemma

Tredje matchen och vår första hemmamatch. Efter 1-1 och 0-2 i de två första matcherna står vi på 4 poäng och känslan var att vi går mot 3 nya poäng efter en ledning med 1-0 i ca 60 minuten. Vi backa tiden 90 minuter. Ett regnigt Furuskans med nyklippt och linjerad plan mötte grabbarna när de sprang ut. Uppställningen 4-4-1-1 i defensiven till ett 3-4-1-2 i offensivt, var tanken. Vi sätter inte pressspelet från början men efter hand växer vi ni i spelet. Melwin bryter många långa bollar bakom backlinjerna och Sandsbro skapar inga jätte chanser. Till slut sätter vi pressen rätt mot deras backlinjer och vi kommer till någon halvchans. En ganska händelselös halvlek går mot sitt slut. I halvleken tar vi ett snack om pressspelet och sedan gör vi några justeringar. Andra halvlek startar och efter 10 min får vi en hörna från höger. Vi har några varianter på hörnorna men grabbarna yrade bara omkring så man fick ryta i 😂 (hur svårt ska det vara). Sedan sa jag till Edwin att ta hörnan och slå den till Max så nicka han in bollen i mål. 30 sek efter ligger bollen i mål. Precis så som jag sa till dem👏👍. Nu har de gått 60 min och några halvchanser till har vi. Sedan händer något och Sandsbro blixtrar till inte bara en gång utan 2 gånger på bara 3 min. Trots detta håller grabbarna modet uppe och efter en stund får Noel bollen rättvänd och han älgar iväg. Ett väggspel och friläge och det står 2-2. Nu känns det som vi har läge för 3-2 men då sticker Sandsbro upp igen och 2-3 är ett faktum. 5 min kvar och vi går ner på en 3 backslinjer och chansa framåt. Tillslut får Oscar bollen och driver inåt planen. Väggspel även där och sedan trycker han iväg en projektil som målvakten ser alldeles för sent och jubel uppstår. Extra skönt att Oscar fick skriva in sig i målprotokollet då han skapar mängder av chanser. Nu står vi obesegrade och 5 poäng inspelade. Nästa match är borta mot Gransholm. /Christian J-18 12 maj 2022 0kommentarer
  • Emmaboda borta

Kl 17.00 avgick bussen mot Emmaboda. Karin Darwish hade fixat en härlig pastasallad till oss att ha i bussen. Det brukar det vara rätt bra tryck på bussresorna men grabbar var lugna och fokuserade😎 eller så kanske det berodde på alla nationellaprov osv. Väl framme så möts vi av en fin anläggning och en bra plan. Vår spelplan är 4-4-1-1 för dagen men pga av en känning kliver Ludde av efter 20 min så då går vi över till 4-4-2. Matchen börjar med att vi få ha bollen mycket och Emmaboda backa hem. Några halvchanser har vi innan William B hittar fram till Noel som gör en grym vändning på en 5-öring och lyckas sedan få iväg ett skott och 1-0 till oss. Därefter tappar vi intiativet och låter Emmaboda rullar mer boll. Melwin som är tillbaka i mål efter en tids skada håller oss kvar i matchen med några riktigt bra kvalitets räddningar. 1-0 står sig halvleken ut. Snacket i omklädningsrummet är att vi inte är riktigt nöjda med hur spelet ser ut och vi bestämmer oss för att ändra på det i andra halvlek. Vi går ut till planen med rak rygg och bröstet ut. Grabbarna ser skräckinjagande ut för motståndaren😀. Nu börjar spelet stämma bättre. Vi vinner första, andra och tredje, bollar över hela planen. Oscar skapa chans efter chans men bollen vill inte in. Frank har gått ner på innemitten tillsammans med Emil och de hittar fram fina passningar till Noel som bara springer och springer på topp. Efter 10 min kommer Frank loss på kanten och hittar in till en framrusande Edwin som trycker upp bollen i nättaket. Efter ytterligare 10 min får Emmaboda en man utvisad. Av erfarenhet av förra matchen där vi släppte in 3 mål med en man mer så blev man lite orolig nu. Det skulle visa sig att grabbarna hade lärt sig och Emmaboda skapar knapp något i andra halvlek men vi däremot borde ha tryckt in några mål till. 2-0 slutar matchen med och hela laget gör en kanonmatch. Extra kul att se Melwin och Jesper är tillbaka i spel igen. J-18 4 maj 2022 0kommentarer