• Förlust mot Skellefteå AIK

Det blev en jämn match mot storsatsande Skellefteå AIK under fredagskvällen, när gästerna vann med 1-3. Trots många lägen för hemmalagets del höll SAIK tätt bakåt. Skellefteå AIK tog ledningen redan under den första perioden genom Johanna Kellander, som gjorde målet under en powerplay-situation. Trots flera utvisningar från båda lagen var det endast Skellefteå AIK som lyckades utnyttja en av sina powerplay-möjligheter. Under den andra perioden fortsatte Skellefteå AIK att dominera och utökade sin ledning med ytterligare två mål. Laura Lerchova och Vilma Granlund stod för målen som gav Skellefteå AIK en betydande fördel inför den sista perioden. I den tredje perioden lyckades Falu IF reducera genom Keagan Goulet, men trots flera försök att komma tillbaka i matchen lyckades de inte att komma ikapp Skellefteå AIK:s ledning. Nästa match spelas imorgon, och då tar vi emot IF Björklöven! Pucken släpper 14.30. Varmt välkomna! Matchfakta Falu IF - Skellefteå AIK 1-3 (0-1, 0-2, 1-0) Första perioden: 0-1 (3.48) Johanna Kellander (Vilma Granlund, Line Grahn), spel fem mot fyra. Andra perioden: 0-2 (11.21) Laura Lerchova (Sierra Benjamin, Moa Viklund), 0-3 (15.55) Vilma Granlund (Ronja Mogren). Tredje perioden: 1-3 (6.44) Keagan Goulet (utan assist). Skott: 28-35 (11-14, 5-11, 12-10). Publik: 58. A-lag Damer Div. 1/NDHL 26 jan 0kommentarer
  • Några sammanfattande ord om gårdagen med Samuelsson

Jösses vilken inramning igår! Underbart att se så mycket publik på plats i Lugnets ishall. Ack den som ger sig!! Jag tror vi alla känner hur roligt det är när det är en sådan stor uppslutning på Lugnets Ishall. Både för hemma och bortalag. Det sprakar på läktaren och på isen. Detta är något som vi vill uppleva om och om igen. Under gårdagen så byttes det lite ord mellan mig och motståndarsupportrar på kortsidan. Det började först som en rolig liten grej då jag hade fått höra en del under matchens gång. Absolut inget våldsamt och vi kunde skratta åt det efteråt. Rivalitet är bra om det hålls på en fin nivå. Utifrån sett så förstår jag att det kan se illa ut. Därför så kryper jag till korset och ber om ursäkt för mina handlingar. Givetvis ska vi värna om att visa god ton emellan varandra. Det är svårt att inte ryckas med i känslostormen ibland! Jag hoppas, som tränare Torbjörn har varit inne på, att fler väljer att komma upp till Lugnet. Vi har haft ett lite lägre publiksnitt i inledningen av vårsäsongen. Grabbarna ligger just nu på en delas 2a plats och har allt att vinna. Jag hoppas verkligen att vi ses i helgen då vi tar emot Vännäs HC och Örnsköldsvik HF. En helg som ger mycket att önska! // Trolle, Sporten A-lag Herrar 20 jan 0kommentarer
  • Klar förlust mot Färjestad

Det blev förlust mot Färjestad även denna gång, efter ett svårt motstånd i Karlstad under söndagseftermiddagen. Hela 5-1 skrevs resultatet till hemmalaget. Färjestad BK inledde starkt och tog ledningen med två snabba mål under den första perioden. Julia Blitz och Gabriella Johansson stod för målen, vilket gav Färjestad BK en tidig fördel. Trots flera utvisningar från båda lagen lyckades inget av lagen göra fler mål under den andra perioden. I den tredje perioden ökade Färjestad BK sin ledning ytterligare genom att göra tre mål till, medan Falu IF endast lyckades göra ett tröstmål genom Margot Huot-Marchand under matchens sista minut. Nästa match spelas på fredag den 26:e, och då gästar vi Skellefteå AIK! Pucken släpper 18.00. Den sänds även på SvenskHockey.tv. Nästa match spelas på fredag den 26:e, och då tar vi emot Skellefteå AIK! Pucken släpper 18.00. Varmt välkomna! Matchfakta Färjestad BK - Falu IF 5-1 (2-0, 0-0, 3-1) Första perioden: 1-0 (7.24) Julia Blitz (Jetta Derenoski), 2-0 (10.38) Gabriella Johansson (Alexa Mcmillan). Andra perioden: - Tredje perioden: 3-0 (2.28) Andrine Furulund (Alli Borrow), 4-0 (4.01) Andrine Furulund (Julia Pettersson, Alli Borrow), 5-0 (14.50) Julia Blitz (Gina Brevik Kristiansen), 5-1 (19.24) Margot Huot-Marchand (Paige Mcguire, Wilma Johansson). Skott: 34-17 (13-4, 12-6, 9-7). Publik: 43. A-lag Damer Div. 1/NDHL 14 jan 0kommentarer
  • Andra raka segern mot Örebro

