Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Göteborg Bowling IFK Göteborg Bowling Herr

Följ

IFK Göteborg Bowling Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
IFK Göteborg Bowling
Bowling
IFK Göteborg Bowling Herr

Kontaktinformation

Namn IFK Göteborg Bowling
E-post info@ifkgoteborgbowling.se

Om IFK Göteborg Bowling IFK Göteborg Bowling Herr


Historia
I Sverige är IFK Göteborg, även kallade Kamraterna, Änglarna och Blåvitt, känt som Folkets Lag. Idrottsföreningen i sig har en historia från tidigt 1900-tal. Många förknippar IFK Göteborg med vårt kära fotbollslag som är Sveriges mest framgångsrika fotbollsklubb. Men det finns fler sektioner som kämpar för våra blåvita färger, som vi, IFK Göteborg Bowling.

IFK Göteborg Bowling
Vi är otroligt stolta över att vara med i en sådan framgångsrik idrottsförening och vara ett ansikte utåt för vår älskade stad Göteborg. IFK Göteborg Bowling blev 100 år 2017. Sektionen startades 1 april 1917 och var då en av landets första bowlingklubbar. Namnet var då Kägelklubben IFK, vilket 1931 ändrades till IFK Göteborgs Bowlingsektion.
Kärntruppen från 1917 bestod av en trio, Herbert Johansson, Ordförande, Erik Alstam, Sekreterare, och Oskar Andersson, Skattmästare. Dessa tre plus ytterligare tolv man utgjorde grunden för IFK's framtida bowling. Man spelade då i gamla Arkadens 4-banshall.

Många toppspelare har under åren berikat vårt lag. Främsta meriterna utan konkurrens har vår världsmästare från 1954, Gösta Algeskog, som 18 år gammal började sin bowlingbana 1942 i Mässhallen. Under många år var han den ledande stjärnan i klubben, i staden, i landet, nordisk mästare, topplaceringar i EM och representerade Sverige i sex VM-turneringar.
Stort att nämna är också Bo Hedén som blev Europamästare 2010.

Herrarnas A-lag spelar i Division 2 Norra Götaland 2018-19, F-laget spelar i Division 3 Nordvästra Götaland.
Ungdomslaget spelar i Svenska UngdomsLigan (SUL), Reservklass 3 Göteborg (4-manna B-lag) samt i den inofficiella samarbetsserien i Göteborg, Göteborgs UngdomsSerie.

Mål
Vår målsättning för IFK Göteborg Bowling är att inspireras och utvecklas som spelare. Vi vill att medlemmar, stora som små, skall känna delaktighet och stor glädje i vår klubb. Vi satsar mycket på vår ungdomssektion som är vår framtid. Vi siktar på att avancera och vårt mål är att återigen spela i Allsvenskan inom en snart framtid.

En stad - ett lag