• Första vinsten för säsongen

Kul seger igår i den sena söndags-matchen i Eriksdahlshallen mot Runby, slutsiffrorna skrevs till 6-3. Första perren var relativt jämn och mållös. Inget att notera. Andra perren rivstartar De Vide, och har gjort två mål redan efter 2.09 min spelade. Kul. Högalid spelade rätt så bra första halvan i period 2, sedan började Runby stressa högt och fick ”momentum”, när perioden var slut så var ställningen 2-2. Ganska rättvist tycker jag. I sista perren så tror jag Högalids försäsongssatsning gav resultat, då de orkade det lilla extra och kunde gå upp till 5-3, och sedan avgöra i tom bur genom Torkkel. Noteras bör göras att Torkkel i sekvensen innan missade ett helt öppet mål i tom bur.. Hemskt.. Men Högalid var lite bättre, så summa sumarum rätt lag vann. Kul. Man of match blev tydligen Lunkan, vilket egentligen ingen hade något emot. Han var nog bäst. Övrigt att notera: 1. Årets frislagsvariant vid Högalids 2-0 mål, grabbarna tappade bollen typ 3 ggr, sen sköt Lunkan rakt i mål. Snyggt. 2. Utöver sekretariatet så fanns 1 åskådare på plats, såldes inga problem att hålla avstånd. 3. Undertecknad tyckte även att Mike var duktig i kassen. 4. Pilgrims-Falk var kapten för andra matchen och gjorde inte bort sig. Match igen nästa söndag mot Nacka. A-lag Herrar IB 28 sep 2020 0kommentarer
  • Förlust i Premiären

Tung uddamålsförlust senast mot Lindingö med 7-6, som tur är har vi chans till revansch nu direkt på söndag kl 20.15 Eriksdalshallen mot Runby. Kan bli en väldigt spännande match! Dock Max 50 pers i lokalen. A-lag Herrar IB 25 sep 2020 0kommentarer
  • Seriepremiär

Lördagen 19e Sept 11:30 är det seriepremiär borta mot IBF Offensiv. Fans i grupper över 50 pers undanbes. Frågan alla ställer sig är i vilken form Z är i? Åkt dit och kolla så får ni se.. A-lag Herrar IB 9 sep 2020 0kommentarer
  • Rapport från DM (signerad coach)

