• Säsongen 2023 - Tuff säsong ur många perspektiv

Sammanfattningsvis från årets säsong, där vi börjar med det stora frågetecknet var om vi skulle få ihop ett lag. Första 4 månaderna såg det riktigt tungt ut. Då det enbart var 6-8 st som var med på träningarna. Men successivt så började folka dyka upp i samma veva som Huvudtränaren Berndt Albinsson kom hem från Spanien 1 April. Söndagens träning den 16 April valde ledarstaben att vi kör med dom gubbarna vi hade fått ihop när vi var 16 st på den träningen. Men även om vi valde att gå vidare att genomföra säsongen så skulle det inte vara en dans på rosor. Det var svårt att få ihop folk till både träningar och matcher. Telefonen hos Stefan Särnefält har gått varm minst sagt i 6 månader. Med det sagt så är vi tacksamma att dom som blivit tillfrågade och ställt upp under säsongen. Men det är något vi i framtiden inte vill fortsätta att göra. Det är inte många matcher vi fått starta med en startelva som vi vill. Utan fått lappa ihop till varenda match. Fredrik Johansson som var tilltänkt att spela forward. Har fått spela på varenda position i laget förutom att vakta kassen. Inte nog med att det varit svårt att få ihop folk till matcherna har vi åkt på mängder med varningar och avstängningar. Som gjort jobbet ännu mer problematiskt. Även om vi använt hela 40! spelare under säsongen, det har vart tungt i många perioder. Så har vi ändå omvi tyvärr kommit sist i serien. Inte släppt in mest mål i serien, Vi har inte förlorat mer än med 6-0 i dom matcher vi haft det svårare att genomföra. Vi fick under säsongen 10 straffar emot oss, 1 straff fick vi själva med oss, Vilket borde vart betydligt mer i vissa matcher. Vi har prioriterat försvarsspelet och gjort mångt och mycket bra prestationer. Men inte fått utdelning och poäng för det. Det stora problemet är att vi gjort för lite mål framåt. Även om William Nilenfjord blev skyttekungen i laget med sina 4 mål. Så kunde nog William gjort fler mål än vad det blev. William är även den som gjort flest träningar under årets säsong. Det är starkt gjort när han pendlar ända i från Habo. Vi visste inte vad vi stod inför seriepremiären mot Stenstorp. Ingen träningsmatch, dålig försäsong hos många. Men vilken prestation vi stod för och gjorde det svårt för Stenstorp. Att åka på en felaktig straff i 83:e minuten är riktigt surt när Diego Larsson gjort en monsterräddning innan straffen. Så med lite flytt i vissa matcher så hade vi nog kommit undan jumboplatsen i år. När vi vinner hemmapremiären med 2-1 mot Vreten så kändes det som vi inte var så dåliga som tabellen avslutas. Men efter tätt matchande med 4 matcher på 12 dagar så började skador och frånvaro att öka. Bortamatchen mot Igelstorp var vi inte alls med och 5-0 får vi va nöjda med att det sluta. Borgunda hemma, förlust 3-1 släppte vi in 2 snabba mål på 10 minuter då var den matchen körd. Samma resultat vart det mot K/S hemma där vi inte heller fick ihop det. Båda matcherna där borde vi kunnat få med oss ett X med tanke på motståndet. Norra Fågelås fick vi ställa Berndts son i kassen. Där avgörs matchen i första halvlek där vi släppte till enkla mål. Andra halvlek skapar vi massor utan att sätta dit bollen. Sedan bottenmötet mot Vartofta hemma trodde vi att det äntligen skulle lossna. Ledning med 2-1 höll på bli till förlust, Där vi först släpper in kvitteringen på hörna i slutet. Sen har VSK chans att göra 3-2 minuten senare. Men Diego Larsson stod upp med en matchavgörande räddning så det blev lika. Bortamötet med Axvall var likt Borgunda hemma där vi ger bort 3 mål första kvarten. Sen tycker ja vi är bättre än Axvall men får inte in bollen. Abel Yebiyo gjorde i den matchen första målet på bortaplan som slutade 4-1. Matchen mot serieledande Våmb så var det dags att steppa upp. För det kommer bli en tuff uppgift, Det här är nog årets match vi gör som lag. Alla sliter för varandra och vi tar nog lite ologiskt ledningen genom Karim Golestani. Sedan parkerar vi bussen och gör en bra match. Även om Våmb snyggt kvittera innan paus till 1-1. Så är det Fredrik Östlund som räddar poäng till oss när han tar Kenan Mulahusics straff på slutet. Derbyt på Fröjevi 6-0 var vi totalt uddlösa och fick göra mängder med byten i försvaret. Hemmamatchen mot Sandhem är även den en bra insats där vi är värda poäng. Men ett inlägg från vänster så lyckas Alexander Hennigsson sätta 1-0 sista 10 minuterna. Serien vände nu och matchen mot Stenstorp hemma stod 0-0 länge. Där Jacob Bohman träffat ribban 2 gånger innan. Självklart åker vi på en straff som Victor Merigo gör mål på. Sedan gör Javad Soltani en dålig instats i eget straffområde och försöka klacka bort bollen så kunde Erik Wahnberg dunka in bollen enkelt. Fredrik Johansson kunde snygga till siffrona på tillägstid till 2-1. Vreten borta sista innan uppehållet minns nog många. 2 röda kort i första halvlek och en domare som tappade allt. 3-1 förlust där Fredrik Ellström satte sitt enda och vår enda straff i år. Lagkapten i laget som gjorde en grym säsong på alla plan och var väldigt nyttig för Folkabo. Igelstorp hemma gör vi en bättre match än i våras. Men där gör gästerna 2 snabba mål i första och andra inom loppet på 2 minuter. Kul var att Alvedin Dindic gjorde sitt första mål i Folkabo som slutade 4-1 till sästerna. Borgunda borta förlust 6-0. Ja där var det fullständig genomklappning i andra halvlek. Spel med en man mer så släpper vi in 4 mål. Det är nog säsongens bottenprestation, Men ja vi har inte fått spela ihop oss som vi vill. Och roterar flyktigt med spelare över hela plan. Live sändningen borta mot K/S förlust 4-2. Gör vi en bra match och 2 snygga mål framåt via Dennis och William. Men tyvärr så kommer dom inviduella misstagen som straffade oss hårt från poäng här i värmen på Kinnemo. Norra Fågelås hemma skulle vi bara besegra för dom tappa fullständigt under hösten. Men på något sätt så vill det sig inte och får tyvärr bara med oss 2-2. William gjorde lagets bägge mål i den matchen. Vartofta borta, Ja den hade vi också kalkylerat 3 poäng. Men efter en katastrofal första halvlek så lyckas vi enbart få med oss 1-1 via ett hörnmål som gick in direkt via Fredrik Johansson. Axvall hemma slutade 2-0 till gästerna där vi som många andra hemmamatcher det riktigt bra. Men släpper tyvärr in mål pga vi missar markering. Våmb borta fick vi lämna WO. Derbyt mot Fröjered gör vi det riktigt bra och svårt för Fröjered. Tyvärr släpper vi in målet på en fast situation som vi inte får bort till matchens enda mål 1-0. Avslutningen mot Sandhem började bra. Oliwer Nilenfjord nickade in ledningsmålet. Men efter det så gav vi bort 4 mål till Sandhem som vann enkelt till slut. 5 poäng på vårsäsongen, 2 poäng på hösten. Ja det rosar inte marknaden såklart. Men vi är starka hemma på Skedevallen. Bortaspelet har vi inte fått med oss alls. Det svider ju såklart att komma sist, Men bara att skaka av oss denna säsong och se framåt ett 2024 som kommer bli betydligt roligare säsong för föreningen. - Senior - 8 nov 2023 0kommentarer
  • Fair Play 6 november 2023 kl. 18:30

