• 1 poäng mot Viggbyholm - nu ska säsongen avslutas

Gnesta tog igen ett rejält underläge när man ställdes mot Kvalseriens topplag Viggbyholm på bortaplan på torsdagen. - En bragdupphätmning, säger Kenth Borgen. Hemmalaget fick en bra start när Axel Toll gjorde 1-0 redan efter 1:06. Och när Gnesta mot slutet av perioden fick chans i powerplay, lyckas man inte producera utan får istället se Ludvig Johansson göra 2-0. I inledningen av andra är det istället Gnesta som drabbas av en utvisning, och Viggbyholm gör 3-0 genom Gustav Mattsson. Hemmalaget skulle även göra 4-0, också det i powerplay. Målskytt ännu en gång Axel Toll. Men sedan skulle Gnesta börja klättringen att ta igen underläget. Emil Walldén är först ut att reducera, 4-1 efter 7:34. Kort därpå kommer nästa reducering när Joonas Siipola gör 4-2. I början av tredje kommer nästa reducering när Emil Walldén gör sitt andra mål för kvällen och ger Gnesta 4-3 efter 1:11. I mitten av perioden ökar hemmalaget på 5-3 genom Ludvig Johansson, men Gnesta svarar direkt! Ola Gustavsson gör 5-4 bara 18 sekunder senare. Och när det bara återstår drygt 3 minuter kvitterar Rickard Bobäck och tar matchen till förlängning! - En bragdupphämtning efter att ha blivit totalt utspelade i första perioden. Bara vi fortsätter där vi var i andra och tredje så kommer Iron få det riktigt kämpigt, säger lagets målvaktstränare Kenth Borgen. Väl i förlängningen behöver Patrik Ekenståhl bara 43 sekunder för att avgöra matchen för hemmalaget, och Viggbyholm kniper extrapoängen. - Man blir alltid lite besviken vid en förlust, oavsett hur bra vi vände. Men samtidigt otroligt starkt att kunna komma ikapp som vi gjorde efter första perioden och började tro på oss själva och inte se 4-0 underläge som något omöjligt, säger Fredrik Persson. I och med det har Viggbyholm nu säkrat Kvalseriesegern, men Gnesta kan stoltsera med att som enda lag hittills ha tagit poäng av tabellettan. Nu väntar avslutning på lördag när Gnesta tar emot SK Iron i säsongen sista match. - Jag är grymt imponerad och stolt över grabbarna dessa två senaste matcherna. Nu vill vi bibehålla det och avsluta snyggt inför hemmapubliken i säsongens sista match. Hoppas vi får samma otroliga stöd från läktaren som vi haft över säsongen! Gnesta målskyttar: 4-1 Emil Walldén (Braunke) 4-2 Joonas Siipola 4-3 Emil Walldén (Gottlind, Braunke) 5-4 Ola Gustavsson (Braunke, Gottlind) 5-5 Rickard Bobäck (Ahnelöv, Tolf) Skott på mål Gnesta: 20 Viggbyholm: 26 Publik: 41 A-lag Herrar 22 mar 0kommentarer
  • Drömstart gav 3 poäng: "Vi visste att de måste gå ut hårt"

Drömstart banade väg för 3 nya poäng när Gnesta bortaslog Waxholm i kvalseriens fjärde omgång. Gnesta fick en riktig drömstart borta mot Waxholm. Niclas Sköld gav Gnesta 0-1 redan efter 17 sekunder, och bara 2 minuter senare kom 0-2 från Adam Gottlinds klubba. Hemmalaget Waxholm, som efter att Gnesta vunnit förra mötet i fredags inte längre hade mer än en minimal chans att avancera, hade inte mycket att sätta emot när Gnesta ångade på. Och i matchens nionde minut ökar Simon Eriksson på till 0-3, tätt följt av Emil Walldéns 0-4 efter 11:23. Innan första perioden är slut hinner Sköld med ytterligare ett mål när han gör 0-5 i powerplay med 45 sekunder kvar. - Vi visste att de måste gå ut hårt eftersom det var deras enda chans till avancemang, säger Fredrik Persson. – Vi diskuterade innan matchen att vi ska komma ut samlat och ta chanserna när de kommer, men inte stressa fram något. Sagt och gjort, förstafemman körde gasen i botten när de fick läge och startar matchen med två mål i deras första byten, sedan följde resterande kedjor efter med härligt spel och vi går till pausvila med 0-5. Andra perioden börjar i liknande stil. Joonas Siipola ökar på till 0-6 efter 1:39. Med det övertaget blir Gnesta lite bekväma och bjuder in Waxholm i matchen. Jesper Ekeberg i Gnestas mål lyckas mota ett par puckar, men får tillslut se Daniel Spännars skott passera och ruska om maskorna. Och bara 55 sekunder senare kommer också 2-6 från samma Spännars. Innan perioden är slut hinner hemmalaget, som tar över allt mer av spelet och pressar hårt mot Ekeberg, med ännu en reducering och vi har 3-6 på tavlan inför sista perioden efter Marcus Abrahamssons mål. Noterbart att Waxholm vinner skotten i andra med 23-2. - Vi gör ett tidigt mål, men sen kryper bekvämligheten fram och de får spela powerplay i fyra minuter, som de utnyttjar och gör två mål som ger de oerhört mycket energi. I den sista perioden är det fortsatt hemmalaget som ser hungrigast ut och vinner skotten även här. Men Ekeberg motar samtliga och perioden blir mållös. Gnesta vinner och tar 3 nya poäng i jakten på förstaplatsen. - Vi håller de på utsidan större delen av perioden. Grym insats av ”Peppe” som motar över 40 skott. Nu är det fullt fokus på torsdagens match mot Viggbyholm, avslutar Persson. Gnestas målskyttar: 0-1 Niclas Sköld (Bobäck, Ahnelöv) 0-2 Adam Gottlind (Sköld, Bobäck) 0-3 Simon Eriksson (Bobäck, Ahnelöv) 0-4 Emil Walldén (Siipola) 0-5 PP Niclas Sköld (Eriksson, Bobäck) 0-6 Joonas Siipola (Braunke, O. Gustavsson) Skott på mål Gnesta:21 Waxholm: 47 A-lag Herrar 20 mar 0kommentarer
  • GIK Hockey Games