Efter mötet mellan Falu IF och Örebro HK kom andra segern i DamAllsvenskan, detta efter slutresultatet 4-1. Matchen inleddes mållöst, men det var Falu IF som tog ledningen i den första perioden genom Wilma Johansson. Margot Huot-Marchand och Esther De Jong stod för assisten till det första målet. Trots flera utvisningar från båda lagen, var det endast Falu IF som lyckades göra mål under den första perioden. I den andra perioden fortsatte Falu IF att dominera och utökade sin ledning till 3-0 genom mål av Paige Mcguire och Sarah Gaiser. Örebro HK lyckades dock reducera genom Clara Eliasson, men Falu IF behöll sin ledning. Den tredje perioden såg endast ett mål, och det var Esther De Jong som säkrade segern för Falu IF genom att göra 4-1-målet i en tom målbur. Trots ansträngningar från Örebro HK att komma tillbaka i matchen, höll Falu IF sin ledning till slutet. Nästa match spelas imorgon, och då gästar vi Färjestad BK! Pucken släpper 15.00. Den sänds även på SvenskHockey.tv. Matchfakta Falu IF - Örebro HK 4-1 (0-0, 3-1, 1-0) Första perioden: - Andra perioden: 1-0 (1.47) Wilma Johansson (Margot Huot-Marchand, Esther De Jong), 2-0 (11.01) Paige Mcguire (Moa Schönning), 3-0 (12.48) Sarah Gaiser (Keagan Goulet, Ashley Mccabe), 3-1 (15.24) Clara Eliasson (Lovisa Samuelsson, Julia Hagnäs). Tredje perioden: 4-1 (18.19) Esther De Jong (utan assist). Skott: 47-20 (18-5, 14-8, 15-7). Publik: - A-lag Damer Div. 1/NDHL 13 jan 0kommentarer
  • Nollade i hemmapremiären

Det blev en klar förlust resultatmässigt mot Färjestad i returen på Lugnets Ishall under fredagskvällen. Resultatet fastställdes till 0-5 för gästerna, trots att Falun vann skottstatistiken. Matchen inleddes med en hård första period där Färjestad snabbt tog kommandot. Julia Blitz öppnade målskyttet med två mål, varav det första kom redan efter mindre än två minuters spel och det andra inom loppet av två minuter till. Emelie Cordoba bidrog också med ett mål under en powerplay-situation. Trots Falu IF:s försök att sätta press på motståndarna lyckades de inte överlista Färjestads målvakt, Jule Flötgen. Andra perioden fortsatte i samma ton, och Andrine Furulund utökade Färjestads ledning till 4-0. Hemmalaget tog en timeout i ett försök att återhämta sig och vända spelet, men FBK behöll sitt grepp om matchen. I den tredje perioden fastställde Alli Borrow resultatet till 5-0 med ett powerplay-mål. Trots hårt arbete från FIFen denna afton stod man mållösa när slutsignalen ljöd. Nästa match spelas redan imorgon (lördag), och då tar vi emot Örebro HK! Pucken släpps 12.45. Matchen sänds även på SvenskHockey.tv. Matchfakta Falu IF - Färjestad BK 0-5 (0-3, 0-1, 0-1) Första perioden: 0-1 (1.44) Julia Blitz (Gabriella Johansson, Alexa Mcmillan), 0-2 (4.09) Julia Blitz (Gina Brevik Kristiansen, Gabriella Johansson), 0-3 (11.47) Emelie Cordoba (Julia Blitz, Gabriella Johansson), spel fem mot fyra. Andra perioden: 0-4 (9.17) Andrine Furulund (Lene Tendenes, Julia Pettersson). Tredje perioden: 0-5 (17.03) Alli Borrow (Lene Tendenes, Jetta Derenoski), spel fem mot fyra. Skott: 30-29 (10-6, 8-11, 12-12). Publik: 58. A-lag Damer Div. 1/NDHL 12 jan 0kommentarer