• Avgörande väntar för A-laget efter knockout

Fredagens bortamöte mot Mälarö slutade i förlust. Nu väntar en tredje och avgörande match. Gnesta åkte på en riktig knockout i andra matchen mot Mälarö. Hemmalaget hade 2-0 efter första perioden, och med ytterligare 2 mål i andra var det inte längre något snack om saken när 5-0 kom i tredje. Simon Eriksson gav Gnesta en reducering i mitten av sista perioden, men Gnesta fick slutligen se sig besegrade med hela 7-1. - Den här matchen glömmer vi snabbt. Det var inte många saker vi gör bra ikväll, vi kan så mycket bättre, sa Jörgen Ahlbom efter matchen. I och med det väntar en tredje, direkt avgörande match idag, även den på bortaplan. A-lag Herrar 2 mar 0kommentarer
  • Gnesta vände 0-3 till 6-3

Underläge 0-3 i inledningen av andra perioden. Det fick räcka, tyckte Gnesta som vände och vann med klara 6-3. - Bra tempo, men en ganska tam och snäll play-off match, sa Jörgen Ahlbom efter matchen. Det var gästande Mälarö som tog kommandot i första perioden. Alex Bergkrantz och Albin Dahlqvist såg till att ge gästerna 0-2 inför andra perioden. Och när Linus Fjällby ökade på till 0-3 i inledningen av andra såg det allt annat än ljust ut. - Vi hade 4 vinster på 4 försök mot Mälarö inför kvällens match och vi visste att de skulle komma hungriga och med stor vilja att bryta den trenden, så vi pratade om att spela enkelt och rejält i början. Första 5-6 minuterna gör vi det vi pratat om, men sen börjar vi tulla lite och slarvar allt mer samtidigt som de tar över matchbilden mer och mer, säger Fredrik Persson. Men kort efter 0-3 målet får Gnesta till en reducering. Oliver Braunke gör 1-3, och tänder Gnestas gnista. I tredje periodens första minut kommer nästa reducering, den här gången från Adam Gottlinds klubba och Gnesta tar över alltmer av spelet och sätter hård press mot Charlie Lawaetz i Mälarös bur. - Inför tredje va direktiven klara och vi kommer ut som ett helt nytt lag och tror stenhårt på att vi ska vända detta, och som vi gör det! Vi får ett mål direkt i början och vi fylls av ny energi samtidigt som vi sakta tar all energi från Mälarö. Halvvägs in i perioden kommer också kvitteringen. Oliver Braunke är framme igen med sitt andra mål för kvällen, och när Joonas Siipola bara 30 sekunder senare ger Gnesta ledningen för första gången i matchen finns det ingen hejd på glädjen hos Gnestas klack, som för kvällen var utrustade med trumma och bjöd spelare och övrig publik på riktig skönsång! Med 3:40 kvar av tredje lämnar Lawaetz kassen i ett försök från gästerna att hänga kvar i matchen. Men den planen faller när David Avdiakov sätter 5-3 i tom kasse. Med dryga minuten kvar lämnar Lawaetz buren igen, men inte heller den gången ger det utdelning för Mälarö. Istället lyckas Emil Walldén jaga ikapp en lång puck och sätta 6-3 med 40 sekunder kvar. - Jag tycker att vi jobbade ner de. De var bättre i 2 perioder men höll inte för trycket i tredje. Vi gav inte upp, och redan vid 1-3 så lyftes hoppet om avancering. Bra tempo, men en ganska tam och snäll play-off match. Jag hade väntat mig mer närkamper och lite gurgel här o där. Kul att publiken stöttade hela matchen, dom gav inte heller upp, summerar Jörgen Ahlbom. Gnesta vinner första matchen, och nu väntar ett tufft returmöte på bortaplan på fredag: - Nu har dom inget att förlora och då tror jag det blir åka av. Men vi måste vara med från början och inte ge efter, tvärtom faktiskt, avslutar Ahlbom. Gnestas målskyttar: 1-3 Oliver Braunke (Bobäck, Gottlind) 2-3 Adam Gottlind (Bobäck, Braunke) 3-3 Oliver Braunke (Bobäck, Gottlind) 4-3 Joonas Siipola (O.Gustavsson) 5-3 (Tom bur) David Avdiakov (Rehnström) 6-3 (Tom bur) Emil Walldén (Sköld) Skott på mål Gnesta: 27 Mälarö: 29 Publik: 233 A-lag Herrar 28 feb 0kommentarer
  • Dags för Playoff 2

