Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om HC Lidköping Red Roosters

Följ

HC Lidköping

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
HC Lidköping Red Roosters
Välj lag

Kontaktinformation

Namn HC Lidköping Red Roosters
Adress Mellbygatan 54
Postadress 53151 Lidköping
Telefon 0702-77 96 80
E-post hcl@hcl.nu
Orgnr 869001-1112
Öppettider Måndag - torsdag 08.00 - 16.00 Fredag 08.00 - 15.00 Lunchstängt 12.30 - 13.15

Om HC Lidköping Red Roosters

Välkomna till en ny händelserik säsong med HC Lidköping!

Ishockeyn har sina rötter från 1800-talet, men i Lidköping fick inte sporten fäste förrän i slutet av 1960-talet. Klubbar som IK Star och Sjödalens BK frambringades men blev kortlivade projekt. Sedan startades Hockey Club Lidköping 1976.

1997 var ett händelserikt år för HCL. Efter flera års kamp fick staden äntligen ishall och klubben bytte logga till en tupp och tog namnet HC Lidköping Red Roosters.

HCL hade några tunga år sportmässigt i slutet av 90-talet. För att få lite drag kring hockeyn slog Lidköping och Skara ihop ett lag med namnet Red Roosters Hockey säsongen 2000/2001 - utan större framgång.

Sammanslagningen lades ner och Lidköping stod utan A-lag under två säsonger. Men 2003/2004 drog A-lagsverksamheten i gång igen, denna gång i Lidköpings regi.

Klubben med 35 år på nacken har genom åren oftast tillhört de lägre serierna men lyckades nå division 2 efter lyckosamma kvalspel 2007 & 2011.

Idag spelar HC Lidköping i div 3

En av föreningens målsättningar, är att spelare huvudsakligen ska rekryteras från de egna leden. Klubben skall också på sikt etablera ett starkt seniorlag i division II och ha ett juniorlag i den högsta distriktsserien. I detta fortsätter föreningens satsning på specialprogram ishockey i samarbete med De la Gardiegymnasiet. Vi kommer framledes att profilera detta mycket starkare då gymnasiet är ett bra och kvalitativt stabilt utbildningscentra, med ett bra urval av program.

Vi vill entusiasmera, engagera och motivera ungdomar att spela ishockey, föräldrar att stödja sina barn och vi vill få fler medlemmar som kan dela på sysslorna. Verksamhetens grund består av bredd där alla får möjligheten att utvecklas utan begränsningar och där alla kan känna delaktighet.

Ungdomarna ska ha roligt tillsammans med sina kamrater och ledare. Föreningen ska vara en trygg fritidssysselsättning för ungdomen, där respekt för regler, kamrater och medlemmar är en naturlig värdegrund. Vi tar vårt samhällsansvar på allvar!

Klubben vill fostra bra ishockeyspelare med stark klubbkänsla. Genom att hålla bredden i lägre åldersgrupper säkras spelarkvalitén i föreningen. Vi strävar efter ett gott samarbete med övriga föreningar för att erbjuda ungdomarna bästa tänkbara utvecklingsmöjligheter. Vi vill utbilda ledare och spelare samt skapa en god kunskap om vår idrott. Våra ledare ska vara ett föredöme och representera vår förening.

Vi accepterar aldrig dopning, droger, mobbning eller rasism vare sig det är i samband med idrottsutövandet eller vid sidan av detta.

Vi hoppas att Du tycker som vi!

Välkommen till HC Lidköping, idrott när den är som bäst!