• "Viggan" blev för svåra för Gnesta: "Bästa motstånd vi mött"

Mållöst efter första 20 och Gnesta med en storspelande Tim Olsson mellan stolparna såg ut att hänga med bra mot division 2-gänget Viggbyholm. Men i andra trampade gästerna på och fick med sig 0-3 inför sista perioden. Det kunde Gnesta inte vända, och fick slutligen se sig besegrade med 1-6. Första perioden blir som sagt mållös, men Gnesta skapar ett par lägen där man har chans på mål. "Viggan" håller högt tempo, men Gnesta lyckas hänga med. - Det ser ut som att de tänkt köra 100 från start. Det tog några byten innan vi hängde med. Men "Viggan" är skickliga, håller tempot och har 3 bra, jämna femmor. Tim storspelar, så gör även deras målvakt och vi saknar inte chanser, sa Jörgen Ahlbom om den första perioden och fick medhåll från Fredrik Persson: - Vi möter det klart bästa laget vi mött denna säsong. Det är ett annat tempo som vi inte riktigt är vana vid, men vi jobbade på bra och kom in i det mer och mer. Tim storspelar verkligen i första perioden och ger oss chansen att ta kommandot, men det vill inte studsa med oss riktigt. Vi har absolut lägen att sätta dit första pucken men det blir stolpe ut. I andra perioden lyckas Gnesta först avvärja ett boxplay, men inte långt efter att Joonas Siipola lämnat utvisningsbåset gör Gustav Mattsson det så viktiga första målet. Gästerna lyckas sedan först öka på till 0-2 genom Patrik Ekenståhl efter 11:32, och bara 8 sekunder senare 0-3 genom Felix Lundberg. - Dessvärre gör de första målet, hade vi gjort det så hade det kanske sett annorlunda ut. I tredje så rann siffrorna iväg lite för fort för att vi skulle ta chansen att komma igen, analyserar Ahlbom. - Vi faller in i en lite sämre period där på ett par minuter och det räcker för att det ska studsa fel och Tim får tyvärr dra ut pucken tre gånger, fyller Persson i. Och förutom en sen reducering för Gnestas del blev det Viggbyholm som fortsatte målskyttet i tredje perioden. Ludvig Johansson gör 0-4 efter 5:48, Christopher Tumba 0-5 efter 12:28 och Axel Toll 0-6 med drygt 3 minuter kvar, innan Joonas Siipola fick in Gnestas enda puck för kvällen med knappt 2 minuter kvar att spela. Viggbyholm vinner matchen med hela 1-6 och befäster serieledningen. - Det var en snäll, välspelad match och enligt mig, det bästa motstånd vi mött denna säsong. Inte mycket att göra åt, vi tar nya tag på fredag. Tack återigen för en stor publik, sponsrade priser och inte minst gratis kaffe, säger Ahlbom. För Gnestas del gäller det nu att ladda om för nästa omgång som spelas på fredag när Waxholm kommer till Gnesta för ny match. - Nu är det bara bryta ihop och ta med oss de lärdomar vi fick av denna match och gå vidare! Ny match på fredag hemma mot Waxholm. Hoppas vår underbara publik hittar ner då också. Och stort tack till den härliga klacken vi har fått som bjuder så sång och trummor, avslutar Persson. Gnestas målskytt 1-6 Joonas Siipola (Braunke) Skott på mål Gnesta: 21 Viggbyholm: 37 Publik: 258 A-lag Herrar för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • Kval: Gnesta - Viggbyholm

Kvalseriens första hemmamatch väntar när Gnesta tar emot Viggbyholm. Fredrik Persson: Hoppas att publiken kommer ner och hejar fram oss! Efter fredagens straffavgörande borta mot SK Iron, där hemmalaget drog det längsta strået när matchen avgjordes på straffar, är det äntligen dags för hemmamatch! För motståndet står Viggbyholm som i kvalseriens första omgång tog 3 poäng hemma mot Waxholm efter seger med 5-4. - Lite surt att förlora på straffar senast, men nu vet vi att vi kan tävla mot division 2-lagen. Spelar vi som vi ska så måste "Viggan" göra en riktigt bra match för att åka hem med poäng. Hoppas att publiken kommer ner och hejar fram oss, säger Fredrik Persson. Nedsläpp tisdag 19:30 A-lag Herrar för 16 dagar sedan 0kommentarer
  • En poäng efter straffavgörande

Gnesta fick en poäng med sig efter första omgången i kvalet. SK Iron tog extrapoängen efter straffavgörande. Efter att Adam Gottlind gjort 0-1 i mitten av första perioden kom hemmalaget ikapp och förbi, och halvvägs in i matchen var ställningen 3-1 till SK Iron. Simon Eriksson och Niclas Sköld putsar till siffrorna och inför sista perioden visar tavlan 3-3. I tredje perioden tar hemmalaget åter ledningen, men Simon Eriksson gör sitt andra mål för kvällen och efter 60 minuter är det oavgjort vid 4-4. Efter en mållös förlängning ska matchen avgöras på straffar, men där drar Iron det längsta strået och vinner matchen. Nästa match spelas på tisdag då Viggbyholm kommer till Gnesta för andra omgången i kvalserien! Gnestas målskyttar: 0-1 (PP) Adam Gottlind (Ahnelöv) 3-2 Simon Eriksson (Johansson) 3-3 Niclas Sköld (Bobäck, Gottlind) 4-4 Simon Eriksson (Braunke) Skott på mål Gnesta: 31 Iron: 40 Publik: 88 A-lag Herrar för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Skridskodisco!

