• Saltsjöbaden- GIF 2-3

SIF - GIF MATCHANALYS Positiva: inställning, duellspel, många fina individuella aktioner, press spel Mindre bra: För många långa opressade uppspel, defensiv koncentration, kontroll av matchbilden I matchen mot serieledarna Saltsjöbadens gör vi en match som karaktäriserades av en del slumpartade mål från båda hållen. I första halvlek, framförallt i inledningen har vi bra kontroll på matchen. Vi sa att vi skulle ta mindre risk i uppspelen men försöka locka in förstapressen för att sedan hitta de offensiva spelarna med en längre boll mellan motståndarens linjer. Det gör vi stundtals riktigt bra, där både Frank och Alvar visar på grymma kvaliteter i att suga in bollen och länka spelet, vilket är otroligt effektivt för att slå ut motståndarens press. Viggo hittar flera bollar, framförallt längs marken som sårar motståndarna vid flertalet tillfällen. Däremot blir vi ofta lite väl heta och spelar den längre bollen innan motståndaren sätter in pressen, vilket gör att effekten av den bollen essentiellt blir en lycka-till-boll till en av de offensiva gubbarna. Om vi inte lockar in pressen och sträcker på motståndarnas lagdelar, kan motståndarna ha många spelare runt bollen, vilket många gånger ledde till att vi slog en längre passning som bröts i första eller andra läget (dvs1:a, 2:a boll). Då hamnar tex Frank och Alvar 2v4 mot deras defensiva mittfältare samt mittbackar. Lösningen på det blir att när motståndarna försöker stänga ytorna mellan lagdelarna och inte går upp i press, försöka spela sig ur genom backlinjen plus våra 6:or (defensiva mittfältare). Om vi inte är pressade finns det ingen anledning att behöva slå den längre bollen om passningen inte är självklar och man vet att det är låg chans att man förlorar bollen, eller om det är en passning med låg risk men hög reward, dvs en passning som sårar motståndarna, tex en fri spelare mellan lagdelarna eller bakom backlinjen. Om vi när de situationerna uppstår istället kan spela upp bollen framförallt via 6orna, kommer motståndarna i sin tur vilja kliva upp med deras mittfältare, vilket öppnar upp ytan bakom dem för tex 9an och 10an. Vad gäller målchanser skapar vi flera bra lägen, framförallt längs vänstersidan, men det är framförallt genom lite individuella aktioner, en konsekvens av den svängiga matchbilden, men där önskas mer kombinationsspel och rörelse samt att vi vänder spelet oftare och drar ner på tempot för att undvika en för svängig matchbild. En svängig matchbild leder till många defensiva omställningar, vilket är det svåraste att försvara. Vi vill begränsa antalet omställningar vi åker på genom att inte ge bort bollen för många gånger. Vad gäller insläppta målen är båda så kallade ”koncentrationsmissar” och det som är positivt med det är att det är enklare att jobba bort. Överlag släpper vi till ganska få målchanser där Oscar gör det riktigt bra på framförallt ett läge i första halvlek. REFERAT Vi gör 1-0 genom Alvar som stångar sig fram, där det sker en kommunikationsmiss i deras försvar och han kan rulla in 1-0 i tom bur. Det kvitteras dock minuter senare, då vi vid upprepade tillfällen misslyckas med att ta bort en studsande boll i straffområdet, vilket leder till en straffspark som förvaltas till 1-1. Vi snackar i paus om att fortsätta enligt matchplanen i första halvlek, däremot är vi för heta i många situationer och lyckas inte ta kontroll över bollen så mycket som vi vill. Vi gör dock 2-1 genom ett väldigt fint fotbollsmål då ett anfall på högersidan spelas bak till Charlie som med ett fint diagonalt inlägg på bakre ytan hittar Bruno som bara kan sätta dit pannan för 2-1. Det kvitteras dock återigen bara minuter senare då en väldigt liknande situation som i första halvlek inträffar i våran del av planen, något som blev ganska komiskt för matchen då båda lagen bränt jättelägen genom eget spel men sedan bjuds på enkla mål. När Frank på något märkligt sätt får bollen på sig efter en duell med målvakten letar sig det logiska 3-2 målet äntligen in och denna gången lyckas vi hålla ut och tar en fantastisk trepoängare mot serieledarna. Några som utmärkte sig ordentligt var Viggo och Charlie, som båda två stod för gedigna försvarsinsatser men också flera fina aktioner med bollen. Offensivt gör Bruno och Alvar båda fina insatser, där Alvar flera gånger skapar fina lägen när han antingen pressat till sig bollen eller länkat spel genom lysande felvänt spel och dessutom gör mål. Bruno skapar flera lägen på egen hand och det stannar vid ett mål, men det kunde varit fler. Också kul att både Erik S och Edvard som nya i laget startade tillsammans på mittfältet och det märktes inte att det var första matchen med den konstellationen. Mot tre nya hemma på Ösby mot Järla! /Coach Julian De Bri HJ 11 sep 2023 3kommentarer
  • GIF- Reymers 7-2

Första hemmamatchen på Farstaborg efter sommaruppehållet och andra matchen på den här höstsäsongen. Efter bakslaget mot Djurgården i första matchen, där inte mycket stämde, hoppades vi nu att kunna hitta tillbaka till spelet vi hade många matcher under vårsäsongen. Man får nog räkna Reymers som det svagaste laget i divison 1 den här säsongen. Sist vann vi med 6-3 utan att göra en speciellt bra match och utan avbytare och med spelare som var sjuka som ändå fick spela hela matchen. Jag tycker att vi idag presterar bättre än vid senaste mötet men att det finns saker kvar att önska från vårat spel.Det känns som om sommaruppehållet ff är kvar i vissa spelares ben så jag hoppas att en till träningsvecka kan innebära att pass, mottagningar, skott, rörelse utan boll sitter lite bättre innan fredagens drabbning mot Saltsjöbaden. Idag vill jag ge extra beröm till inlånade mittbacken Gabbe från P07 som både gjorde bra ifrån sig på den här matchen och mot Djurgården senast. Kul att se att Victor kommit igång igen och gjorde ett bra jobb på yttermittfältet samt Charlie på anfallet som löpte och skapade ytor till sina lagkamrater och som till slut fick sätta en balja också. 14´ 1-0 Frank (straff) 28' 2-0 Bruno, ass Gösta 60' 3-0 Eliah 62' 3-1 Reymers 68' 4-1 Leon 74' 5-1 Charlie 84' 6-1 Frank 86' 7-1 Frank, ass Leon 89' 7-2 Reymers Dagens lagkapten var Malte Dagens matchcoacher var Katarina och Åsa HJ 28 aug 2023 2kommentarer