• Seger borta mot Önnered 13/1

Matchen startar med att vi byter mål med varandra första 10 min fram till 4-4, där gör vi ett litet ryck och går till en tremålsledning. Resten av halvleken håller vi ledningen och drygar ut den något innan halvtidsvilan och går till ledning med 13-9. Ganska målsnål första halvlek beroende på starkt försvars och målvaktsspel från vår sida, framåt har vi dock siktet lite för dåligt inställt med många skott utanför målramen. Andra halvlek startar vi upp bra och vi kan ganska snabbt rinna ifrån till ledning med 9 bollar efter ca 10 min. Resterande del av matchen så ligger vi stabilt med ledning på 9-11 mål, vi slappnar dock av litet på slutet och Önnered kan hyfsa till siffrorna med fyra raka mål innan slutsignalen. En bra insats där vi återigen står väldigt starka bakåt. Framåt ser det stundtals riktigt bra ut också, vi trycker på riktigt bra i 1:a och 2:a fasen som ger oss många till synes enkla mål. Uppställt ser det stabilt ut men där har vi en del förbättringspotential att plocka fram. Vi åkte tyvärr på en tråkig skada när Axel drog hälsenan i mitten på andra :( Dagens målskyttar MQ 7, Martin 7, Totte 6, Viktor 2, Filip 2, Erik W 2, Hannes 1, Erik L 1 F-11 14 jan 2019 0kommentarer
  • Lite förhandsinfo inför USM steg 3, Västerås 2-3/2

Hej, Tänkte att det kunde vara av intresse att få lite förhandsinfo inför Steg 3 i USM som arrangeras av VästeråsIrsta HF Spelplats: Bombardier Arena A och C-hall, Vasagatan 73 Spelprogram: Lördag den 2 februari 18:15 Västeråsirsta HF – IF Hellton Karlstad Arena C 19:45 HK Malmö – Alingsås HK Arena C Söndag den 3 februari 10:00 Västeråsirsta HF – HK Malmö Arena A 10:15 Alingsås HK – IF Hellton Karlstad Arena C 14:00 IF Hellton Karlstad – HK Malmö Arena A 14:15 Västeråsirsta HF – Alingsås HK Arena C Jag har bokat boende för laget på Scandic Västerås, Pilgatan 33. Kostnaden för hotellet kommer att vara runt 350 kr/person. F-11 20 dec 2018 0kommentarer
  • Förlust mot Hallby 15/12

Första halvlek är ganska målsnål där vi ligger några mål efter i stort sett hela halvleken. Som mest ligger vi under med fyra bollar men vi lyckas ta igen till underläge 10-8 i halvtid. Andra halvlek fortsätter i samma stil där vi ligger under med två till fyra bollar större delen av halvleken. Med trettio sekunder kvar och underläge 20-22 så tar Hallby timeout, vi går ut och spelar man-man och lyckas erövra boll no ch reducera med 20 sek kvar. Hallby gör avkast och vårt man-man spel lyckas ännu en gång och vi kommer till nytt avslut med mindre än fem sekunder kvar. Vi jublar i tron om att vi lyckats kvittera men domaren hade sett ett övertramp och underkände målet ! Surt !! Vi var verkligen värda en poäng med den inställningen och kämpaandan vi visade i denna matchen. På det stora hela gör vi en bra match, stabilt bakåt och helt ok framåt. Om det är något som vi skall träna på så är det våra avslut som kan förbättras en hel del. Bara att ta nya tag och visa dem i returen den 3/1 vart skåpet skall stå ! Målskyttar Filip 6, Viktor 4, MQ 3, Melker 3, Erik W 2, Axel 1, Hannes 1, Linuz 1 F-11 17 dec 2018 0kommentarer