Söndagens vinst hemma mot Solna tog Gnesta till Playoff 2. Där ställs man mot Mälarö i bäst av tre matcher, där vinnaren kvalificerar sig för kval till division 2. Första drabbningen är redan ikväll! Gnesta lyckades vända matchserien i Playoff 1, där Solna tog första matchen och Gnesta sedan de andra två. Först genom ett rafflande straffavgörande i fredags, följt av en klar 5-1 seger i söndags. - Otroligt skönt att vi kom ut och gjorde en bra match över 60 min. Vi visar att vi är de bättre laget över dessa tre matcher, sa Fredrik Persson. Nu väntar Playoff 2 och nu ställs mot mot Mälarö - ett lag man mött fyra gånger tidigare under säsongen. både i grundserien och i alltrean. Samtliga fyra matcher har Gnesta vunnit: - De har skruvat lite på sitt spel till varje nytt möte tidigare och det har bara blivit tightare och tightare matcher, så de gäller att vi kommer ut starkt och vill ta tag i taktpinnen direkt här hemma på tisdag, säger Persson. Första matchen spelas redan ikväll på hemmaplan följt av borta på fredag och en eventuellt tredje match på lördag, även den på bortaplan. - Matchen på tisdag blir viktig eftersom dom har hemmafördel i matchserien. Det gäller att vi håller oss till vårat spel och är noggranna, de är nog sugna på att slå oss. Hoppas publiken hittar ner till hallen och stöttar oss, säger Per Theorén. Pucken släpps 19:00 A-lag Herrar 26 feb 0kommentarer
  • Gnesta vann avgörande match - klara för Playoff 2

Gnesta är klara för Playoff 2 efter att ha vunnit mot Solna med 2-1 i matcher i första Playoff-rundan. - Vi vinner rättvist över tre matcher och visar att vi är det bättre laget, säger Per Theorén. Gnesta fick en riktig drömstart i den tredje och avgörande Playoff-matchen hemma mot Solna. Simon Eriksson såg till att ge Gnesta ledningen bara 11 sekunder in i matchen, och redan där sattes prägeln på matchen. Emil Walldén ökar på till 2-0 i åttonde minuten och en bit in i andra gör Oliver Braunke 3-0 och Gnesta har ett tydligt grepp om matchen. Solnas Aki Virtanen får till en reducering halvvägs in i andra perioden, och vid ett par tillfällen får gästerna chans till ytterligare reducering, men Tim Olsson storspelar i mål och stoppar puck efter puck. I inledningen av tredje perioden ger Joonas Siipola Gnesta årigen en betryggande 3-målsledning när han gör 4-1, och Adam Gottlind fastställer slutresultatet 5-1 i tredje periodens nionde minut. - Skönt att grabbarna kommerut och presterar på isen. Det var en ganska grisig match där vi tyvärr inte får med oss så mycket från domaren. Jag är otroligt stolt över grabbarna som inte tappar fokus. Vi vinner rättvist över tre matcher och visar att vi är det bättre laget, säger Per Theorén. Gnesta vinner matchserien och tar sig därmed vidare till Playoff 2 där man ställs mot Mälarö. Första matchen spelas redan imorgon, tisdag kl. 19:00, på hemmaplan följt av returmöte borta på fredag och eventuellt en tredje match på lördag, även den borta. Gnestas målskyttar: 1-0 Simon Eriksson (Bobäck, Ahnelöv) 2-0 Emil Walldén (Siipola) 3-0 Oliver Braunke (Gottlind) 4-1 Joonas Siipola (West-Dyrvik, Walldén) 5-1 Adam Gottlind (Eriksson, Bobäck) Skott på mål Gnesta: 43 Solna: 40 Publik: 248 A-lag Herrar 26 feb 1kommentar
  • Gnesta utjämnade matchserien med straffseger

