• Nu vänder serien.

Match analys Grattis till er som var på Furuskans ikväll och tittade på J-18. 👍😁 De första 45 min är våra bästa någonsin. 4-1-4-1 är vår uppställning. Lindgard har en uppgift och det är att inte låta deras duktiga nummer 14 få någon boll. Det löste han galant. William gör en kanon insats på innermittfältet och vinner många bollar och servera fina passningar. Oscar har verkligen kämpat till sig ett mål och idag gjorde han 1-0 efter en fin löpning på kanten. Noel kommer runt på vänsterkanten och hittar in snett bakåt till Max som skjuter direkt men målvakten gör en kanonräddning. Elias spelade idag som vänsterback och är en av planens bästa spelare ikväll. Hela backlinjen med Ebbe, Viktor, Jesper och Elias håller tätt första halvlek och spelar upp bollen via mittfältet. Riktigt kul att se. Vi stressar inte upp oss utan vill hela tiden rulla boll. Mittfältet med Edvin, Max, William, Lindgard och Oscar är hela tiden på rull och tar löpningar för varandra. Noel löper och kämpa på men idag ville inte bollen in för våran målkung. Tyvärr så måste Ebbe utgå efter 35 min med en känning och Oscar får sina ”kulor” uppskjutna som ett par extra mandlar och blir liggande en stund. In kommer Rasmus och Emil och axlar rollerna perfekt. 1-0 står det i halvlek. Direkt i andra kommer Max runt och spelar in bollen som deras back stöter i eget mål. Vi håller uppe matchen bra men Tingsryd får mer att säga till om. Blir några konstiga domarbeslut och vi tappar huvudet lite och då går det som det brukar för oss. Tingsryd gör mål på en frispark och sedan ett till på straff. Vi rycker ändå upp oss efter det och håller spelet bra. 2-2 blir slutresultatet men vi tar med oss årets bästa 45 min och ser fram emot att möta Emmaboda hemma nästa match. Då är min rekommendation till er. Kom till Furuskans 💙💙💙💙 Ett extra stort tack till Axel Eriksson som tog målvaktsrollen ikväll och gjorde det riktigt bra. Styrde grabbarna med ett positivt och bra snack matchen igenom. 👏 J-18 9 jun 2022 0kommentarer
  • Gransholm borta

För kvällens motstånd stod Gransholm. Vi hade pratat om en högpress och det gjorde vi perfekt de första minuterna och vips så hade Elias jobbat ifatt bollen hos deras vänsterback och passade fram Oscar som i sin tur hittade tillbaka till Elias som sedan levererar en fin pass till Noel som tryckte dit 1-0. Nu fortsätter vi att vinna boll högt upp och tvinga fram några riktiga kanonräddningar hos Gransholms bästa spelare för kvällen, deras målvakt. Efter en stund är de dock dags igen för målvakten att vittja nätet. Edwin lyckas skarva in en låg hörna. Efter 2-0 börjar Gransholm jobbar sig in i matchen. Melwin gör några bra räddningar och vi skapar några halvchanser till. Gransholm kommer ut i andra halvlek mycket piggare än vi och har mycket boll. Vi får mest rensa undan till och börja med. 1-2 kommer efter ett snyggt långskott rätt upp i nättaket. Vi tappar boll långt ner och hinner inte dit i pressen riktigt. 2-2 kommer efter en straffsituation och den kändes billig men efter att ha sett reprisen (vi spelade in matchen😎) så var den fortfarande billig……men vi hade nog velat ha straffen om det hade varit tvärtom. Nu börjar vi få tag på spelet igen och skapar lmer framåt. Tillslut ger det resultat. Straff till oss efter en handsituation. Max som löpt otroligt mycket stegar fram för att ta straffen. Lägger bollen tillrätta och backa bak några steg. Ansatsen påbörjas och han kör tittfinten och målvakten går på den. Dessvärre så hamnar bollen utanför stolpen och inte innanför. Det är små marginaler i fotboll. Det kändes som det inte var vår kväll och strax efter gör Gransholm 3-2 och det blir slutresultatet. Ett lika resultat hade nog varit mest rättvist men Gransholm är duktiga och rullar bollen bra. Vi lägger matchen bakom oss och ladda upp mot Älmhult på tisdag. J-18 19 maj 2022 0kommentarer