• Derby på Ekäng! Hyssna - HUS FF

Hyssna tog emot HUS FF på hemmaplan i tisdags! Publiken strömmade till, spänningen kändes i luften och det var två beslutsamma lag som möttes. Domaren blåser igång matchen och derby-nervositeten är påtaglig. Vi ser ett par förhastade beslut, pass som går lite fel och även någon tjong-boll. Det lugnar ned sig så småningom och vi kan i perioder rulla fin boll. Julia Johansson på vårt innermittfält gör ett riktigt slitjobb och levererar fina pass och får till flera skott på mål. Det är även fler tjejer som vågar sig på att skotta, men inget rullar in bakom HUS målvakt! Hyssnas backlinje med Maria, Leek, Carlsson och Martinsson gör en fantastisk insats och visar upp ett samspel som gör en tränare stolt. Dagens målvakt får röra bollen 2 gånger under första halvlek och tur är väl det för det är nämligen vår kära anfallare Elin Grönesjö som ställt sig mellan stolparna för första gången. I halvtid står det 0-0, precis som den första derbymatchen slutade i våras på Lygnevi. I halvtid diskuteras hur vi kan arbeta mer offensivt och de första 10 minuterna av halvleken är det Hyssna som har pressen. Sedan händer något, HUS ligger på och trycker tillbaka Hyssna som hannar i knät på vår andra debuterande målvakt, Emilia Skogum. Hon får bekänna färg och gör flera snygga ingripanden i målet. Stundtals är det som att bollen fastnar på en kant, spelet är tufft och blåmärken växer fram. Som tur är säljs det ordentligt med toast i kiosken som håller uppe humöret på publiken som fortsätter heja fram oss. Kajsa Eriksson gör ett riktigt gott jobb på innermittfältet och med hjälp av henne och de andra får Hyssna igång sitt spel igen. Emma Ring lägger efter en snabb löpning in ledningsmålet, 1-0 i 70:e minuten! Hon kommer ett par minuter senare igenom igen, men denna gången ser vi istället en fin räddning. Vi ligger på för ytterligare mål, får ett par fina chanser, men det blir inget. Istället får HUS hörna i slutminuten som sätter hjärtat i halsgropen. Matchen slutar 1-0 till Hyssna och derbysegern sitter gött hos tjejerna! Tack för kampen HUS, nästa gång möter vi Örby och väntar oss ytterligare en tuff match. Fredag 23/8 i Örby, kom dit och stötta oss! A-lag Damer 22 aug 2019 0kommentarer
  • Hyssna IF - Sjömarken U, 16/8

Hemmamatchen mot Sjömarken U i fredags visade sig bli en rolig match att spela! Hyssna ställde upp med ett betydligt äldre lag än det för dagen mycket unga U-laget, detta behöver visserligen inte spela in överhuvudtaget. Men Hyssnatjejerna fick ganska snabbt grepp om matchen och vi fick se många fina passningar och ett fint lagspel. Bland annat kom Ella Ryhr runt på sin kant flertalet gånger. Det fina spelet resulterade också i ett antal hörnor och målchanser, Elin Grönesjö placerade bollen vid sidan av målvakten och 1-0 målet i 28e matchminuten var ett faktum! Efter att ha haft flera skott på mål i både matchen mot Öxnevalla och mot Sjömarken var det äntligen dags för vår hårt arbetande högerback, Emelie Carlsson, att med sin vänsterdojja lägga en stenhård boll rätt i mål. Jag tror att det var i sviterna av en hörna. 2-0 i halvtidsvila och ett gult kort till Hyssnas Ryhr innan dess också. Till andra halvlek bytte Hyssna runt med nya spelare på många positioner och trots det bibehölls matchbilden. Det tolkar vi som att vi har en stor och bred trupp som kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt. Vi fortsatte lira på och stämningen kändes god, Moa Halldorsdottir var på hugget och tryckte in 3-0 målet efter bara någon minut. Matchen löpte på och alla gjorde fina prestationer, även Sjömarken fortsatte kämpa på och gav aldrig upp. Inte ens när de fick spela med en spelare mindre i slutet av matchen pga två olyckliga skador. Krya på er! 4-0 kom i 72a minuten där Moa Halldorsdottir återigen var framme, kunglig insats och kämpaglöd i Moa som också vann matchens drottning! Publikskaran nådde till strax över 50 besökare och vi fick massor med fika över i kiosken. Vi hoppas på än mer stöttning av våra supporters på tisdag då vi möter HUS FF hemma kl 18:30. Välkomna till Ekäng! A-lag Damer 19 aug 2019 0kommentarer
  • Höstsäsongen är igång!!

Ett sent matchreferat från höstsäsongens första match! En match som spelades i söndags på Hedevallen i Öxnevalla. Senaste mötet mot detta lag utspelade sig i våras med snöfall, den här gången var vädret betydligt bättre. Matchen startade lite trevande, känslan var att båda lagen hade en nervositet som ledde till ett stressat spel. Allt efter matchminuterna tickade började man komma in i matchen. Hyssna hade trixat lite med uppställningen av laget vilket tjejerna kände av både på positiva och negativa sätt. Vilma Ryhr spelade på vänsterkanten och kom runt flertalet gånger och skapade både inlägg och hörnor för laget. På mittfältet såg vi en resolut Skogum fånga upp boll på boll som hon sedan fördelade vidare i laget. Emelie Karlsson och Clara Martinsson fick även de chansen att komma upp i banan och testa på skott. Hyssna hade också med sig två debutanter till denna match! Maja-Stina Arnell och Anna Larsson, båda hade inte spelat match på ett bra tag men löste det på ett grymt sätt. Härligt att ha er på plan! Maja-Stina hoppade dessutom in som målvakt i första halvlek, riktigt modigt. Och Anna var väldigt ivrig att komma in på plan att hon vid ett tillfälle hoppade in som Hyssnas tolfte spelare, dock bara för ett par sekunder. Hur som, det böljade lite fram och tillbaka i matchen och i halvlek stod det fortsatt 0-0. I andra halvlek började Emma Ring med att sätta dit ett snyggt skott efter att ha kommit loss på sin höger kant, 0-1 Hyssna i 47e minuten. Efter detta fick Hyssna möjlighet på möjlighet i både Emma Ring och Elin Grönesjö som samspelade på ett snyggt sätt offensivt. Öxnevallas målvakt spelade långt ut och avvärjde många farliga situationer med fina ingripanden. Under andra halvlek blev kroppskontakten och tacklingarna alltmer frekventa. Kanske var det för att man började känna sig trött eller kanske var det för att man ville så mycket? Domaren hade hur som helst mer att göra och matchen blev roligare att titta på för den stora publik som tagit sig till Öxnevalla denna söndag. Resultatet höll i sig och slutade 0-1 till Hyssna, grymt jobbat hela laget! Vi tackar även Öxnevalla som har en fantastisk gästvänlighet, för att inte tala om fikakorgen som vi ledare fick. Nästa match spelas nu på fredag, hemma mot Sjömarken U kl 18:30, välkomna! A-lag Damer 14 aug 2019 0kommentarer