Samling för avslutning av Fair Play säsong 2023 i Kyrkans Hus Tidaholm. Fair Play kommer att gästas av tidigare VB reportern Milad Akbarzadeh som gått vidare och verkar idag inom SVT sporten. Han kommer att få en del frågor från Mats och Anders och berättar om sin resa. Alla kommer att få förtäring, ett riktigt fotbollsmål, korv i bröd, läsk/kaffe. Traitionsenligt bildspel från årets säsong i lokalfotbollen kommer att rulla på storbild. Bilderna tagna av vår egen arenafotograf Per Ström. Vinnare i de olika Fair Play klasserna kommer att prisas. Även ledarpris och lagpriser kommer att delas ut samt VB:s skytteligapris. Prisutdelare: Magnus Sundén Spelare i Folkabo IK är nominerade till pris och det är superviktigt att tränare, ledare och spelare kommer och närvarar som representanter för föreningen. Nominerade spelare meddelas personligen av tränare. - Senior - 5 nov 2023 0kommentarer
  • Elvedin ´Elvis´ Kusturica klar för Folkabo IK

Elvedin Kusturica vänder tillbaka hem till Folkabo IK ännu en gång. Men denna gången som sportchef/spelare. Något som Berndt Albinsson och Stefan Särnefält haft som önskemål sedan mitten på sommaren att få hem Elvedin. Folkabo IK har gjort klart med en meriterad värvning, det är hemvändaren Elvedin ´Elvis´ Kusturica. Som väljer att komma tillbaka efter en säsong i IFK Hjo. Elvis med sina 13 mål i Hjo, blev lagets bäste målskytt, och en andra plats i den totala skytteligan. Som 37-åring får man helt och hållet imponeras av att Elvis levererar fortfarande framåt. Men nu blir det Folkabo IK igen, Med en nyhet att Elvis kommer kombinera spelare och att vara sportchef för klubben. Ett erbjudande som Kusturica inte behövde så lång betänketid att tacka ja till. -Nej absolut inte, detta ska bli fantastiskt roligt. Jag kommer börja jobba omgående att rekrytera spelare, och att få presentera vårat upplägg som jag tror kommer passa många. Dessutom så passar detta uppdraget mig perfekt, för att få ihop familjelivet med min sambo. Folkabo IK kommer att ledas av Berndt Albinsson som huvudtränare. och ass tränare blir Folkabos egna eldsjäl Stefan Särnefält. Elvis som bara ska spela, är lyrisk över duon. Vi i Folkabo kommer ha den tränaren som är mest utbildad och erfaren av alla klubbar i närområdet i kommunen och de är häftigt. Träningarna kommer att vara bra kvalité, de kan jag lova. Stefan ska växa in i rollen som Assisterande tränare, med hjälp av Berndts rutin. Detta är inte någon kortsiktig satsning, utan föreningen vill få ihop en grupp där alla trivs och alla ska vara stolta att få ta på sig matchtröjan. Man ska tycka att de är roligt att komma till träningarna, och alla ska känna sig välkomna. Våra eldsjälar i föreningen gör ett gediget jobb med att hålla igång verksamheten på olika sätt. Just nu är det bingo på Onsdagarna i bibliotekshuset. Under fotbollssäsongen så är det fullfart på hemmamatcherna i kiosken hos Helena, Roland och Anders grillar hamburgare för fullt. Så förhoppningsvis så får vi ett mycket positivare år 2024 rent sportsligt. Framöver kommer vi löpande presentera spelare som kommer att välja spela i klubben kommande säsong. - Senior - 18 okt 2023 0kommentarer