• Storseger mot Velen

Det blev storvinst när tabelljumbon IFK Velen gästade Åsvallen idag. 9-0 blev slutresultatet efter 5-0 i halvlek. Målen gjordes av Emil Henriksson 4, Viktor Qvist 3, Oskar Gunnestrand och Marcus Lundgren. Siffrorna speglar matchbilden ganska bra där Ås var det spelförande laget och Velen stack upp i några få kontringsanfall. Bra laginsats av Ås med extra plus till 4-måls skytten Emil Henriksson A-lag Herrar 12 jun 2022 0kommentarer
  • En poäng i Sunne

Igår kväll spelade IFK Ås A-lag den uppskjutna bortamatchen mot IFK Sunne U. Vi börjar matchen fokuserat och disciplinerat. Sunne har visserligen en del boll, men utan att skapa de stora chanserna. Vi har några skapliga kontringar som tyvärr inte resulterar. Sunne skapar efterhand ett par skott från distans som var lite knepiga och även ett skott i stolpen. Vi är ändå rätt nöjda med prestationen i första halvlek. Andra halvlek ökar Sunne trycket lite och några halvchanser skapas. Dock utan resultat. Vi sticker upp när Jawad får ett bra skottläge och Emil H får ett fint läge på en hörna. Den stora chansen får dock Sunne med några minuter kvar, men i fritt läge skjuter de över. Matchen slutar därför 0-0. Jag tycker detta är en väl genomförd match där Viktor Q gör det han ska i mål. Försvarslinjen har bra kontroll och är fokuserade där positioner hålls. Mittfältet tar många löpmeter och ligger allt som oftast rätt i sina positioner. Anfallsspelet där Emil H får jobba rätt ensam gör det förtjänstfullt, och hela tider hotar i kontringsspelet. Ja, helt enkelt en laginsats där ändå lite extra beröm ges till Jaller som är en spelare som inte bara är bra själv, utan gör också sina medspelare bättre. Nu tar vi med oss detta så hoppas jag att vi kan göra en minst lika bra match på söndag då Velen kommer på besök till Åsvallen. A-lag Herrar 8 jun 2022 0kommentarer
  • Förlust i Mangskog

När Ås mötte Mangskog på fredagskvällen blev det Mangskog som gick segrande ur fighten med 4-1 efter 2-0 i halvlek. Mangskog startade matchen bäst och dominerade 1:a halvleken. Ås gjorde en rejäl uppryckning i andra och tryckte tillbaka Mangskog rejält i perioder. Reduceringen till 2-1 kom genom Viktor Qvist på ett skott från distans. Mangskog satte spiken i kistan till 3-1 med ca 15 minuter kvar när de tilldömdes en straff efter en av sina kontringar. Mangskog gjorde även 4-1 innan slutsignalen ljöd. Trots förlusten en godkänd kämpainsats av Ås. Extra plus till Issa , Björn-Erik och Marcus L. A-lag Herrar 3 jun 2022 0kommentarer