• Referat Forsmo IF - Sidensjö IK

Att studsa tillbaka. Det var precis vad grabbarna gjorde efter fyra raka matcher utan seger. Det går alltid att diskutera och älta om vi borde fått med oss fler poäng senaste veckorna än vad som varit fallet. Inför matchen pratade vi om att det enda vi kan påverka är de matcher som ligger framför oss och som grabbarna gör det. Första halvlek är i mångt och mycket ett ställningskrig. Sidensjö är tunga och välorganiserade defensivt. Duktiga på fasta situationer samt har någon spelare som kan bryta mönster. De halvchanser sidensjö skapar i första uppstår vid bolltapp när vi är på väg framåt och åker på omställningar samt vid otaliga hörnor, frisparkar och långa inkast. Vi skapar ett antal halvchanser samt har två utomordentligt fina lägen där det ena består av att Jonny kommer högst på en hörna och nickar strax över (drömläge för just Jonny). Det andra består av en extraordinär aktion av Moxy som med sin förstatouch vid ett inlägg både vänder upp samt vänder bort försvararen, därefter går avslutet stolpe ut. Halvtid och vi pratar om vikten av att minimera bolltappen när vi är på väg framåt med fart runt mittplan samt att sluta ge bort onödiga fasta situationer. Här kan det låta som att det finns en negativ inställning till att Sidensjö lägger så mycket fokus på dessa men icke. Enligt undertecknad är de pragmatiska och utnyttjar det de har många spelare som de är duktiga på, full respekt för det. Vi pratar även om att offensivt komma lite tidigare med bollarna utanför deras ytterbackar då deras fyrbackslinje centrerade ordentligt. I andra halvlek har sidensjö återigen ett par chanser. Anton gör en fin reflexräddning där returen balanserar längs mållinjen. Ändock blir det i andra halvlek ganska tydligt att vi tar över matchen. Moxy bryter sin måltorka på en hörna där Jens kommer ren på bakre och nickar tillbaka bollen in i boxen. Där är Moxy stark och nickar via ribban in bollen till 1-0. Vi bränner sedermera ett par frilägen samt något inlägg/inspel där vi har alla möjligheter att utöka ledningen. 2-0 kommer dock först i 80e minuten då vi hittar ytan utanför deras ytterback och Melvin Fors kommer fri. Med en behärskad chip sätter den unga talangen sitt första seriemål i forsmo tröjan och vild glädje utbryter. Spelarkritik då. Många bra under matchen. Anton gör en stabil insats i målet som kryddas med räddningen i andra halvlek, en skön nolla för honom. Jakob granholm kliver in efter ett antal matcher på bänken och agerar förtroendeingivande som central mittback. Fabian inleder lovande innan sjukdom gör att han tvingas byta. Även lillebror Melvin som byter av Fabian gör sin bästa insats hittills i år. Spelar mognare och börjar ta de rätta besluten på seniornivå. Wille är som alltid viktig. Moxy bryter sin måltorka vilket är kul att se då han är vital för laget. Olle Jacobssons insats ska ej heller glömmas. Då Krille var sen till matchen pga jobb var planen att Olle skulle starta och därefter byta med Krille efter 20 minuter då denne hade värmt upp. Efter ca 20 minuter vände sig undertecknad om till målvaktstränare Halle och utan att speciellt många ord behövde bytas så fastslog vi att Olle skulle lira hela halvleken. Respektlös, intensiv och mogen är ord som passar in på denna 16åring. Vilken halvlek! Fler än så förtjänar att omnämnas men nu börjar texten bli långrandig. Skönt med en seger så vi kan börja blicka uppåt igen. Framöver är det endast nästa match som gäller. Vad som händer i tabellen omgångarna som kommer och andra resultat är inget vi kan påverka och därför kommer vi ta det här match för match med ett enda mål sikte. Tisdag den 5e Juli ska vi ta tre nya poäng mot KB 65. Väl mött! Herrar 22 jun 2022 0kommentarer
  • Referat Frisko Viljor - Forsmo IF