Nu på fredag arrangerar klubbens konståkningssektion Skridskodisco! Förutom skridskodans på isen bjuds det även på en uppvisning från vår konståkningssektion! Servering med kaffe, dricka, godis och korv mm. finns på plats. Entré: 25:- Alla är välkomna, även icke medlemmar, det enda som behövs är ett par skridskor och hjälm. Puck och klubba är inte tillåtet. Öppet 18:30 - 20:30 Välkomna! Gnesta IK 4 mar 0kommentarer
  • Gnesta är klara för kval!

Gnesta är klara för kval till Division 2! Det står klart efter att man vunnit den tredje Playoff-matchen mot Mälarö. Gårdagens nederlag var som bortblåst när Gnesta för andra gången på lika många dagar begav sig till Allhallen för den tredje och avgörande Playoff-matchen mot Mälarö. - Det är inte samma lag. Allr från stämningen i omklädningsrummet till det som händer i båset och på isen är totalt olikt igår. Idag kämpade alla åt samma håll, blev det läge att täcka skott så gjorde man det och man stormade och sköt på mål, allt detta ger resultat. Mälarö var inte beredda på det verkade det som. Vi spelade mer disciplinerat och höll oss till planen, säger Jörgen Ahlbom. Efter en mållös förstaperiod, där Gnesta två gånger om lyckas avvärja spel i boxplay, kommer 0-1 3:22 in i andra perioden när Albin Johansson ger Gnesta ledningen. Halvvägs in i perioden får Gnesta chans att spela powerplay. Det utnytjar Simon Eriksson som ökar på till 0-2, och i slutet av perioden gör Martin Ahnelöv 0-3, även det i powerplay. - Vi gör det riktigt bra i special teams och får utdelning i PP och håller tätt i PK, det gör att vi fylls av energi samtidigt som frustrationen stiger hos motståndarna ju längre matchen lider, säger Fredrik Persson. Samma Ahnelöv inleder sedan tredje perioden med att öka på till 0-4 bara 49 sekunder in i perioden, och Gnesta har en betryggande ledning. Hemmalaget lyckas få till två reduceringsmål inom loppet av 62 sekunder, men inte långt senare kommer 2-5 genom mål av Oliver Braunke, och när Mälarö tar ut målvakten med drygt två minuter kvar fastställer Ludde Rehnström slutresultatet 2-6 i öppen kasse. Nu väntar en kvalserie till Division 2 där 8 lag fördelat på två grupper ska göra upp. Hittills kvalklara lag är Gnesta, Waxholm, Norrtälje, Mariehamn, Göta Traneberg, Viggbyholm och SK Iron. Vilka som tar den åttonde platsen avgörs under söndagen, då Sudret och Nynäshamn gör upp i sista playoff-matchen. Hur grupperna ser ut vet vi först då. - Nu laddar vi om. 6 tuffa matcher väntar och vi måste först kurera oss, många har skavanker nu, och en del kan inte ens spela färdigt säsongen. Stort tack till hela laget som trodde på detta och även våran trogna, tillresta publik! Ett stort krya oxå till Felix som hade extrem otur idag, säger Ahlbom. På skadelistan finns sedan tidigare lagets kapten, Rasmus Ahlbom, som går med ett skadat knä. Till listan kan vi efter dagens match också lägga Felix Karlsson, som skadade foten illa idag. - Jag tillsammans med övriga ledare är så stolta över vad detta lag visar upp för moral och vilja trots att vi åkte på en ordentlig käftsmäll igår. Nu är det bara att ladda batterierna här ett par dagar, sen ska vi ta oss an kvalserien och visa att vi är att räkna med när vi ska mäta oss mot lag från division 2. Stort tack till alla tillresta supportrar och ett stort krya till Felix, avslutar Fredrik Persson. Målskyttar: 0-1 Albin Johansson (Bobäck, Gottlind) 0-2 PP Simon Eriksson (Gottlind, Ahnelöv) 0-3 PP Martin Ahnelöv (Bobäck, Sköld) 0-4 Martin Ahnelöv (Gottlind) 2-5 Oliver Braunke 2-6 ENG Ludde Rehnström (Sköld, Bobäck) Skott på mål Gnesta: 32 Mälarö: 43 Publik: 208 A-lag Herrar 3 mar 0kommentarer