• Hovslätt numret för stort för Forserum

Hovslätt med förre Forserumsspelare Rickard Crona i spetsen, var ikväll numret för stort för Forserums IF. Crona passade på att göra hattrick mot sitt forna lag och matchens gigant Linus Lyck i Hovslätt gick igenom Forserums försvar allt för många gånger för att hemmalaget skulle haft någon chans att vinna. I halvlek hade bortalaget tagit ledningen med 0-2 och hann göra ytterligare ett innan Forserum reducerade till 3-1, detta efter domardiskussion om en offside-situation. Den energi som reduceringsmålet gav försvann tämligen snabbt då Hovslätt ännu en gång utökade sin ledning. Forserum reducerade med ett fåtal minuter kvar på straff men det blev aldrig spännande. 2-4 förlusten var i underkant mycket tack vare de grönvitas målvakt. Tobias Blixt i hemmalagets mål gjorde flertalet högkvalificerade räddningar och var hemmalagets bästa spelare men fick ändå se bollen i sitt mål 4 gånger. Forserum har nu spellledigt ett par veckor innan de tar emot Egnahems BK på Trollevi 30/6. Senior Herrar 13 jun 2018 0kommentarer
  • Inför Forserums IF - Hovslätt

Forserum förlorade senaste matchen i toppmötet mot Hallby och måste därför in i vinnarspåret igen för att fortätta hänga med i toppen av tabellen. Förutsättningarna är dock inte de bästa för hemmalaget då ett antal skador uppstått och hemmalagets laguppställning för kvällen är i skrivande stund inte känd. Hovslätt med Forserumsbekante Rickard Crona kommer på besök till Trollevi efter en knackig inledning av serien där man endast inkasserat 2 vinster på 9 matcher. Senaste matchen förlorade man mot huskvarnalaget IFK Öxnehaga med 2-4. Vi hoppas att vädergudarna är med oss denna kväll och att mycket publik sluter upp för att lyfta de grönvita till en seger! Avspark 19:00 1 IF Hallby FK 9 8 1 0 26 10 16 25 2 Jönköpings BK 9 6 1 2 31 21 10 19 3 Forserums IF 9 6 1 2 22 15 7 19 4 IFK Öxnehaga 9 5 1 3 20 15 5 16 5 Sommens AIF 10 5 1 4 16 14 2 16 6 Tabergs SK 9 3 3 3 18 12 6 12 7 Bankeryds SK 9 3 2 4 20 17 3 11 8 Hovslätts IK 9 2 3 4 19 24 -5 9 9 Egnahems BK 9 2 3 4 12 20 -8 9 10 Norrahammars IK 9 1 5 3 11 13 -2 8 11 BK Rondinella 8 1 2 5 13 25 -12 5 12 BK Bosna 9 0 1 8 11 33 -22 1 Senior Herrar 13 jun 2018 0kommentarer
  • Forserum vinnare igen

Trollevi bjöd på sin skönhet denna rekordvarma Maj-kväll när Forserum tog emot BK Rondinella. Motståndarna hade haft en knackig inledning på sin säsong och verkade rejält taggade att ta 3 poäng denna kväll då de startade matchen starkt och lät inte Forserum behandla bollen särskilt mycket. Första riktigt farliga chansen fick Forserum efter 11 minuter då Tom Johansson kom fri med målvakten men målvakten styrde ut avslutet. Även på efterföljande hörna blev det farligt men det dröjde till 43 minuten innan första målet föll. Det var den tekniskt skickliga Ben Toomrawat som från sin högerkant skapade läget för Tom som satte 1-0 innan pausvilan. Ben fick sedan själv chansen att utöka ledningen direkt efter pausvilan efter han dribblat bort ett par motståndare snyggt men sköt utanför. I 50:e minuten fälldes Robin Edberg och efter att domaren överlagt med linjedomaren så tilldelades Forserum straff som Robin själv satte. Kort därefter fick Dåppens med sig bollen i entilltrasslad situation på mitten och spelade snyggt fram Toomrawat som satte 3-0. Därmed kändes matchen avgjord trots den relativt långa tiden som återstod. Rondinella var nära att reducera ett par gånger men Blixt i målet gjorde ett par fina räddningar och höll nollan. Planens gigant var Emil Cajfeldt som gjorde en helgjuten insats i försvaret och spelade väldigt stabilt matchen igenom. Senior Herrar 30 maj 2018 0kommentarer