Det var vinna eller försvinna när Solna gästade Gnesta på fredagskvällen. Och ett tag såg det ut att bli försvinna. Men en bra upphämtning i tredje perioden tog matchen till förlängning och sedan straffar, där Joonas Siipola tillslut kunde avgöra. Första perioden såg ut att sluta mållös. Då hade Gnesta fått två chanser i powerplay men inte lyckats få in pucken. Men med knappt 40 sekunder kvar lyckas Jocke Persson ge Gnesta ledningen, när han skickar pucken mot mål från sin backposition. En skymd Albert Hobohm i Solnas kasse fick se pucken dansa över mållinjen och Gnesta går till första vilan med 1-0 ledning. I andra perioden är det dock gästerna som tidigt tar kommandot. Martin Ahnelöv åker på en mycket tveksam utvisning, och i efterföljande powerplay gör Aki Virtanen 1-1. Samme Virtanen ser också till att ge sitt Solna ledningen strax därpå, och när knappt 6 minuter av perioden spelats har Joakim Palmqvist gett gästerna 1-3 ledning. Gnesta får jobba i uppförbacke men får en bra chans till reducering när ovan nämnda Palmqvist drar på sig 2 minuter för slashing. Det var han inte helt nöjd med, och visade det tydligt. Det uppskattades inte av kvällens domare, Kim Axelsson, som utdelade ytterligare 2 minuter för Abuse. Chans i 5 mot 4 i 4 minuter alltså, men Gnesta har otroligt svårt att ta sig igenom Solnas box. Gästerna gör jobbet bra, och Gneste kommer bara till ett fåtal avslut. Men det blir tillslut en reducering i periodens nittonde minut. David Avdiakov får pucken på Hobhoms högra kant, och med en snygg backhand gör han 2-3. Minuten senare drabbas Gnesta av en utvisning, och Aki Virtanen behöver bara 12 sekunder på sig i powerplay för att återigen dryga ut ledningen. Tre och en halv minut in i tredje perioden kommer så ännu en reducering. Adam Gottlind gör 3-4 och skänker för en stund lite hopp. Men Solna är effektiva, och i efterföljande spelsekvens gör Solna 3-5, bara 23 sekunder efter reduceringen, den här gången genom Ville Virtanen. Gnesta drabbas av ännu en utvisning efter 7 minuters spel och får ställa sig in på försvar. Men bara 25 sekunder in på utvisningen är det Gnesta som gör mål! Adam Gottlind reducerar med en man mindre på isen. Resten av utvisningen spelas av, när det återstår 4:28 av tredje perioden är Gottlind framme igen när han kvitterar till 5-5 och fullbordar sitt Hattrick! Resultatet står sig perioden ut, och efter en mållös förlängning ska matchen avgöras på straffar. Jesper Ekeberg spikar igen, och på sjunde försöket sitter avgörande pucken i maskorna bakom Hobohm i Solnas bur när Joonas Siipola avgör matchen! - Jag tycker vi är det bättre laget, men våra mål får vi kämpa för. Skönt att "Peppe" spikar igen på straffarna så vi får chansen att vinna. Nu laddar vi om för söndag! säger Per Théoren. I och med segern tvingar man fram en tredje och avgörande match! Den spelas på hemmaplan på söndag, och sportchefen Jörgen Ahlbom hoppas på att man fått tillbaka några spelare till dess: - Vi får återigen jobba i uppförsbacke. Den här gången tog vi oss upp, men det satt långt inne. Det ska bli skönt att få tillbaka lite folk till på söndag. Gnestas målskyttar: 1-0 Joakim Persson (Siipola, Walldén) 2-3 David Avdiakov (Karlsson, Johansson) 3-4 Adam Gottlind (Braunke) 4-5 SH Adam Gottlind (Bobäck) 5-5 Adam Gottlind 6-5 PS Joonas Siipola Skott på mål Gnesta: 45 Solna: 42 A-lag Herrar 23 feb 0kommentarer