• Piratpingviner sätter skräck i reservserien till hösten

Älvstrandens herrar har inlett ett samarbete med Guldheden Penguins och föreningarna kommer ställa upp med ett gemensamt lag i herrarnas reservserie till hösten. Laget i reservserien är ett viktigt komplement till herrlaget för att alla ska få ordentligt med speltid, men då både vi och Guldheden har haft lite tunt med folk i reservserien blir det en riktig win-win situation att anmäla ett gemensamt lag. Matcherna mot Guldheden i herrtvåan har ofta varit jämna och en smula griniga, ska bli spännande och roligt att få kämpa på samma sida till hösten. A-Lag Herrar 31 maj 2018 0kommentarer
  • Första nyförvärvet inför säsongen klart!

Årets första nyförvärv är klart och vi välkomnar Jacob Söderqvist till klubben och herrlaget. Fem snabba frågor till Jacob: Ålder? -Snart 25 år Position? -Stadig back Tidigare klubb? -Arvika IBF och Mangskog SK Vad kan vi förvänta oss av dig? -Många vunna dueller i hörn, ett brinnande engangemang och många löpmeter. Vad visste vi inte om dig? -Har fler skäggprodukter än gjorda mål på träning. Välkommen Jacob! A-Lag Herrar 26 apr 2018 0kommentarer
  • IBF Älvstranden - Frölunda IBK

Älvstranden – Frölunda 4-6 Något tilltufsade efter en tuff höst med många skador och flera tunga förluster, kan vi ändå se med tillförsikt på den stundande våren. Max och Ante är tillbaka, men tyvärr har vi fortfarande Gurra, Nygren och Bech på skadelistan. I första perioden känns det som att vi inte alls är med, och Frölunda gör två snabba mål, varav ett riktigt skitmål där bollen stilla rullar in mellan benen på Rasmus. Darrell gör dock 1-2 och stoppar Frölundas offensiv något. Sedan tar Frölunda över igen och vi har inte sprungit bort gröten ur benen riktigt. I andra perioden spelar vi mycket tryggare – ett bättre försvarsspel och inte lika mycket chanspassningar resulterar i att vi vinner andra perioden med 1-0 då Martin och Tobbe gnetar in ett mål. I början av tredje gör Adam dagens snyggaste mål på pass av Jocke och nu är ställningen 4-4! Frölunda ser nu lite skakade ut – de spelar bra med många snygga instick, men väldigt få skott kommer in mot Rasmus. Tiden går och det är lite hawaiispel under 10 minuter. Med 7 minuter kvar lyckas utmärkte Halldén i Frölunda få in ett ledningsmål, och trots massiv press i slutet lyckas vi inte kvittera, utan istället fastställer Halldén slutresultatet till 4-6. Trots förlust tycker jag ändå att vi spelar mycket bättre än vi har gjort på länge, framför allt i försvaret. Här hade vi i alla fall chansen, men orkade inte riktigt fullfölja. Max är tillbaka i gammal god form och irriterar motståndaren genom att aldrig ge sig – härligt att se dig igen, Max! Roligt även att Ante har kommit tillbaka från sitt asienäventyr – du bidrar med fart och tyngd i anfallet! 3 pirater till Tobbe för två distinkta mål 2 pirater till Max som återfinns över hela plan men ändå är på rätt plats i försvaret 1 pirat till Lyster för en lysande insats med tanke på minimal matchträning HÅKAJ A-Lag Herrar 25 jan 2018 0kommentarer
  • Backadalen - Älvstranden 7-2

Dags för derbymatch mot Backadalen, en match som egentligen skulle spelats efter jul. Älvstranden ställer upp med en decimerad trupp efter flera insjuknanden under matchdagen. Trots detta startar vi i ett rasande tempo och sätter press på hemmalagets backar redan efter tekning och gör 0-1 efter 35 sekunder. Backadalen återhämtar sig dock och har ett spelövertag vilket resulterar i både kvittering och ledning i periodpaus. I andra perioden tar Backadalen över helt och straffar oss hårt när vi gör misstag, och det är många misstag och missförstånd. Redan efter 00.42 gör de 3-1 och fyller på med ytterligare ett mål. Med fem minuter kvar får de dessutom en straff som Rasmus klarar men i efterföljande PP sätter de snyggt dit 5-1 innan periodpaus. Backadalen har redan efter fem minuter i tredje punkterat matchen med ytterligare två mål. Vi får dock ett antal chanser att komma tillbaka då hemmalaget drar på sig fyra utvisningar i tät följd. Vi har fyra spelövertag i denna period, och totalt fem, men lyckas inte få in dit ett endaste mål. Allt går i täcket eller räddas av deras målvakt. Med två minuter kvar får Backadalen ännu en straff som Rasmus lyckas rädda. I efterföljande boxplay lyckas vi att trycka in slutresultatet 7-2 efter en udda situation med en målbur som är på väg att falla ner över en alldeles utmärkt hemmamålvakt. 3 pirater: Martin 2 pirater: Rasmus 1 pirat: Max A-Lag Herrar 13 nov 2017 0kommentarer
  • Match mot Backadalen flyttad

Herrlagets match mot Backadalen, som skulle spelats den 23/1, kommer istället att gå av stapeln nu på måndag den 6/11. Matchen startar kl 19:30. A-Lag Herrar 31 okt 2017 0kommentarer