Några rader om gårdagens förlust borta mot Friska Viljor Akademi. Friska Viljor är ett duktigt lag som är väldrillade. Detta var något vi tryckte på inför matchen. Att de är ett possessionduktigt lag vi bör ha respekt för. Senaste matcherna har vi kontrollerat spelmässigt, matchplanen på fredagskvällen var dock något mer återhållsam. Första halvlek är sedermera en halvlek där bollinnehavet är ca 70-30 till Viljorna. Kanske till och med lite mer. De skapar dock inget av värde första 30. Vi står rätt, överflyttningarna mot bollsida fungerar och vi blir aggressiva i rätt lägen. Undertecknad satt ner större delen av denna period vilket indikerar en förnöjdsamhet. Vi hittar även en del omställningar där vi dock är alldeles för långsamma både i tanke och aktion i spelyta 2. Vi har även problem med att hitta rätt i våra djupledshot vilket ger de en ganska behaglig tillvaro defensivt i första halvlek. Efter ca 30 minuter i första halvlek slappnar vi dock av i några sekunder efter ett anfall där vi vunnit tillbaka bollen men sedermera tappar den i en omställning. Inlägg kommer som de vinner på bakre ytan vilket följs av ett inspel och 0-1 i baken via ett självmål. I paus försöker vi korrigera några mindre detaljer då vi istället för 0-0 och en bra utgånsposition måste börja gå mer offensivt. Början av andra halvlek är våran sämsta period av matchen. Viljorna hittar precis de ytor utanför våra yttre mittbackar och bakom wingbacks som vi pratat om inför matchen. Där har de även några killar som är irrationella och duktiga en mot en. Deras 2-0 är ett oerhört fint avslut som vi bara kan applådera. 3-0 kommer som ett brev på posten. Vi börjar göra byten och här är den stora skillnaden på denna upplaga av Forsmo IF kontra tidigare år undertecknad tränat laget. Dessa grabbar ger aldrig upp. Juan Carlos reduceras efter ett fint kombinationsspel på vänsterkanten där Jonny slår in ett hårt inspel som stöts in i mål. Lite vittring. Daniel Ali som gör sin debut i laget och detta med bravur snappar upp ett försvarsmisstag och hittar ytterligare ett inspel som slutligen hamnar hos Yonas som gör 2-3. En vild forcering inleda där Viljorna verkligen får slita för att hålla Forsmo från en kvittering. Jonny har två lägen på hörnor som räddas på mållinjen. X antal fasta som är på gärsken att hitta in i mål och en starffsituation som enligt undertecknad är glasklar bland annat. Måhända att jag förbehåller mig rätten att vara partisk o denna situation. Men återigen. Denna upplaga av Forsmo IF ger aldrig upp. Vi gör fyra byten som blir lyckade. Vi har många bra spelare under matchen, jag nämner några. Sami har hittills under säsongen varit suverän,så åter igår. Fabian kommer in och gör ett bra inhopp. Halle i mål ser ut som att han aldrig slutat. Daniel Ali visar att konkurrensen i truppen ökat ytterligare med hans intåg. Olivier gör en oerhört solid första halvlek och byts enbart ut pga han gula kort. Olle är totalt respektlös mot de seniorer han ställs inför. Fler skulle kunna nämnas men jag börjar bli långrandig. Vi gratulerar Viljorna till segern och ser även att detta gäng verkligen gett sig den på att tävla hela denna säsong oavsett vilka som står på den andra sidan. Detta gäng är speciellt, nästa fredag siktar vi på att studsa tillbaka i derbyt mo stadslaget från Sollefteå. Väl mött! Herrar 4 jun 2022 0kommentarer
  • Referat Gottne/Moliden - Forsmo IF

En väldigt bra genomförd bortamatch. Så kan man kort sammanfatta gårdagens 4-1 seger mot ett tufft motstånd. Gottne/Moliden har ett par individuellt skickliga killar i sitt lag som dessutom var tillspetsat med någon spelare från deras division 2 trupp. Trots detta gör vi säsongens klart bästa insats defensivt där de lägen vi släpper till antingen är via långa uppspel där vinden tenderade vara lite oberäknelig eller alldeles i slutminuterna då Sebbe får kliva fram med två eminenta räddningar. I uppspelsfasen har vi fortsatt en del att slipa på men det som bådar gott inför fortsättningen är hur svårt de lag vi hitintills ställts mot har att hantera den fart vi har när vi i ett tidigt skede lyckas bryta motståndarnas linjer in i spelyta 2. Det blir även en markant förbättring i vårt eget possession under andra halvlek där vi lyckas kontrollera matchbilden och undertecknad är framförallt nöjd över hur ofta vi kunde skapa ytor för våra wingbacks att komma rättvända. Vi gör ånyo fyra mål och hade definitivt möjligheter för ytterligare något. Vi börjar även bli ett lag som bör vara jobbiga att spela mot. Våra maxlöpningar under en match har enligt ej statistiskt säkerställda siffror ökat med minst 50% från förra säsongen och grabbarna jobbar som en enhet tillsammans på plan. För många i laget gör bra insatser för att det ska vara möjligt att nämna alla, igår var det laget som gjorde det. Nu nollställer vi oss och blickar framemot fredag där vi återigen ställs mot tufft motstånd. Ett Höga Kusten som slagit två av förhandsfavoriterna i årets div 4 i form av Sollefteå och FV2. Klyschor är ofta tråkiga men för laget gäller det nu att fortsatt vara ödmjuka inför uppgiften och även framledes vara ett jobbigt lag att ställas inför. Väl mött! Herrar 24 maj 2022 0kommentarer