11 innebandygubbar (och en målvakt) åkte till rotebro... Danderyd Match mot det nya div 3 gänget från Danderyd som förra året vann samtliga sina matcher i div 4. Danderyd får inleda med straff som sitter och vi får börja matchen i underläge. Vi startar matchen ganska bra och håller boll på ett helt ok sätt. Lallo gör säsongens första balja efter en finfin prestation av Dogge som tempoväxlar förbi sin center och serverar Lallo som efter lite hopp och studs kan få bollen i nät. Efter det tar vi också ledningen genom Wille som kom och bli helgens poängkung. Danderyd har svårt att komma till men äter sig så småningom in i matchen när vi sänker vårt bolltempo. Det är nästan så vi får för mycket tid och transporterar mer än vad som va nödvändigt. Joel åker på en utvisning och ett ovant boxplay kan inte värja sig och matchen är kvitterad. resten av perioden kommer vi inte heller upp i kvalité men inga fler mål faller innan pausvilan. Andra perioden är bättre men än avslutningen men Danderyd gör ändå 3-2 direkt i andra men matchen håller sig ganska jämn och tillslut kan Z hitta Wille med en finfin passning på bortre stolpen som med öppet mål kan kvittera. Matchen böljar fram och tillbaka där vi har en hel del bra chanser att ta ledningen. Tyvärr så blir en felpassning/rensning efter 8 minuter kostsam och Danderyd kan göra matchens sista mål då vi inte lyckas få in bollen trotts en forcering på slutet. Efter matchen är vi besvikna då vi känner att vi hade mer och ge mot ett Danderyd i en match som hade kunnat gå lite hur som helst. Matchens lirare: Eric Svenningson ...och så va de bara 9 (och en målvakt)... Farsta Div 1 laget Farsta kom med full trupp och storfavoriter på förhand. Vi inleder med en straff som Wille tyvärr bränner. Vi krigar på ganska bra matchen igenom och har bland annat 3 ramträffar innan Farsta gör 1-0. Känslan är att vi håller huvet högt matchen igenom men att vi helt enkelt inte räcker till och när bollen inte studsar vår väg så blir det tufft. Vårt mål görs 19.59 i första perioden av debutanten Nisse "goal scorer" (självutnämnt). Matchen slutar 6-1 och även om vi inte kom nära hade vi nog kunnat göra minst 2-3 mål till. Matchens lirare: Nils Lundberg ...och så va de bara 8 (och en målvakt) Vaxholm Det är två trötta lag som möts och Vaxholm gör 1-0 på sin straff. Det må vara hänt men i inledningen av matchen är vi oerhört ihåliga och Vaxholm rinner på tok för lätt iväg till 4-0 innan vi vaknar till lite men Vaxholm leder med 3 bollar i periodpaus. Vi ändrar lite i taktiken och tar upp jakten, men vi kommer inte närmare än 1 mål. Vi är det bättre/piggare laget i andra men Vaxholm håller undan och vinner med 8-6. Noterbart från matchen är att Lallo hänger två men matchens (ja, hela DMs höjdpunkt alla serier inräknade) är när undertecknad, i boxplay, slut vänder ut och in och slår knut på en vaxholmsspelare innan bollen borras upp i bortre krysset. Detta mål kommer vi givetvis prata mer om i veckan (säsongen) som kommer.(reda. anm. Resterande deltagande spelare delar denna beskrivning). Matchens lirare: Lallo Redan nu på Onsdag kliver vi in i nästa utmaning: träningmatch mot Sickla. Ingen publik till denna fight, men vi ser fram emot att träffa alla supportrar till premiären nästa helg. /Coach A-lag Herrar IB 9 sep 2020 0kommentarer
  • Inför Säsongen 2020/21

Som alla är medvetna fick förra säsongen ett abrupt slut. Högalid hade dock gjort en bra säsong och hamnade till slut på en kvalplats när säsongen slutade. Förbundet beslutade att Högalid automatiskt fick ett avancemang, vilket innebär att laget spelar Division 2 säsongen 2020/21. Ett rättvist beslut, enligt Högalids egna Manager Markus Falk. - ”För oss fanns det inget annat. Vi är redo, och jag är glad att förbundet ser det på samma sätt som vi” Laget börjar träna redan nästa vecka på Tisdag i Vintervikshallen och börjar med att ladda upp inför DM där laget kliver in 5-6 September. Tränaren Ronnie Johansson är tydlig med vad målet är. - ”Vi går för Guld, såklart! Förhoppningsvis har vi kvar förra årets skyttekung” Spelschemat för Division 2 har ännu inte fastställt, men vi siktar på att vara redo i slutet på September. Vill man komma och provspela eller tror att man kan vara ett tillskott till laget får man gärna skicka ett mejl till herrar@hogalid.com. A-lag Herrar IB 11 aug 2020 0kommentarer
  • Inför säsongsavslutningen

Nu återstår det endast två matcher av grundserien och Högalid hänger med i toppskiktet. Runby leder serien och vi hittar Högalid på en andraplacering. Vinnaren av serien går direkt upp till div 2 och tvåan kommer att få spela kvalspel. 1. Runby IBK 15 38p 2. Högalids IF 16 35p 3. Sickla IF 15 32p 4. Kälvesta FBC 15 31p Kom gärna och heja fram Högalid till andraplatsen. Näst sista matchen spelas nu på lördag klockan 16.30 och Sundbyberg står för motståndet. Ses i grottan! A-lag Herrar IB 10 mar 2020 0kommentarer