• Referat: KFUM Lidingö Cows - Hammarby Basket

Seriepremiär och första matchen sedan 12 mars. Börjar med att coach missar utsatt samlingstid och får skämmas. Johanna hade lämnat återbud på förmiddagen men vi hade nio spelare på plats. Lite trevande inledning från bägge lagen som var poängsnåla. Vi tar tag i spelet i slutet av perioden med två raka treor och avslutar med lugn tvåa så vi leder med 15-11. Lidingö har saggande spel som öppnar för skytte utifrån. Ibland är vi lite för ivriga att ta dessa skott innan vi riktigt kommit upp med hela laget. Är i början inte så heta på offensiva returer. Något som hade både toppar och dalar under matchen. Fortsatt hyggligt försvar men lite snälla. Vi har bara tre foul efter första halvlek. Vi jobbar bra ute på golvet som resulterar i flera steals. Fortsätter med bra distansskytte utifrån och känns att alla är delaktiga och tar för sig. Drar ifrån i andra perioden och i halvlek har vi 37-22. I år kort halvtid så vi vårt snack direkt. Har bra variation i anfallet där vi vartefter känner vad som funkar bäst för dagen. Provar kort med ny insidespelare för att få ut deras stora spelare från korgen och kanske hitta annorlunda avslut. Får en smärre skada, knä mot knä, som sen visade sig inte så allvarlig. Under matchen går flertalet av Lidingös spelare i golvet men tror inte vi fick foul vid något av dessa tillfällen. Domaren sa efter matchen att han kan ju inte blåsa för bra försvar. Plockade även flertalet offensiva foul. Leder 55-34 inför sista. I sista perioden är det lite locket på för att få i bollen. Spelar bra och får bra avslut. Lite stillastående ibland utan den här intensiteten som vi kan ha med cuttar. Låter även Lidingö ta lite för enkla returer utan att jobba både med egen utblockering och lagmässigt. Kanske lite oförtjänt tog jag time-out och poängterade detta. Att släppa in 45 pinnar denna eftermiddag kändes onödigt mycket. Speciellt när man tittar på hur de får i sina pinnar. Håller spelet uppe under sista perioden och konstaterar att vi vinner alla fyra perioderna. Till slut seger med 67-45. B-lag Damer 21 sep 2020 0kommentarer

Första matchen 2020 och endast en träning sen mitten av december. Hur har vi med ork och hur har vi med minnet från set. Lite nytt har vi ju också tittat på i slutet av 2019. Redan under uppvärmningen nämner Julia tveksamhet till spel iom knäont. Matchen börjar med att Lidingö gör 5-0 på några minuter. Bl.a. presenterar sig en duktig trepoängsskytt som under matchen gör 5 st treor. Har ändå bra rörelse i anfall och sakta kryper vi ikapp och även förbi. Några fina spel med bolltempo visar att vi inte tappat så mycket under uppehållet. Vi har genomgående bra variation i set och blandar även med fritt spel. Testar nytt både i anfall och på inkast. Ännu inte 100 men känns som vi har koll och finns att bygga vidare på. Under andra perioden drygar vi ut vår ledning några gånger men Lidingö kommer gång efter gång tillbaka. Vi går till halvtid med 29-21. Har viss foulbelastning på Sanna och Cissi efter kanske lite tveksamma beslut men vi accepterar och spelar vidare. Detta samtidigt som Lidingö åker på en T och ett U under matchen. Pratar i halvtid om att utgå från 0-0 för att vara på då direkt. Spelar en riktigt bra Q3 både i anfall och försvar. Så pass bra lagförsvar så vi inte har en enda foul under perioden. Under andra halvlek testar Lidingö en stund att gå ner i zon. Denna löser vi fint med set och med bra distansskytte. Tar bättre ansvar under egen korg och släpper inte till så många returer som vi gjorde i början av matchen. Vi, Sanna, foular en bit in i sista Q men var väldigt tydlig med att inte behöva bytas ut. Detta var enda foulen under hela andra halvleken. Minnesbild bla när deras spelare drivar in i mitten och möts av försvarare plus hjälpförsvar. Hon går i däck och har åsikter men vi ser det bara som bra försvarsspel. Minnesbild även när Lisen spelar försvar på oss… Håller tempo och intensitet hela vägen ut och vinner matchen med 65-41. B-lag Damer 13 jan 2020 0kommentarer
  • Referat: Alvik / Solvik - Hammarby Basket

Sista matchen innan serien vänder. Som omväxling spelar vi i ljust ställ då vi lyckligtvis har vändbart ställ som Solvik saknar. Är med ett leende man sitter och tittar på tjejernas uppvärmning. Strukturerat och koncentrerat. Tror redan där vi får visst övertag på våran motståndare. Vi låter och vi märks. Lagen följs åt i protokollet inledningsvis och Soilvik ligger lite i förarsätet. Julia trampar snett på motståndares fot och haltar av ganska tidigt i Q1. Försöker hålla igång foten för att kunna fortsätta. Vi drar ifrån en del i slutet av perioden och leder 16-7. Fortsatt varierat anfall i Q2 även när Solvik går ner i zon. Kör en del set anfall som känns bra och vi får en del bra lägen där. Drar ifrån ytterligare även om vi nog borde ha bättre procent på fria lägen som vi skapar och får. Har en hel del fina inspel till inside och även öppna skott mot Solviks saggande zon. Leder 29-10 i halvtid. Vi har bra rotering på spelare, nu med Julia permanent på bänken. Trötthet märks mer och mer hos Solviks spelare som inte riktigt är med i sin zon. Kliver ofta in från base efter vi vänt spelet och är öppna för insidespel. Märks även att vi har bra med spring i benen när vi breakar. Bra push framåt med bollen och flera öppna avslut. Att försvaret är bra kan man nog förstå iom att vi bara släpper in åtta (8) spelmål under 40 minuter. Vi har ändå lite kvar att jobba med gällande hur vi vill styra bollhållare och finnas hjälpförsvar och andrarotering. Dock god utveckling under hösten. Vinner matchen med 52-20 B-lag Damer 10 dec 2018 0kommentarer