Nu är det dags att anmäla sig till vårupplagan av GIK Hockey Games 2024! Lördagen 27/4 släpps pucken i en av de mest klassiska och prestigefyllda(?) turneringarna som spelas i Gnesta: GIK Hockey Games - turneringen där vi som inte längre riktigt platsar i något "riktigt" lag får chans att visa vad vi går för! Sista anmälningsdag är 13/4. För anmälan och mer information, klicka här! Gnesta IK 17 mar 0kommentarer
  • 3 starka poäng mot Waxholm: "Eloge till hela laget"

Gästande Waxholm hade ledningen två gånger om, men Gnesta lyckades vända och gick slutligen segrande ur matchen efter ett sent avgörande: "En riktig krigarinsats från samtliga", summerade Rasmus Ahlbom Gnesta kom till match med två inledande förluster i kvalserien i bagaget. Dessutom var det gästande Waxholm som hade ett psykologiskt övertag i och med att de vunnit de två tidigare mötena lagen emellan i Alltrean. Lägg där till att Gnestas båda tränare, Per Theorén och Fredik Persson, var på resande fot. Istället tog lagets knäskadade kapten, Rasmus Ahlbom, och sportchefen Jörgen Ahlbom plats i båset. Där hade vi förutsättningarna för fredagskvällens match. Och det var gästernas Hampus Losman som gjorde matchens första mål 14 minuter in i den annars ganska händelselösa första perioden. Fem minuter in i andra perioden kom också 0-2 från Oskar Dahlborg. I slutet av perioden får Gnesta chans i powerplay, och det utnytjar man på bästa sätt! Ola Gustavsson reducerar med bara 7 sekunder kvar av perioden. I inledningen av tredje kommer också matchens första kvittering när Rickard Bobäck gör 2-2 efter 1:44. Gnesta får ny chans i powerplay halvvägs in i slutperioden, men den här gången lyckas man inte producera framåt. Istället får Jesper Ekeberg raka pucken ur egen kasse när Oskar Dahlborg gör 2-3 i numerärt underläge. Uppförsbacke igen alltså med bara 10 minuter kvar. Men man ger inte upp för det, och med drygt 5 minuter kvar kommer nästa kvittering när Joonas Siipola gör 3-3. Kort därpå kommer också Gnestas första ledningsmål när Martin Ahnelöv gör 4-3. Med två minuter kvar drar Waxholm på sig en ny utvisning och Gnesta får chans att avgöra matchen. Max Petré lämnar gästernas målbur med 1:42 kvar av perioden i ett försök att jämna ut matchen, men Gnesta lyckas hålla ifrån och med 13 sekunder kvar sätter Rickard Bobäck matchens sista mål i öppen kasse! Gnesta tar 3 viktiga poäng och klättrar till andra plats i tabellen som fortfarande toppas av Viggbyholm. Waxholm ramlar ned till fjärde plats, och SK Iron till tredje plats. - Vi är det bättre laget idag. Vi har många chanser som inte går våran väg. Men tålamod, tålamod... Vi fortsatte från start till slut och tillslut satt dom. En riktig krigarinsats från samtliga, summerade Rasmus Ahlbom matchen. Även sportchefen Jörgen Ahlbom var nöjd med hela lagets insats. Till siten Eastcoashockey.se säger han: "Ja, dels de rutinerades förtjänst, men jag vill nog ge en eloge till hela laget. Det var en snäll match trots att den är en viktig match mitt i kvalserien. Vi bänkar en del folk i tredje perioden men samtliga hjälper till och peppar, istället för att sura ihop. Det höjer alla. Det är en jämn match med flertalet ramträffar åt båda hållen. Skönt med 3 pinnar ikväll, det behövde för läget i tabellen, och särskilt med tanke på att vi har 2 förluster mot dom när matchen startar." Med halva kvalserien spelad väntar nu två bortamatcher, returmöte mot Waxholm på tisdag och Viggbyholm på torsdag, innan säsongen avslutas med match mot SK Iron hemma på lördag. Gnestas målskyttar: 1-2 PP Ola Gustavsson (Sköld, Bobäck) 2-2 Rickard Bobäck (Sköld, Gottlind) 3-3 Joonas Siipola (Johansson, Rehnström) 4-3 Martin Ahnelöv (Gottlind) 5-3 ENG Rickard Bobäck (Sköld) Skott på mål Gnesta: 36 Waxholm: 40 Publik: 154 A-lag Herrar 16 mar 0kommentarer
  • Hockeyfredag!

Det duggar tätt mellan matcherna, och nu har vi kommit fram till säsongens näst sista hemmamatch. Waxholm står för motståndet i den tredje omgången av kvalserien. Lagen möttes i alltrean, där Waxholm gick segrande ut båda matcherna. Såhär lång i kvalserien placerar sig de båda lagen på den undre halvan av tabellen. Gnesta på fjärde plats med 1 poäng, och Waxholm på tredje med 2 poäng. Ni kanske har hört det förr? Japp, det är VIKTIGA poäng som står på spel, och publiken behövs på läktaren! Nedsläpp ikväll 19:30 A-lag Herrar 15 mar 0kommentarer